Developer Dolphina napušta KDE?

Teme vezane za KDE grafičko okruženje.

Moderator/ica: Moderatori/ce

zole052
Spol: M

Re: Developer Dolphina napušta KDE?

Post Postao/la zole052 »

max360se je napisao/la: Upravo to. Primjerice moj desktop. (P4 2.4, 2GB RAM) Win XP leti, Linux baš i ne (govorimo naravno o GUI-u). Sve ovisi o HW-u. Danas sam radio na P4 2.8, 512RAM sa Win XP. Sustav leti.
kako mozes usporedjivati os stari preko 10 godina sa distrom koja je izasla nedavno...
The minimum hardware requirements for Windows XP Home Edition are:
Pentium 233-megahertz (MHz) processor or faster (300 MHz is recommended)
At least 64 megabytes (MB) of RAM (128 MB is recommended)
At least 1.5 gigabytes (GB) of available space on the hard disk
CD-ROM or DVD-ROM drive
Keyboard and a Microsoft Mouse or some other compatible pointing device
Video adapter and monitor with Super VGA (800 x 600)or higher resolution
Sound card
Speakers or headphones
ako je na ovom stroju radio na tvome MORA letiti...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
max360se

Post Postao/la max360se »

Ti HW zahtjevi vrijede za Win XP bez SP. Ali Ok ista stvar je i sa Win 7 da istoj mašini.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
zole052

Post Postao/la zole052 »

max360se je napisao/la:Ti HW zahtjevi vrijede za Win XP bez SP. Ali Ok ista stvar je i sa Win 7 da istoj mašini.
tako kazu ali nadji mi napismeno na sluzbenoj stranici... je malo sporije rade sa sp2/3 ali opet nemozes usporedjivati...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
max360se

Njima svašta piše na stranicama. Ali kažem ti, isto je i kad usporedjuješ Win 7 sa Linuxom na istoj mašini.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
zole052

Post Postao/la zole052 »

max360se je napisao/la:Njima svašta piše na stranicama. Ali kažem ti, isto je i kad usporedjuješ Win 7 sa Linuxom na istoj mašini.
neznam... meni na dual core b950 intel procu radi zivlje ubuntu od sedmice... eventualno nautilus je pinku sporiji od explorera sto je nebitno
max360se

zole052 je napisao/la:
max360se je napisao/la:Njima svašta piše na stranicama. Ali kažem ti, isto je i kad usporedjuješ Win 7 sa Linuxom na istoj mašini.
neznam... meni na dual core b950 intel procu radi zivlje ubuntu od sedmice... eventualno nautilus je pinku sporiji od explorera sto je nebitno
E vidiš upravo što je glas rekao. Na tom računalo oba žive punim plućima i tu je Linux brži.
zole052

Post Postao/la zole052 »

max360se je napisao/la:
zole052 je napisao/la:
E vidiš upravo što je glas rekao. Na tom računalo oba žive punim plućima i tu je Linux brži.
on je suprotno reko ja mislim szbunjen
max360se

Joj da.
DoDo

Post Postao/la DoDo »

glaskoncILLa je napisao/la:iako nemam ni priblizno dovoljno low level znanja u programiranju da bih mogao biti siguran, meni se nekako cini da je problem u tom mamutu xorgu jer je to nesto se se dogadja vec godinama..
dobro ti se cini...

Xorg uopce nije predvidjen za nacine na koje ga danas koristimo - on je predvidjen za X terminalne jedinice koje su se spajale na centralno racunalo. A ovo danas znaci da ti na istom racunalu imas i X terminalnu jedinicu i centralno racunalo, a izmedju njih socket overhead - da dobro si procitao socket overhead. Unix socketi su i dan danas najsporiji nacin interprocesne komunikacije na Unixu, ali su zato vrlo prakticni - isti kod koji radi preko unix socketa, radi i preko network socketa - bez jedne promijenjene linije koda. Ne znam kako su slozili komunikaciju s Waylandom, no da se mene pita, islo bi se preko DBUS-a ili neceg jos brzeg (npr. native pipelines itd.).

OK, DBUS isto u pozadini koristi unix sockete, ali buduci da je on abstraction layer, valjda ga se moze i upogoniti na neki efikasniji nacin.

No, mozda je i problem u samom protokolu - to su X developeri vise puta istaknuli. Tu je isto dosta veliki overhead (to je i glavni razlog zakaj su isli raditi Waylanda - no kako je krenulo, ne svidja mi se bas kam je taj wayland ide).

No s druge strane, kad malo bolje razmislim - i Mac OS X koristi Xorg, pa je daleko responzivniji i od windowsa i od linuxa... Vjerojatno su Appleovci malo iztweakali X source kod za svoje potrebe.
:mrgreen: Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :mrgreen:
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
pootzko
Kontakt:

Post Postao/la pootzko »

bude uskoro došao onaj w-nešto, kako se već zove, wayland? :D
...I put on my robe and a wizard hat...
Odgovori