Arch par pitanja

Diskusije usko vezane uz Arch Linux i srodne distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
simaco11
Spol: M
Kontakt:

Re: Arch par pitanja

Post Postao/la simaco11 »

Ništa od ovoga ne pomaže. A što se tiče vlasničkih drivera,kad probam da instaliram javi da koristim X server i da treba da ga ugasim,a kada ga ugasim,sistem se automatski log out-uje
Follow me on Twitter: https://twitter.com/simaco11

life isn't always #000000 and #ffffff
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

U terminalu kao root utipkaš:

Kod: Označi sve

pacman -S nvidia
Tako se instalira vlasnički driver za tvoju karticu. To si napravio ili nešto drugo?
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
blacx

Post Postao/la blacx »

simaco11 je napisao/la:Ništa od ovoga ne pomaže. A što se tiče vlasničkih drivera,kad probam da instaliram javi da koristim X server i da treba da ga ugasim,a kada ga ugasim,sistem se automatski log out-uje
Ako radiš ovako kako je drone napisao, i još ti javlja tu grešku, ugasi X i otiđi u TTY2 (ctrl+alt+f2) ili bilo koji broj do f6.
Logiraj se u tom TTYu i opet pokreni instalaciju s

Kod: Označi sve

pacman -S nvidia
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

'En ti Arch.. Opet me za***aje wifi! Prvo je problem bio (navodno) netcfg i prema preporukama sam instalirao wicd. U početku se činilo kao da sve radi ok, a onda isti problem kao i sa netcfg.

Veza se jednostavno prekine i nema šanse već osposobit je osim prikopčat kabel i tako surfat. Na arch wikiu nisam našao ništa pametno, a upute za instalaciju i enejblanje/disejblanje (prvo netcfg-a pa kasnije i wicd-a) servisa sam pratio korak po korak.

Postojeća tema je zaključana, pa pišem ovdje.. :roll:
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
shicy

Post Postao/la shicy »

da sam zloban, rekao bih ti da instaliraš nešto normalno, ali nisam pa ti to niti neću reći :bleh
Archeri, zbio sam šalu, bez uvrede ;)
PunkBastard

Post Postao/la PunkBastard »

Cooleech je napisao/la:'En ti Arch.. Opet me za***aje wifi! Prvo je problem bio (navodno) netcfg i prema preporukama sam instalirao wicd. U početku se činilo kao da sve radi ok, a onda isti problem kao i sa netcfg.

Veza se jednostavno prekine i nema šanse već osposobit je osim prikopčat kabel i tako surfat. Na arch wikiu nisam našao ništa pametno, a upute za instalaciju i enejblanje/disejblanje (prvo netcfg-a pa kasnije i wicd-a) servisa sam pratio korak po korak.

Postojeća tema je zaključana, pa pišem ovdje.. :roll:
neznam dali to stoji i za wifi, ali meni kad zvuk ne radi, preko init.d restartam, ako postoji možda si probao, neznam, samo pitam, i jesi možda probao preko 'systemctl' restartat ?
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
Cooleech
Moderator

Sve sam probao - systemctl restart wicd, systemctl stop wicd, systemctl start wicd, systemctl disable wicd, systemctl enable wicd, systemctl status wicd.. sve i ne nužno tim redosljedom.
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Shicy je napisao/la:da sam zloban, rekao bih ti da instaliraš nešto normalno, ali nisam pa ti to niti neću reći :bleh
Archeri, zbio sam šalu, bez uvrede ;)
Kad mi ne bi radilo sve što trebam, instalirao bih nešto drugo. Kod mene je drugačije iskustvo. Na Archu mi je najbolji omjer uloženo/dobiveno, pa ga zato i koristim. Meni isto tako Suse ne radi kako treba, a ljudi pjevaju hvalospjeve, pa se pitam kako je to moguće. Neki stalno pljuju po Ubuntuu koji mi radi kud i kamo bolje od Susea, ali ništa mi ne radi tako dobro kao Arch. Kad bi mi radio kao što radi Cooleechu i kad ne bih pronašao rješenje u nekom normalnom vremenu, pomirio bih se da nisam dovoljno "competent" i tražio bih dalje. Šalim se, bez uvrede... Ali tražio bih dalje :D
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
blacx

Post Postao/la blacx »

Koji je wireless u pitanju?
Cooleech
Moderator

lsusb: Bus 001 Device 004: ID 0bda:8171 Realtek Semiconductor Corp.
@drone: kad nešto zacrtam, nema odustajanja (tako lako)! ;)
Odgovori