Squeeze! nema dileme!PsyTrance je napisao/la:Hm, sada se važem između Squeeze-a i LMDE
LMDE novosti
Moderator/ica: Moderatori/ce
-
Lutherus
Re: Linux Mint: A system based on Debian Testing
Ovisi koliko si komotan tip. Ako volis da ti budu stvari jednostavnije i vise pri ruci onda LMDE ako nevolis onda Debian... s tim da neces nesto posebno vise nauciti ako instaliras Debian, samo ce istiskivati vise rada dok sve ne namjestis.PsyTrance je napisao/la:Hm, sada se važem između Squeeze-a i LMDE
Mint ti ima odlicnu zajednicu, mene to jako privlaci kod njega, svi su uzasno frendly kao i na ovom forumu za razliku od vecine ostalih linux foruma :/
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Off:
Ma ovaj forum je super, zaljubio sam se u prvi pogled na njega, jer su korisnici prijateljski nastrojeni, puni strpljenja i razumjevanja čak i za najveće n00bove što svakako treba cijeniti, ali ne iskorištavati. Forum možda nije nešto velik, ali ekipa ovdje je odlična. Do sada sam samo čitao, sada sam počeo i tipkati
On:
Ha čuj, prva distra koju sam instalirao na komp i počeo koristiti je Ubuntu. Prilagođen je početnicima, user friendly, jednostavan... Sada već ima oko sedam mjeseci da sam na Linuxu, i to samo na Ubuntu (naravno, isprobao sam i druge distre u virtualci). Dosta sam stvari pohvatao i želio bih probati nešto drugačije, kompliciranije.
Ali želio bih ostati na Debian based (ili Debianu) distribuciji jer je za njih odlična podrška i internet je pun rješenje problema ako nešto zapne... A i navikao sam na njega
Ma ovaj forum je super, zaljubio sam se u prvi pogled na njega, jer su korisnici prijateljski nastrojeni, puni strpljenja i razumjevanja čak i za najveće n00bove što svakako treba cijeniti, ali ne iskorištavati. Forum možda nije nešto velik, ali ekipa ovdje je odlična. Do sada sam samo čitao, sada sam počeo i tipkati
On:
Ha čuj, prva distra koju sam instalirao na komp i počeo koristiti je Ubuntu. Prilagođen je početnicima, user friendly, jednostavan... Sada već ima oko sedam mjeseci da sam na Linuxu, i to samo na Ubuntu (naravno, isprobao sam i druge distre u virtualci). Dosta sam stvari pohvatao i želio bih probati nešto drugačije, kompliciranije.
Ali želio bih ostati na Debian based (ili Debianu) distribuciji jer je za njih odlična podrška i internet je pun rješenje problema ako nešto zapne... A i navikao sam na njega
- kova-ng
- Spol: M
onda SqueezePsyTrance je napisao/la: Ali želio bih ostati na Debian based (ili Debianu) distribuciji jer je za njih odlična podrška i internet je pun rješenje problema ako nešto zapne... A i navikao sam na njega
People say nothing is impossible. But I do nothing every day.
Ma Mint je ok ,samo je prilično zahtjevan...
Zato se ja držim SliTaz-a ko pijan plota - mali ali pali... kava
Zato se ja držim SliTaz-a ko pijan plota - mali ali pali... kava
O vratia se zlatkoMMzlatkoMM je napisao/la:Ma Mint je ok ,samo je prilično zahtjevan...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Pa updateas sve programe samo ne neke kriticne stvari koje nisu ni na kraju krajeva toliko bitne a i napravis update i njih ali rijedje pa je manja sansa da nesto podje po zlu...glaskoncILLa je napisao/la: s druge strane, cemu imati rolling release ako ga ne updajteas..
- glaskoncILLa
kak bi se drugacije naucio osim radom?zole052 je napisao/la: tim da neces nesto posebno vise nauciti ako instaliras Debian, samo ce istiskivati vise rada dok sve ne namjestis.
mislim, mozes ti citati o stvarima ali nema boljeg ako ih usput i konfiguriras.
tako da tko zeli podignuti svoj level znanja sa deb sustavima, preporucam minimalnu instalaciju debiana i nakon toga rucno sredjivanje sustava.
ali ne copy/paste metodom, nego da se usput i pogleda sta neka komada zapravo radi.
pa ono, ima tu nesto, iz tog razloga se kernel i ne updatea automatski.zole052 je napisao/la:Pa updateas sve programe samo ne neke kriticne stvari koje nisu ni na kraju krajeva toliko bitne a i napravis update i njih ali rijedje pa je manja sansa da nesto podje po zlu...glaskoncILLa je napisao/la: s druge strane, cemu imati rolling release ako ga ne updajteas..
ali ako zelis stable sustav, onda instaliras stable..
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
Mislim da ću ipak staviti Squeeze. Original je ipak original 
Pa ta izjava ne stoji uvijek... sta bi radje Mercedes ili BrabusPsyTrance je napisao/la:Mislim da ću ipak staviti Squeeze. Original je ipak original
Ali ako ti mint menu ne valja i ako ti mint install ne predstavlja nista onda ti je tako svejedno...