ne dirajte mi u yum4ndY je napisao/la:Kad već koristiš Fedoru... yum je pisan u pythonuTux Slave je napisao/la: Na cijeli package manager za Gentoo. Pisan je u Pythonu i to je oličenje sporosti. Najgori package manager koji trenutno postoji(po brzini). Jednom riječju: katastrofa!
python
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojem jeziku je riječ. Primjer: [Java]
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojem jeziku je riječ. Primjer: [Java]
Re: python
Na koji način to Perl postiže? Programiram u Perlu zadnjih 5 godina za plaću i ne mislim da pišem ružan kod. Zapravo, aplikacije koje održavam, pišem i proširujem na poslu zadnjih nekoliko godina konstantno rade besprijekorno i bez ozbiljnijih bugova. (Do sad nismo imali ni jedan security bug na razini Perl aplikacije.)jjj je napisao/la:I Perl je ružan. To ne znači (nužno) da je loš, već da je ružno vidjet taj kod. Ne znači da nije dobar. No evo problema s takvim jezicima općenito, a Perlom specifično - potiče ljude da pišu takav kod.
Programiranje je u prvom redu disciplina uma i sposobnost organizacije goleme količine varijabilnih podataka, a tek nakon toga dolazi programski jezik. Ne mislim da programski jezik može i mora disciplinirati programera, stoga je sintaksa/ružnoća/estetski dojam ascii znakova/etc nevažna. Ne volim kad me programski jezik vodi za ruku i objašnjava mi što radim krivo. Perl mi daje slobodu da radim što hoću, al to ne znači da to stvarno i radim.
Tebi su vicevi kriterij za izbor jezika? Tko zapravo piše sav taj smiješan neodrživi kod? Sistem admini koji nisu programeri niti ih to previše zanima, ili programeri koji su posvećeni programiranju, tome da program radi, da je kod čitljiv, etc.?jjj je napisao/la:I onda imamo miljon viceva o noćnoj mori održavanja Perl koda.
Nesposobni programeri su ti koji su krivi za noćne more, a ne programski jezici. Prosurfaj samo kroz Daily WTF sajt ponekad.
Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulûk, agh burzum-ishi krimpatul.
Heh. A sad ponovno pročitaj što napisah. Gdje se točno razilazimo u mišljenju, osim u ovoj estetskoj komponenti (i procjeni njene važnosti...obzirom da taj kod pišem ja, a ne moji robovi kojima samo diktiram svoju ideju)? Nisam ni okrznuo tebe i tvoju kompetenciju, ne razumijem zašto to spominješ? Ako se radilo o primjeru, nadam se da si svjestan da je lako naći protuprimjer - bilo za koji prog. jezik i njegove (ne)kvalitete.augur je napisao/la:
Na koji način to Perl postiže? Programiram u Perlu zadnjih 5 godina za plaću i ne mislim da pišem ružan kod. Zapravo, aplikacije koje održavam, pišem i proširujem na poslu zadnjih nekoliko godina konstantno rade besprijekorno i bez ozbiljnijih bugova. (Do sad nismo imali ni jedan security bug na razini Perl aplikacije.)
Programiranje je u prvom redu disciplina uma i sposobnost organizacije goleme količine varijabilnih podataka, a tek nakon toga dolazi programski jezik. Ne mislim da programski jezik može i mora disciplinirati programera, stoga je sintaksa/ružnoća/estetski dojam ascii znakova/etc nevažna. Ne volim kad me programski jezik vodi za ruku i objašnjava mi što radim krivo. Perl mi daje slobodu da radim što hoću, al to ne znači da to stvarno i radim.
Ne, zašto pitaš? :paugur je napisao/la:
Tebi su vicevi kriterij za izbor jezika? Tko zapravo piše sav taj smiješan neodrživi kod? Sistem admini koji nisu programeri niti ih to previše zanima, ili programeri koji su posvećeni programiranju, tome da program radi, da je kod čitljiv, etc.?
Nesposobni programeri su ti koji su krivi za noćne more, a ne programski jezici. Prosurfaj samo kroz Daily WTF sajt ponekad.
I opet, ne vidim razilaženje. Iako, nadam se da ne tvrdiš da bi samo programeri, kao neka posvećena klasa, smjeli pisati kod hehe. Naprosto se složih s Wallom: "Perl is ugly, but useful". Ova suma uobičajenog ne-krivi-alat-za-loš-posao predavanja je utoliko zbilja bila suvišna. Neki od nas više vole elegantnije alate, to je sve :)
BTW, arhiv IT gluposti: http://rinkworks.com/stupid/ :)
Pa, sad kad bolje pročitam, vjerojatno se ne razilazimo previšejjj je napisao/la: Heh. A sad ponovno pročitaj što napisah. Gdje se točno razilazimo u mišljenju, osim u ovoj estetskoj komponenti (i procjeni njene važnosti...obzirom da taj kod pišem ja, a ne moji robovi kojima samo diktiram svoju ideju)?
Jednostavno mi je dosta te fame o Perlu kao nečitljivom i, ergo, neupotrebljivom jeziku. Istina je da Perl nije savršen, al nije ni takvo zlo kakvim ga mnogi procjenjuju.
Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulûk, agh burzum-ishi krimpatul.