Preporuke za Linux kompatibilne PCI ili USB WiFi kartice
Moderator/ica: Moderatori/ce
Preporuke za Linux kompatibilne PCI ili USB WiFi kartice
Da ne otvaram novu temu... Ima li možda netko preporuku za wifi karticu koja radi out-of-the-(fuckin')-box bez da se moraju naknadno kompajlirati driveri i slično? Tražim usb ili pci karticu za dekstop računalo.
Zadnja izmjena: trzalica, dana/u 06 vel 2017, 21:17, ukupno mijenjano 1 put.
Re: Molim preporuku za PCI ili USB WiFi karticu
Prebacio sam gornji post (iz čavrljanja) kao novu temu u podforumu Linux i hardver, a kako bi danas-sutra mogli temu dodati na popis riješenih problema/upita radi lakšeg snalaženja budućih korisnika sa sličnim ili istim pitanjem.
Koristim (imam) i rade out of the box:
USB WiFi:
http://www.tp-link.com/en/products/deta ... N722N.html
http://www.edimax.com/edimax/merchandis ... ew-7811un/
PCI WiFi:
AirLive WN-200PCI
I eventualno pogledaj još Edimax EW7318USg, više se ne proizvodi no da se naći po oglasima, a sa komadom alu folije na anteni (ili ručno sklepanom usmjerenom antenom od 15-20 kn) hvata routere na par sto metara
Koristim (imam) i rade out of the box:
USB WiFi:
http://www.tp-link.com/en/products/deta ... N722N.html
http://www.edimax.com/edimax/merchandis ... ew-7811un/
PCI WiFi:
AirLive WN-200PCI
I eventualno pogledaj još Edimax EW7318USg, više se ne proizvodi no da se naći po oglasima, a sa komadom alu folije na anteni (ili ručno sklepanom usmjerenom antenom od 15-20 kn) hvata routere na par sto metara
Nisam dobio privatnu poruku... A i inače mi se LZS u zadnje vrijeme čudno ponaša (opet je izgleda @iweb nešto eksperimentirao
).
Baš sam jutros gledao ovu TL-WN722N... Nisam siguran da li sam za nju ili jednu drugu od TP linka pročitao da ima više izdanja iste kartice ali sa drugim čipovima. A i bila mi je želja uzeti odmah Wifi karticu koja podržava do 300Mbps pa sam miran dulje vrijeme ali može proći i od 150Mbps.
Reci mi, kako ti radi TL-WN722N - nema pucanja konekcija i sličnih problema?
I hvala na info @bertone!
Baš sam jutros gledao ovu TL-WN722N... Nisam siguran da li sam za nju ili jednu drugu od TP linka pročitao da ima više izdanja iste kartice ali sa drugim čipovima. A i bila mi je želja uzeti odmah Wifi karticu koja podržava do 300Mbps pa sam miran dulje vrijeme ali može proći i od 150Mbps.
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
Re: Preporuka za PCI ili USB WiFi karticu
Trza, nikad nemoj bit programer! Loš si u optimizaciji (naslova) 
S TP-linkovima sam imao svakojakih iskustava, uglavnom pozitivnih (govorim o linuxu) ali je bilo i negativnih. Na smrdozama rade odlično.
Ako trebaš nešto da može radit kroz par zidova, onda svakako uzmi onaj s vanjskom antenom.
S TP-linkovima sam imao svakojakih iskustava, uglavnom pozitivnih (govorim o linuxu) ali je bilo i negativnih. Na smrdozama rade odlično.
Ako trebaš nešto da može radit kroz par zidova, onda svakako uzmi onaj s vanjskom antenom.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Na PP sam ti odgovorio nekih 10 minuta nakon što si mi poslao PP no sad vidim da ga nema nigdje... možda nije iweb kriv, možda sam napisao PP i zaboravio kliknuti na pošaljitrzalica je napisao/la:Nisam dobio privatnu poruku... A i inače mi se LZS u zadnje vrijeme čudno ponaša (opet je izgleda @iweb nešto eksperimentirao).
Kad dođem doma pogledati ću koji su točno čipovi u ovima koje imam doma.. uglavnom sve rade kroz par zidova (od kojih su neki i noseći) unutar 6-7 metara od routera bez pucanja veze i na maximalnoj brzinu koju mi daje router (odnosno koju plaćam)... na većim udaljenostima nisam isprobavao osim onog Eimaxa koji je van konkurencije jer se više ne proizvodi.
@cooleech, naslov sam ja stavio kad sam premještao post jer mi ništa drugo nije palo na pamet u tom trenutku - slobodno popravi
iweb definitivno nije kriv za to :))))))))))))))))
@ trzalica, ja imam 2 takve TP linkove i rade fenomenalno na svemu sto sam bacio pod njih.. Cak stovise, svima ih preporucujem za kupnju.. 
Cak sam uz nju kupio i ovu antenu i range joj je nevjerojatan, lovim susjede sto znam da su stotinjak metara udaljeni..
Preporuka svakako!
Cak sam uz nju kupio i ovu antenu i range joj je nevjerojatan, lovim susjede sto znam da su stotinjak metara udaljeni..
Preporuka svakako!
"It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas."
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
Nikad programera otebe!bertone je napisao/la:@cooleech, naslov sam ja stavio kad sam premještao post jer mi ništa drugo nije palo na pamet u tom trenutku - slobodno popravi
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Južina danas udara utebe...aaa?Cooleech je napisao/la:Nikad programera otebe!bertone je napisao/la:@cooleech, naslov sam ja stavio kad sam premještao post jer mi ništa drugo nije palo na pamet u tom trenutku - slobodno popravi
- vision
- Spol: ♂
Imam isto dvije TP Link WN722N (AR9271-AL1A) - radile su out of box. Signal (4db antena) nije ništa mnogo jači nego na Atheros AR9285 ali je bio stabilan.