Developer Dolphina napušta KDE?

Teme vezane za KDE grafičko okruženje.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Lutherus

Re: Developer Dolphina napušta KDE?

Post Postao/la Lutherus »

Pobjego :(
max360se
Spol: M

Post Postao/la max360se »

Lutherus je napisao/la:Pobjego :(
Dobio bolju lovu od nekog.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

mc je klon nc-a kojeg sam prije masivno koristio, pa sam nastavio koristiti sada i mc. Ono što mi fakat fali je total commander (koji je isto debelo inspiriran nc-om) i nešto što liči na win 98 win explorer. To je sve što me zanima.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
max360se

shrike je napisao/la:mc je klon nc-a kojeg sam prije masivno koristio, pa sam nastavio koristiti sada i mc. Ono što mi fakat fali je total commander (koji je isto debelo inspiriran nc-om) i nešto što liči na win 98 win explorer. To je sve što me zanima.
imam isto mišljenje.

mc je dobar u terminalu
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

max360se

Lutherus je napisao/la:krusader http://www.krusader.org/ ?
da taj
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

Kad već pričamo o Exploreru, jel taj dobio napokon tabove ili će se na njih čekati isto koliko se čekalo da ih dobije IE? :D

No, ali tih 3 ms što je taj Dolphin sporiji meni nije neki partybreaker. Zanima me nešto konkretnije - što je toliko superiorno kod Win/OS X-a da ljudi odustaju od GNU/Linuxa?
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
max360se

Nema tabove, možda ovaj u W8 ima.

Superiorno - pa nestabilnost je veća.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Pa, nije baš 3ms. Čekam lag po sekundu-dvije prije nego obavi i jednostavne zadatke (otvori novi folder, promijeni prikaz izlista sadržaj). Čak i da je o.5 sekundi, pre spor je doplhin. Da ne spomenem generalni osjećaj tromosti sustava i generalno usporenje. Win9x explorer je otvarao trenutno stvari, čak sam imao dojam da stvar otvori nanosekundu prije nego sam stvarno kliknuo.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

shrike je napisao/la:Pa, nije baš 3ms. Čekam lag po sekundu-dvije prije nego obavi i jednostavne zadatke (otvori novi folder, promijeni prikaz izlista sadržaj). Čak i da je o.5 sekundi, pre spor je doplhin. Da ne spomenem generalni osjećaj tromosti sustava i generalno usporenje. Win9x explorer je otvarao trenutno stvari, čak sam imao dojam da stvar otvori nanosekundu prije nego sam stvarno kliknuo.
:mrgreen: (Windows 7 čita misli)

Trebao bi vidjeti razlog ovog laga jer sam sad provjerio na barem 3 računala i nema ga - otvaranje je foldera trenutno, no i dalje kauzalno povezano s klikom :twisted: (Jedan, četvrti komp je sporiji, ali je sporiji u svemu zbog umirućeg diska koji dobrano "ore"...)

Što se tiče "boota" Dolphina... da, on traje nekih 0.5-2 sec, ali to se riješi preloadom (to vjerojatno rade i Windowsi - tako da je to nije fer natjecanje - čitaj: Explorer je stalno učitan u memoriju, ali ako to napraviš i s Dolphinom rezultat je isti - trenutno pokretanje).

Idemo na drugi problem:
max360se je napisao/la: Superiorno - pa nestabilnost je veća.
Što znači da je Dolphin nestabilan? Da se ruši u radu i inače ili? Opet, znaš li u kojim slučajevima jer Dolphin je valjda jedna od rijetkih aplikacija u KDE-u koja mi se nije nikad srušila... no možda ja ne korisitm njegove mogućnosti koje aktiviraju neki bug.

Kad bi me pitali za Plasmu - priznajem - ona je nestabilna, srećom ne narušava workflow. Isto vrijedi za Rekonq, Konqueror, Akonadi/Nepomuk, Krita... 8-) No zato ništa ne koristim od toga 8-)
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Odgovori