[INFO 2012] Izrada promotivnog materijala

Prijedlozi, komentari, kritike i sl. vezano uz portal.

Moderator/ica: Moderatori/ce

calisto053
Moderator
Spol: M

Re: [INFO 2012] Izrada promotivnog materijala

Post Postao/la calisto053 »

Danas sam osmašima na informatici malo govorio o linuxu, pokazivao rotirajuću kocku i neke efekte na youtubeu. Dojam je bio WOW! Poanta je da nikoga ne zanimaju licence i otvoreni/zatvoreni formati - to je za one koji žele znat više. Ljudi samo žele da je novo, seksi, moćno i besplatno (davao sam primjere policije, suda i novčanih kazni zbog ilegalnog softvera ;) )
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
max360se

Post Postao/la max360se »

calisto053 je napisao/la:Danas sam osmašima na informatici malo govorio o linuxu, pokazivao rotirajuću kocku i neke efekte na youtubeu. Dojam je bio WOW! Poanta je da nikoga ne zanimaju licence i otvoreni/zatvoreni formati - to je za one koji žele znat više. Ljudi samo žele da je novo, seksi, moćno i besplatno (davao sam primjere policije, suda i novčanih kazni zbog ilegalnog softvera ;) )
::bravo ::bravo :thumbs2 :thumbs2

Pretpostavljam da ih moraš učiti QBasic i Logo? A da digneš na par kompova Linux, DOSbox i u njega loadaš QB?
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Vl@do je napisao/la:
Bertone je napisao/la:...da uobičajene dnevne poslove i zadaće koje obavljaju mogu raditi i na nečem drugom...
:thumbs
To je poanta svega. Velika većina korisnika smo upravo mi, takvi, obični, kućni, svakodnevni bez obzira na dob. I veliku većinu ne zanima što se događa ispod haube. To je ciljana skupina. Ostali će lako pronaći sve informacije ili su ih već našli. ;)
@ Vl@do
Hvala Vl@do,... slično razmišljamo,... možda zbog male razlike u godinama :thumbs

@ max360se
Meni je žao one četvrte opcije, stripa za djecu, jer je ideja došla iz razgovora koji sam vodio sa šest godišnjim sinom koji mi se jednog dana nakon povratka iz vrtića požalio da zašto on doma ima samo 15-ak igri za PC, a svi njegovi frendovi iz vrtića i više od 200,...
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
retsam

Post Postao/la retsam »

calisto053 je napisao/la:Danas sam osmašima na informatici malo govorio o linuxu, pokazivao rotirajuću kocku i neke efekte na youtubeu. Dojam je bio WOW! Poanta je da nikoga ne zanimaju licence i otvoreni/zatvoreni formati - to je za one koji žele znat više. Ljudi samo žele da je novo, seksi, moćno i besplatno (davao sam primjere policije, suda i novčanih kazni zbog ilegalnog softvera ;) )
Koliko je realno od osmaša u pubertetu očekivati zanimanje za idealistički aspekt slobodnoga softwarea i filozofiju koja stoji iz rotirajuće kocke (kocka je zakon :P ). Također nemoj se zanieti i početi im preporučivati linux jer će te (vjerojatno) ubrzo zasuti pitanjima i problemima kako im ne radi LOL ili COD na linuxu.
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

calisto053 je napisao/la:... (davao sam primjere policije, suda i novčanih kazni zbog ilegalnog softvera ;) )
Nije lijepo (nije dobro s psihološkog stajališta) djecu plašiti policijom, sudovima i kaznama jer će steći negativan stav spram državnih tijela koja bi zapravo trebala regulirati i sankcionirati društveno neprihvatljiva ponašanja.
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200

ZEN
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
shicy

Post Postao/la shicy »

ma neka im da referate o Linuxu, Stallmanu, Linusu...neka istražuju malo ;)
a autori referata će dobit petice ;)
pa ih podiliš u grupe za neke kompleksnije radove...ma dica su zakon ;)
max360se

Post Postao/la max360se »

Bertone je napisao/la:
calisto053 je napisao/la:... (davao sam primjere policije, suda i novčanih kazni zbog ilegalnog softvera ;) )
Nije lijepo (nije dobro s psihološkog stajališta) djecu plašiti policijom, sudovima i kaznama jer će steći negativan stav spram državnih tijela koja bi zapravo trebala regulirati i sankcionirati društveno neprihvatljiva ponašanja.
Slažem se.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
retsam

Post Postao/la retsam »

Bertone je napisao/la:
njušim redarstvenoga službenika :D
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
shicy

Post Postao/la shicy »

Slater! rofl
uletjesmo u offtopic...
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

retsam je napisao/la:
Bertone je napisao/la:
njušim redarstvenoga službenika :D
:D
Njušiš oca dvojice sinova koje treba dobro odgojiti u ovom divnom medijima sjeb**** društvu gdje je vrhunac edukativnih emisija RedCarpet, a povjest se uči od Sulejmana Veličanstvenog :facepalm
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200

ZEN
"What do you want?"