python
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojem jeziku je riječ. Primjer: [Java]
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojem jeziku je riječ. Primjer: [Java]
- Tux Slave
- Spol: M
- Kontakt:
Re: python
Nekoristim, ali kako mislis zamjena za sve zivo? Pa python je jezik a Matlab i ostalo sta si naveo je program.
- kaiwan
imas bolje zamjene za matlab...guster je napisao/la:Pozdrav svima,
koristi li itko python (zamjena za sve zivo, od matlaba, mathematice.... do ne znam ni ja cega)?
octave, a jos bolje SciLab...
Ako bas hoces python imas onda prilagodjene verzije: numpy i scipy
Be the change you want to see in the world! Dalai Lama.
sciPy i numPy su moduli za python. a sto se tice programa, sto je program uopce? matlab takodjer ima svoju sintaksu i moze ga se programirati. mozes s njim napraviti kakve hoces aplikacije (guide).... kazem zamjena jer ga dobijes za 0 kuna, jer je modulariziran, jer ga mozes koristiti za pisanje sistemskih skripti, web aplikacija, gui-a, svega sto pravi jedan inzenjer bilocega treba.
)
Tako je. I jedan je od najsporijih, ako ne najsporiji jezik koji postoji. On se koristi za stvari di brzina nije bitna. Tamo gdje je, inžinjeri koriste fortran i C, a ne interpretirane jezike tipa python.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
ok, stoji, spor je.
jesi ikad itko pokusao napisati sistemsku skriptu u FORTRANU ili mozda GUI za neki predprocesing u C-u? ja koristim C++ za stvari gdje je bitna brzina i garbage collection, tocnije, pogledaj http://www.opencfd.co.uk/openfoam/ , a onda polijepim module koji su programirani u high-end c++ kodu u jedan lijepi gui i dobijem inzenjersku aplikaciju za bilosta kao sto sam gore i rekao. od analize sudara cvrstih tijela, elektromagnetizma, aerodinamike ... mislim da je pametno naci prednosti i mane svakog jezika i koristiti samo ono najbolje. Cak i da u C++ napises nesto sto ti radi prozorcic, treba ti gro vremena.
vidim da se topik razvlaci u raspravu, a nikako da dodjem u kontakt s nekim tko je stvarno koristio Python za nesto pa molim da mi se jave osobe koje jesu, jer i sam ucim o njemu pa bi mi dobro dosli generalni savjeti oko npr. lib-a za gui i sl. - nemam vremena za lutanje.
jesi ikad itko pokusao napisati sistemsku skriptu u FORTRANU ili mozda GUI za neki predprocesing u C-u? ja koristim C++ za stvari gdje je bitna brzina i garbage collection, tocnije, pogledaj http://www.opencfd.co.uk/openfoam/ , a onda polijepim module koji su programirani u high-end c++ kodu u jedan lijepi gui i dobijem inzenjersku aplikaciju za bilosta kao sto sam gore i rekao. od analize sudara cvrstih tijela, elektromagnetizma, aerodinamike ... mislim da je pametno naci prednosti i mane svakog jezika i koristiti samo ono najbolje. Cak i da u C++ napises nesto sto ti radi prozorcic, treba ti gro vremena.
Još uvijek čekam neki killer feature koji će me natjerati da se maknem od Perla. Tcl/Tk-u to polako uspijeva zbog jednostavnosti izrade brzih GUI aplikacija, Python još nema nikakvu prednost zbog koje bi programirao u njemu, osim da mi netko ponudi job od 10K kunaguster je napisao/la:koristi li itko python
Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulûk, agh burzum-ishi krimpatul.
- 4ndY
- Moderator
- Kontakt:
Ja sam počeo koristiti python, iako ne baš za sve poslove... osim za skripte, za sad pokušavam obrađivati podatke mjerenja u istom, ali me modul za plotanje baš i nije oduševo, pa nastavljam s gnuplotom.
A ovo da je spor, to i nije tolika mana... tko to tvrdi taj ga nije ni isprobao (baš u usporedbi s C-om i Fortranom, kojeg nažalost znam).
A ovo da je spor, to i nije tolika mana... tko to tvrdi taj ga nije ni isprobao (baš u usporedbi s C-om i Fortranom, kojeg nažalost znam).
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
- Tux Slave
- Kontakt:
Probaj koristiti portage par dana. Promijenit ćeš mišljenje vrlo brzo.4ndY je napisao/la: A ovo da je spor, to i nije tolika mana... tko to tvrdi taj ga nije ni isprobao (baš u usporedbi s C-om i Fortranom, kojeg nažalost znam).
- 4ndY
- Moderator
- Kontakt:
Na što točno misliš?Tux Slave je napisao/la: Probaj koristiti portage par dana. Promijenit ćeš mišljenje vrlo brzo.
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'