Preporuke za Linux kompatibilne PCI ili USB WiFi kartice

Diskusije o hardveru i driverima pod Linuxom.

Moderator/ica: Moderatori/ce

bertone
Site Admin
Spol: M

Re: Molim preporuku za PCI ili USB WiFi karticu

Post Postao/la bertone »

Dobro, a da li vam ti supci iz iskona smiju/mogu/žele staviti taj njihov router u bridge mod pa da na njega spojite svoj ruter s kojim možete što hoćete?

Iako mi je to prihvaćanje njihovog odgovora kao konačnog malo smiješno, odnosno ako vam ne žele napraviti što vam treba kažete doviđenja i promijenite davatelja usluge.
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
trzalica

Post Postao/la trzalica »

Yeti je napisao/la: Malo ces tesko to dobit :D Ja sam zvao zbog nekih stvari sto sam trebao i reko mi je u tehnickoj podrsci da to oni ne rade/ne mogu/ne smiju il sto vec i ako znam neka si sam slozim, al ako nesto nece radit dobro sam cu biti kriv.. :D I meni je zakljucan 5Ghz na VMG5313-B30A...
Koji paket neta imaš, 80/40 ili neki drugi? I da li si uspio svoju tp linkovu karticu natjerati da brzina downloada bude brža od 50Mbps?
Malo sam čitao po netu i ispada da ova wifi kartica niti ne podržava 5Ghz (navodno to podržavaju ove što podržavaju preko 300Mbps) pa onda ne znam da li ću ih i tražiti da mi to mjenjaju.
bertone je napisao/la:Dobro, a da li vam ti supci iz iskona smiju/mogu/žele staviti taj njihov router u bridge mod pa da na njega spojite svoj ruter s kojim možete što hoćete?

Iako mi je to prihvaćanje njihovog odgovora kao konačnog malo smiješno, odnosno ako vam ne žele napraviti što vam treba kažete doviđenja i promijenite davatelja usluge.
Mjenjanje davatelja (davitelja :hihi ) usluge što se mene tiče ne dolazi u obzir jer se na T-com nikada ne bih vratio a Bnet i slični muljatori mi ne trebaju. Imam po zgradi razvučenu optiku od T-coma i Bneta (Vipa) ali nema šanse da se kod njih prebacim. Iskon mi se pokazao kao najbolji izbor iako i oni imaju svojih mušica ali u svakom su slučaju manje iritantne. :)
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

A koja je razlika između T-Coma i Iskona osim u boji (roza vs narančasta)?
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
trzalica

bertone je napisao/la:A koja je razlika između T-Coma i Iskona (osim u boji (roza vs narančasta)?
U kvaliteti usluge.
jurastublic

Post Postao/la jurastublic »

bertone je napisao/la:Dobro, a da li vam ti *****i iz iskona smiju/mogu/žele staviti taj njihov router u bridge mod pa da na njega spojite svoj ruter s kojim možete što hoćete?
Ako već ima drugi ruter sa 5 GHz bendom koji bi spojio na prvi, nema nikakve potrebe prvome mijenjati modove. Samo drugoga spoji kablom u lan port prvoga te isključi DHCP (na drugome) i podesi WLAN kako mu paše.
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

trzalica je napisao/la:U kvaliteti usluge.
Na kraju opet plaćaš T-Comu samo indirektno :-D
trzalica

S tim sam upoznat ali opet stojim kod ovog gore napisanoga. Sa Iskonom nisam nikada imao problema koje sam imao kod Tcoma (tko je čiji u ovom slučaju nema apsolutno nikakve veze niti me zanima), ustvari nisam imao nikakvih problema sa Iskonom a kod T-coma je bilo svakakvih. Uopće mi se ne da zamarati s tim u čemu je fora i kako oni posluju ali da je sve potpuno isto kod Iskona nitko ne bi niti bio nego kod T-coma.
Yeti

Post Postao/la Yeti »

@ bertone, ti isto na poslu ne smijes neke stvari dopustiti ni raditi :hihi tj. da te ja molim da mi nesto propustis bi li to islo? :D
Naravno, nisu krivi oni u tehnickoj vec njihof sef il koji vec sraf... Ugl. poanta je da ti ne brane da si sam slozis ako hoces i znas kako, a internet je danas pun informacija i naravno da si znas sve sto ti reba slozit jer si nabavio onaj PRAVI administrativni user/pass... Naravno da si mogu stavit bridge i svoj router al ne daje mi se 100 € za dobar router..

A razlika izmedu tscuma i iskona je 1001, barem kod mene.. Od kvalitete usluge do pazi sad, istih brzina koje nisu u mogucnosti isporuciti kao iskon!?! :sokiran , dokle nisam dosao u iskon nisam mogao vjerovati da router moze radit mjesec dana bez da ga rebootas i radi uvijek ok... I tako, bolji je iskon, a uz to i jeftiniji...

@ trzalica, kod mene je 50/10 i to mi uredno radi, 80/40 bi isto trebalo bez brige jer max moze 150... Jesi provjerio dal ti nije u b il g modu umjesto u n? Da, wn722n ne podrzava 5Ghz, ali ti ionako nema veze kad imas 80 Mbit net, osim za pokrivenost il manje zagusenje frekvencije i kanala... :D

EDIT: E da, i najvaznije sam zaboravio... Kod iskona mozes imati samo net, a kod tscuma moras placat i telefon.. :D
"It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas."
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
trzalica

...a nećemo niti pričati o T-comovim nabrijanim računima što onima od telefona što onima od interneta (još dok je bio dial-up net). Kod Iskona je sve lijepo transparentno od prvoga dana i dok su mnogi samo sanjali o uvidu u račun (mjesečnu potrošnju) preko weba oni su tu mogućnost dali svojim korisnicima.

Prijatelji i neki rođaci koji su na T-comu stalno muku muče sa internet vezom, stalno neke zaje..ncije sa ruterima, pa niti telefona često nemaju a kada čekaju popravak onda stvarno znaju čekati i po pola mjeseca ili mjesec dana.

Jedini problem koji sam ja imao je kada je T-comov djelatnik zeznuo moju paricu u centrali u mom kvartu pface - popravak sam čekao 4 dana (jer je bio vikend ili neki praznik) i uredno su mi račun umanjili za nekih 30 kn bez da sam ja pisao ikakav prigovor. To je samo jedan pozitivan primjer a ima ih još...
Tako da @bertone, uz dužno poštovanje ali nemoj mi tvrditi da su usluge te dvije tvrtke jednake jer nisu!
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

aaaaaliiiii.... :zvizdi
slika

(kako ne biste mislili da branim HT, prezirem tu tvrtku: http://mbmjertan.co/hrvatski-telekom - inače, mogu reći samo sve najbolje za vipovu i tele2ovu uslugu. vip mi je svojevremeno smanjio račun za 50 kuna jer su kasnili par dana s instalacijom HT-ovom krivnjom, a tele2 je divan u svakom pogledu.)
Odgovori