Ubuntu 11.04 - hvalospjevi,kritike,razočaranja i ostalo

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Suko
Site Admin
Spol: M

Re: Ubuntu 11.04 - hvalospjevi,kritike,razočaranja i ostalo

Post Postao/la Suko »

Evo, još jednom se potvrdila stara priča.
Ubuntu se ne instalira kad izađe, nego mjesec-dva nakon toga kad se isprave kritični bugovi.
Držite se toga i neće biti problema.
Naravno da je bugičav kad se radi o ogromnoj promjeni. Pa ne mogu dati glatko iskustvo kad su razvili cijelo novo sučelje. Možda ostane bugičav do 11.10, ili možda čak i dulje ako će prelaziti na Wayland.
Pogledajte KDE. Njima je trebalo godinu i pol dana da naprave iskoristivo sučelje. Prije toga je bilo ogromnih propusta i nelogičnosti. A sad svi voze KDE.
Ako ne radi, najbolje koristite Kubuntu, ili neke druge distre i pokušajte ponovno za koji mjesec. spametan
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

i zagor ne se mučiti sa statičkim ip adresama.
a uostalom i ovo kaj opisuješ i nije tolki problem za rješiti.
System → Administration → Networking.
Properties
Enable this connection mora biti on
Configuration staviš na Static IP address i upišeš IP ili kao svaki normalan čovjek imaš DHCP pa staviš Configuration na DHCP i samo klikneš OK.

ili uštekaš kabel u komp,otvoriš browser,spojiš se na ruter ( 192.168......),u postavkama potražiš Local network, tamo klikneš na DHCP ON i spremiš postavke.odlogiraš se rutera,network manager te sam spoji na mrežu,otvoriš web browser i surfaš.
zagortenay

Post Postao/la zagortenay »

Lijepo Odine lijepo a hajde ti to objasni mom ocu ili bilo kome ko nema pojma šta je DHCP u krajnjem slučaju ni ja to ne znam.Koliko ja znam obećali su (mislim ovi iz ubuntua)da sve to ide jednim ili dva klika.Riht click edit connections add DSL connection i ok i eto ga.Ali u "onoj stvari"!
Izvinjavam se nagrubosti ali otprilike se tako osjećam poslije divnog iskustva sa 11-kom :)

A šta je sa ovim compizom koliko ja znam trebo je biti i u unity-u a meni ga nema ni u gnome-u!mislim jesam li ja toliko glup ili nema compiza halo nema compiza aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :o :o :o :o

:)
Zadnja izmjena: zagortenay, dana/u 29 tra 2011, 09:59, ukupno mijenjano 1 put.
No pain,no pain!
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

meni je to idalje u 3 klika kava
a kaj mu imaš objašnjavati?pa takvome ionak nije bitno kakvu vez ima već da radi.ostalo su mu manje bitne sitnice
zagortenay

Pa čovječe poenta je u tome što ne radi!!!
kako će raditi ako nemože kreirati konekciju a OS pri kojem ti i na osnovnim stvarima (kao kreiranje konekcije)treba tuđa pomoć je usr*** Os
No pain,no pain!
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Pa i na Windowsima ti treba pomoć za stvaranje konekcije ako koristiš statičku adresu.
Kako je to na Windowsima jednostavnije?
zagortenay

ja nisam primjetio da na windowsu ima problema nekih uostalom ako ti je to način da odbraniš ovaj problem tako što ćeš ga porediti sa windowsom onda grešiš u startu.Jer koliko ja znam ja koristim linux upravo da ne bih imao probleme koje imam na windowsu zar nije tako sa svima vama???
No pain,no pain!
kova-ng

Post Postao/la kova-ng »

joj zagore, smiri tenzije :)
Nešto neradi kak treba ti odma dižeš frku/paniku. U tom slučaju malo zavrneš rukave i čačkaš dok nerješiš problem i onda tvojoj streći neće biti kraja ;)
Kolko se meni zanlo dogodit na mi sitnice nisu radile, kad nađem rješenje, bude mi bolji osjećaj neg da mi radi sve od prve.
People say nothing is impossible. But I do nothing every day.
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

Suko je napisao/la:Pa i na Windowsima ti treba pomoć za stvaranje konekcije ako koristiš statičku adresu.
Kako je to na Windowsima jednostavnije?
nikako nije jednostavnije.
ali Windowsi su e-to-nemam-pojma-to-mi-treba-napravit-mali-perica-iz-susjedstva-OS, dok za Ubuntu ili Mint većina očekuje da sve radi od prve
zagortenay

:o :o
:)
EDIT:Budite racionalni u korištenju smajlića. ;)
No pain,no pain!
Odgovori