Prijedlozi,iskustva,razočaranja,kritike,.....podjelite sa ostatkom foruma,nemojte ljubomorno čuvati za se
Ubuntu 11.04 - hvalospjevi,kritike,razočaranja i ostalo
Moderator/ica: Moderatori/ce
-
Lutherus
Ubuntu 11.04 - hvalospjevi,kritike,razočaranja i ostalo
Evo,svi koji ste probali novi Ubuntu i Unity slobodno komentirate novi OS.
Prijedlozi,iskustva,razočaranja,kritike,.....podjelite sa ostatkom foruma,nemojte ljubomorno čuvati za se
- kova-ng
- Spol: M
Re: Ubuntu 11.04 - hvalospjevi,kritike,razočaranja i ostalo
ovak, instaliro sam i radilo je sve pet, i onda mi je iskoclo da instaliram noviji graficki driver, reko zasto ne, nakon reboota, pokrene al se smrzne :S
kad to sredim, javim dojmove za unity
kad to sredim, javim dojmove za unity
People say nothing is impossible. But I do nothing every day.
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Evo 12 stvari koje čovjek preporuča uraditi nakon instaliranja.
http://www.techdrivein.com/2011/04/12-t ... g-new.html
http://www.techdrivein.com/2011/04/12-t ... g-new.html
Meni je super novi Ubuntu i Unity mi se sviđa. Naravno da će Unity postati još bolji s vremenom.
Evo neke stvari koje sam ja napravio nakon instalacije.
1. Instalirao Chromium, Gimp, CCSM, Ubuntu restricted extras, Nautilus Elementary, Caffeine, VLC, Virtualbox, Dropbox
2. Tweak i Extras
-Stavio sam da mogu brzo otvoriti...Downloads / Pictures / Documents / Videos folders preko HOME ikone na launcheru
-Instalirao dodatak za LibreOffice GlobalMenu
-Stavio sam da mi Dash nije preko cijelog ekrana
-Dodao ikonu Show Desktop na launcher
-Aktivirao notification area
Za sve to sa webupd8 na kojem ima još raznih stvari koje se mogu podesiti.
Evo neke stvari koje sam ja napravio nakon instalacije.
1. Instalirao Chromium, Gimp, CCSM, Ubuntu restricted extras, Nautilus Elementary, Caffeine, VLC, Virtualbox, Dropbox
2. Tweak i Extras
-Stavio sam da mogu brzo otvoriti...Downloads / Pictures / Documents / Videos folders preko HOME ikone na launcheru
-Instalirao dodatak za LibreOffice GlobalMenu
-Stavio sam da mi Dash nije preko cijelog ekrana
-Dodao ikonu Show Desktop na launcher
-Aktivirao notification area
Za sve to sa webupd8 na kojem ima još raznih stvari koje se mogu podesiti.
Dropbox, jednostavno možete otvoriti račun i besplatno dobijete 2 GB http://db.tt/OioEmCb Ukoliko prilikom registracije koristite navedeni link oboje dobijemo 500 MB gratis.
- zagortenay
Mene je samo strah da mi ovaj network indicatork ili šta već opet ne može prepoznati DSL konekciju onda bih morao kao i prije uvijek kucati pon dsl-provider ufffff.....
No pain,no pain!
-
Lutherus
stavil ubuntu na stari jedan prastari laptop ( acer travelmate 2410 ) i radi dosta dobro.istina bog da šteka ali kaj ćeš više od 7 godina stare kante.jedino gnome izgleda kao win 95.unity nisam probal kad kaže naš kolega ivo da mora biti nova grafička alu ga budem ipak probal 
jao men, onda mi neće radit...odin je napisao/la:stavil ubuntu na stari jedan prastari laptop ( acer travelmate 2410 ) i radi dosta dobro.istina bog da šteka ali kaj ćeš više od 7 godina stare kante.jedino gnome izgleda kao win 95.unity nisam probal kad kaže naš kolega ivo da mora biti nova grafička alu ga budem ipak probal
Hmm, kako u unity-u minimizirat aplikaciju?Kad kliknem na minimaze on je zatvori.
To me malo zivcira kod surfanja.
To me malo zivcira kod surfanja.
-
Lutherus
iweb, sve se može natjerat da radi.ako natjeram unity da radi na 7 godina starom aceru sa 256 mb rama i integriranom intel grafikom onda može svugdje raditi
ma nije ni ovaj puno bolji... inače isto tako negdje star, išao 2007. na popravak(sve crklo jer je crko ventilator) -- ima 512MB RAMa, te te oko 30GB HDD.odin je napisao/la:iweb, sve se može natjerat da radi.ako natjeram unity da radi na 7 godina starom aceru sa 256 mb rama i integriranom intel grafikom onda može svugdje raditi