Kako vratiti dokumente?

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Leptiric
Spol: ž

Re: Kako vratiti dokumente?

Post Postao/la Leptiric »

kad umjesto jpg stavim ods izbaci mi odmah:
find: `/home/lost+found': Permission denied
Leptiric

kepica je napisao/la:još uvijek čekam tvoj odgovor - što dobiješ kad tražiš slike ?
pa napisala sam gore:
samo slike iz vibera i iz downloads foldera.
na kraju pise ovo:
find: `/home/lada/.gvfs': Permission denied
Vl@do
Moderator
Spol: M
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

Leptiric je napisao/la: na kraju pise ovo:
Ovo znači da ti odbijen pristup tvom /home folderu
Možda bi stvarno bilo jednostavnije da digneš live Ubuntu (na pr. onaj s kojeg je instaliran isti taj Ubuntu) i potražiš sve "izgubljene" dokumente. Spremiš negdje na USB ili drugi medij, a onda prčkaš po sustavu.
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Leptiric

Vl@do je napisao/la:
Leptiric je napisao/la: na kraju pise ovo:
Ovo znači da ti odbijen pristup tvom /home folderu
Možda bi stvarno bilo jednostavnije da digneš live Ubuntu (na pr. onaj s kojeg je instaliran isti taj Ubuntu) i potražiš sve "izgubljene" dokumente. Spremiš negdje na USB ili drugi medij, a onda prčkaš po sustavu.
e da je meni to znat napravit :place :place :place
kepica

Post Postao/la kepica »

ajmo u detalje, da li pronađeš slike u ovoj mapi:
/home/lada/Documents/ViberDownloads
ako je odgovor DA , onda bi mapa DOCUMENTS morala biti ona ista koja je bila prije havarije, a ne neki duplikat novog korisnika
'81: ZX81 '83:ZX spectrum '85: Apple IIe '86:C-64 *** '87:PC-XT *** '88:PC-AT *** '90:386 *** 'itd.
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

Leptiric je napisao/la:e da je meni to znat napravit :place :place :place
Gotovo svaka Linux distribucija dolazi na tzv. Live CD-u. To znači da se cijeli sustav može u cijelosti pokrenuti i raditi samo sa CD-a. Kada skinete Linux s interneta i “spržite” ga na CD, samo ga ubacite u računalo i kod paljenja računala postavite da CD medij bude prioritet pri pokretanju. Točno kako se to radi ovisi od računala do računala, ali izbornik u kojemu se to podešava se pokreće najčešće s tipkom DEL, F12 ili nekom drugom F tipkom. No to će vam vjerojatno pisati odmah kod pokretanja računala. Ali nemojte očekivati preveliku brzinu rada kada pokrenete Linux sa CD-a jer je CD medij ipak puno sporiji i bučniji nego tvrdi disk. Ovakav način pokretanja Linuxa je najbolji za testne svrhe da vidite kako sve to izgleda, pokrenete koju aplikaciju i kraće vrijeme se poigrate s Linuxom.
Cijeli članak vidi ovdje.
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Leptiric

kepica je napisao/la:ajmo u detalje, da li pronađeš slike u ovoj mapi:
/home/lada/Documents/ViberDownloads
ako je odgovor DA , onda bi mapa DOCUMENTS morala biti ona ista koja je bila prije havarije, a ne neki duplikat novog korisnika
da, ali te mape nije bilo jucer (kad mi se sve ovo i dogodilo). i u njoj se nalazi par novih slika s vibera (znaci od jucer i danas) i neke cudne slike uskrsnih jaja koje nisam prije nikad ni vidjela :lulz
kepica

Post Postao/la kepica »

kao što smo već u nekoliko navrata rekli - gaziš po jajima !

zato ti svi daju uputu da startaš sa live stika - radi se o tome da je logička informacija o tvojim direktorijima smrdana gadno

ALI

tvoji dokumenti se i dalje nalaze na tvom disku i postoji mogućnost da se spase !

za početak - prestani donositi NOVE sadržaje na disk - ako su ti oni stari jako dragi ! ako nisu - nikom ništa , život ide dalje.

ako ti je nešto bilo jako važno - onda nabavi LIVE instalaciju ( obično to ide na USB stik ) i s nje pokreni testdisk ili tako neki utility koji vadi fajlove iz zbrčkanih direktorija
'81: ZX81 '83:ZX spectrum '85: Apple IIe '86:C-64 *** '87:PC-XT *** '88:PC-AT *** '90:386 *** 'itd.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Leptiric je napisao/la:kad umjesto jpg stavim ods izbaci mi odmah:
Ako je to jedino što ti izbaci, skupa sa onim .gvfs folderom to znači da su ti podatci zapravo uistinu nestali i izbrisani, najvjerojatnije na identičan način kao i jurastublicu (gadno stari!). Preporučam da slijediš njegove upute ili nađeš nekoga tko zna to raditi da t ispasi podatke, a idući put opreznije sa c/p naredbi sa interneta :)
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
NoMaam

Post Postao/la NoMaam »

shrike je napisao/la:
Leptiric je napisao/la:kad umjesto jpg stavim ods izbaci mi odmah:
Ako je to jedino što ti izbaci, skupa sa onim .gvfs folderom to znači da su ti podatci zapravo uistinu nestali i izbrisani, najvjerojatnije na identičan način kao i jurastublicu (gadno stari!). Preporučam da slijediš njegove upute ili nađeš nekoga tko zna to raditi da t ispasi podatke, a idući put opreznije sa c/p naredbi sa interneta :)
Ma meni se više čini da je ručno pisala u virtualnu konzolu naredbe, a tek se tako "najbolje" pogriješi.

@Leptirice na 3 stranici(4 post) vam je @Jurastublić dao dobre upute.

Pozz
Ok i što sad?
Odgovori