Gabe Newell: Windows 8 je “katastrofa”
Moderator/ica: Moderatori/ce
-
Lutherus
Re: Gabe Newell: Windows 8 je “katastrofa”
Bez uvrede bilo kome, no Windows ne koristim od 1998, nisam windows korisnik a nemam ni potrebu za njima pa neću ni pogledati kako windows 8 izgleda a još manje ću se uzbuđivati, plakati, veseliti radi njih. E sad promjene u Gentoo to već je nekaj zanimljivo i kaj bi vrijedilo pogledati. No živcirati se radi proizvoda kojeg niti ne koristim? Ne hvala.
- retsam
- Spol: M
i daleko bolji od libreofficea, ne treba niti visual studio zaboraviti, iako ne volim ide-ove VS je IMHO najbojistefan je napisao/la:Office 2007 i 2010? Daleko bolji od 2003
Ne će, završit će još i gore ako puste ovakav poluproizvod, bez ideje i smislene koncepcije na tržište. Vista je bila buggovita, tj. svojevrsni pilot projekt, ali je i dalje imao microsoftovo klasično sučelje.jorgovan je napisao/la: mislim da će win 8 završiti kao i vista.
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
- Abzeenth
- Site Admin
Pa meni je čudno kako ekipa iz Microsofta nije uočila svojevrstan uzorak u prihvaćenosti/popularnosti svojih operacijskih sustava. Uz sve te silne analitičare tržišta, menadžere i koga sve već nemaju...Barem se meni tako čini; svaki drugi ispada fluke. Win 98 je bio super, ME je bio smeće, XP uspjeh, Vista fail. Sedmica je, valjda, dobro prošla, a ako se uzorak ponovi, Win 8 će podbaciti. Trebali su se možda više posvetiti istraživanju uzroka toga, a ne trošiti vrijeme na patent trolanje i ubacivanje infantilnih "šala" u Linux kernel. 
- drone
- Moderator
I sad kad biste krenuli nabrajati u čemu je sve MS Office bolji, većina nas vjerojatno ne bi uopće razumjela o čemu govorite. A tu smo kao nekakvi napredniji korisnici.retsam je napisao/la:i daleko bolji od libreofficea, ne treba niti visual studio zaboraviti, iako ne volim ide-ove VS je IMHO najbojistefan je napisao/la:Office 2007 i 2010? Daleko bolji od 2003
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
-
Lutherus
Ms Office vs libre office? Reći ću samo jedno. Bibliografija. You lose microsoft.
Pa nije sramota priznati da MS ima najbolji Office paket. Naravno da prosječni korisnik ne treba cross-reference, conditional formating, VBA... dovoljan mu je LibreOffice. Međutim, činjenica je da je MS Office bolji.drone je napisao/la:I sad kad biste krenuli nabrajati u čemu je sve MS Office bolji, većina nas vjerojatno ne bi uopće razumjela o čemu govorite. A tu smo kao nekakvi napredniji korisnici.retsam je napisao/la:i daleko bolji od libreofficea, ne treba niti visual studio zaboraviti, iako ne volim ide-ove VS je IMHO najbojistefan je napisao/la:Office 2007 i 2010? Daleko bolji od 2003
Ali što se Worda tiče... ja sam gotovo u potpunosti prešao na Latex, i bolji je od Worda... ali za prosječno korisnika... NE!
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
-
Lutherus
E sad LaTex je LaTex. Nema boljega za obradu teksta.stefan je napisao/la:
Ali što se Worda tiče... ja sam gotovo u potpunosti prešao na Latex, i bolji je od Worda... ali za prosječno korisnika... NE!
Ipak je Donald Knut bog i batina, jes da je kroničan alkos ali je genije.
retsam je napisao/la:
ne treba niti visual studio zaboraviti, iako ne volim ide-ove VS je IMHO najboji
VS???? nemoj zezati.
ms ne volim, jest da koristim još windowse na računalu, a na laptopu već 2 godine koristim linux.
libre office će postati kroz godinu dana dobar alat.
MS Office 2003 im je daleko najbolji office kada gledamo što je danas useful, ima i dodatak pa čita/piše novije office dokumente, nakon toga je 2007 pa 2010.
A Office '97 je nabolji, natjeraj ti LO da doslovce leti na 16MB RAM-a.
Najbolji Windowsi su Windows 2000. Radi i na novom i na starom HW-u, jedva troši RAM, Možeš ih pokrenut i bez problema koristin na slabim kompovima na koma Linux ili neće radit, ili će se vuć i neće pol toga bit iskoristivo.
XP je isto dobar, Vista smeće, 7 dobar. Očito da od Experiance na dalje radi druga ekipa na razvoju, sad već i treća.
Bio sam MS fan dok Windows 7 SP 1 nije izašao. I gledano unazad recimo 3-4 godine uvijek bih odabrao Windowse nasuprot Linuxu. Linux je realno postao konkurentan pred godinu dana, niti.
A Office '97 je nabolji, natjeraj ti LO da doslovce leti na 16MB RAM-a.
Najbolji Windowsi su Windows 2000. Radi i na novom i na starom HW-u, jedva troši RAM, Možeš ih pokrenut i bez problema koristin na slabim kompovima na koma Linux ili neće radit, ili će se vuć i neće pol toga bit iskoristivo.
XP je isto dobar, Vista smeće, 7 dobar. Očito da od Experiance na dalje radi druga ekipa na razvoju, sad već i treća.
Bio sam MS fan dok Windows 7 SP 1 nije izašao. I gledano unazad recimo 3-4 godine uvijek bih odabrao Windowse nasuprot Linuxu. Linux je realno postao konkurentan pred godinu dana, niti.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
- drone
- Moderator
Kao prvo treba znati srediti distribuciju za stari hw. Ti vjerojatno uspoređuješ sadašnje moderne distre s novim kernelima, DE-ima itd. i Windowse 2000. Pokušaj staviti Windowse 7 na takav hw i onda uspoređuj.max360se je napisao/la:Najbolji Windowsi su Windows 2000. Radi i na novom i na starom HW-u, jedva troši RAM, Možeš ih pokrenut i bez problema koristin na slabim kompovima na koma Linux ili neće radit, ili će se vuć i neće pol toga bit iskoristivo.
Npr. LFS iz 2006. na P166 radi sasvim dobro, podjednako kao i Win98. Ali ok, možeš reći da to nije uobičajena distra. Međutim, na sličnom stroju dobro radi i Vector Linux iz 2006. s IceWM, DSL da ne spominjem. A to je 6 godina mlađe od recimo Win98.
Ne možemo uspoređivati stare i nove OS-eve na takav način.
I još nešto. Win 2000 na novom hw-u radi samo ako postoji driver od strane proizvođača. Relativno su slični s Win XP, pa ponekad rade driveri od jednih na drugima. I mislim da Win 2000 nisu najbolji Windowsi, rekao bih da su to ipak XP.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2010-... Arch
2010-... Arch