Gabe Newell: Windows 8 je “katastrofa”
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Gabe Newell: Windows 8 je “katastrofa”
Usporedjem distre iz tog vremena tj. te generacije.
XP je najuspješniji.
Kad sam počeo pisat o Win 2k stavio sam se u 2000. godinu, novi hardware do 2005/6.
XP je najuspješniji.
Kad sam počeo pisat o Win 2k stavio sam se u 2000. godinu, novi hardware do 2005/6.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
-
Slamd64
AW: Gabe Newell: Windows 8 je “katastrofa”
Normala kad je tada Linux još uvijek bio za power usera.
Gesendet von meinem MT11i mit Tapatalk 2
Gesendet von meinem MT11i mit Tapatalk 2
- retsam
- Spol: M
Što fali VS-u, ima najbolji debugger (gdb ja absolutno smeće naspram ms-ovog debuggera) microsoftov kompilator(MSVC) je takodjer poprilično dobar i generira brži kod. VS definitivno radi puno bolje radi posao nego recimo jedan hvaljeni eclipse, proširiv je ekstenzijama, logičan interface, odličan project management na što se vezuje i shared build envirnment i na kraju eclipse je pisan u javi i dosta je spor. Jedini (eventualni) nedostatak je nepodpuna implementacija C++11 i njihovi slojevi za pohranu meta podataka i kontrolu build procesa.jorgovan je napisao/la:retsam je napisao/la:
ne treba niti visual studio zaboraviti, iako ne volim ide-ove VS je IMHO najboji
VS???? nemoj zezati.
ms ne volim, jest da koristim još windowse na računalu, a na laptopu već 2 godine koristim linux.
libre office će postati kroz godinu dana dobar alat.
@max pa tom bi analogijom da sve ovisi o potrošnji resursa došli do unixa koji je radio na PDP-7 strojevima kao najboljeg OS-a ikada? Treba sve gledati u kontekstu vrjemena.
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
Pa gledano u kontekstu vremena, što sam zapravo i htio reći, MS postepeno propada. Nije više onaj dobri stari iz 90-tih i početka XXI. stoljeća. Neka druga ekipa sada vrti mlin i sve se čini sa će se raspast. (mlin)
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
- pootzko
- Kontakt:
vezano za sučelje - koliko sam do sada čitao, u win8 će se lako moći prebaciti na klasično sučelje.. ako bude tako, ne vidim neki veći problem, osim što će po defaultu biti postavljeno metro sučelje (koje više ne smiju tako zvati
)
...I put on my robe and a wizard hat...
Što se tiče sučeljenja, slažem se da ako bude tako neće biti veliki problem. Ali, microsoft nije skoro ništa uradio što se tiče desktop strane Windows-a 8. Još su i uklonili određene značajke.pootzko je napisao/la:vezano za sučelje - koliko sam do sada čitao, u win8 će se lako moći prebaciti na klasično sučelje.. ako bude tako, ne vidim neki veći problem, osim što će po defaultu biti postavljeno metro sučelje (koje više ne smiju tako zvati)
Pitam se, zbog čega bi već postojeći korisnik Windows-a 7 prešao na Windows 8?
- Medojedni jazavac
- Kontakt:
Isto zasto korisnik iphone4 predje na iphone4S. It's new. It's hip.
stefan je napisao/la:tu mač gemišta
To understand recursion, you must first understand recursion.
VS je takav da neznaš što se događa ispod haube, a .net i asp.net da ne spominjem.retsam je napisao/la:Što fali VS-u, ima najbolji debugger (gdb ja absolutno smeće naspram ms-ovog debuggera) microsoftov kompilator(MSVC) je takodjer poprilično dobar i generira brži kod. VS definitivno radi puno bolje radi posao nego recimo jedan hvaljeni eclipse, proširiv je ekstenzijama, logičan interface, odličan project management na što se vezuje i shared build envirnment i na kraju eclipse je pisan u javi i dosta je spor. Jedini (eventualni) nedostatak je nepodpuna implementacija C++11 i njihovi slojevi za pohranu meta podataka i kontrolu build procesa.jorgovan je napisao/la:retsam je napisao/la:
ne treba niti visual studio zaboraviti, iako ne volim ide-ove VS je IMHO najboji
VS???? nemoj zezati.
ms ne volim, jest da koristim još windowse na računalu, a na laptopu već 2 godine koristim linux.
libre office će postati kroz godinu dana dobar alat.
@max pa tom bi analogijom da sve ovisi o potrošnji resursa došli do unixa koji je radio na PDP-7 strojevima kao najboljeg OS-a ikada? Treba sve gledati u kontekstu vrjemena.
eclipse je dosta brz, netbeans je sporiji, realno, ovisi za što se koristi tj. ovisi što radiš.
ako radiš c/c++ onda codeblocs.
ja ne koristim ni jedan sa popisa.
ako sam na win korsitim notepad++, ako sam na linuxu koristim gedit i to mi je sasvim dovoljno.
probao sam phpstorm za php na win, sporo.
probao sam zend studio na debianu i shavio da mi to uopće ne treba za php.
probao sam komodo za php i perl, opet to nije to.
netbeans je dobar, ali je spor kao i VS.
kad uspijem složiti autocomplete za php, js, html i css više od toga mi neće ništa više trebati.
prije je postojao alat quanta, super alat za web dok ga nije zamijenio bluefish editor, koji nije za ništa.
ima autocomplete, ali kad probaš raditi, samo usporava jer krivo baca metode, funkcije itd....
- retsam
VS nije spor, eclipse je taj koji je spor i ima hrpu opcija koje su loše implementirane, codeblocks je dovoljan za edukacijske svrhe, ali nikako kao kompletni IDE i ima debeli nedostatak featurea. Izpod koje haube, iztina je da ima integrirani komilator i debugger, ali to me absolutno ne smeta.
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
nije pitanje potrošnje resursa jedino relevantno, već potrošnja resursa s obzirom na to što se postiže. Recimo, normalno gnome2 sučelje radi OK na gafičkoj sa 32-64 mb rama. No, kada uključimo kompoziting, minimalni resursi rastu na 256 mb RAM-a. Što sam ja točno dobio? Ništa. Doslovno, znači meni iskreno i najiskrenije taj compositing nije jasan. Čak za takvu potrošnju resursa sam očekivao nadprirodan izgled i efekte. Znači, to je sve beskorisno SMEĆE. Otkaz na licu mjesta kretenu koji je to izmislio.
VS mi je inače prebrutalan i svjetlosnu godinu ispred ičega na linuxu za programiranje. Čak sam razmišljao da li bi u njemu pisao ono siće C koda preko winea, pa onda samo kompilirao gcc-om.
VS mi je inače prebrutalan i svjetlosnu godinu ispred ičega na linuxu za programiranje. Čak sam razmišljao da li bi u njemu pisao ono siće C koda preko winea, pa onda samo kompilirao gcc-om.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!