TOP TEMA: Debian fan club

Diskusije usko vezane uz Debian distribuciju.

Moderator/ica: Moderatori/ce

glaskoncILLa

Re: Debian fan club

Post Postao/la glaskoncILLa »

nadopuna, blago retardirano je blago receno.. :)
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
shicy
Spol: M

Post Postao/la shicy »

hahahahah to je to :D
forum korisnika je ugodno popunjen upitima tipa "koji je ovo kua", "šta je ovo, di je gnome 2" xD
glaskoncILLa

ne razumijem kome i zasto mogu smetati maximize i unmaximize gumbi, sta, zauzimaju prostor ili sto..?
jedino gluplje od micanja istih na lijevu stranu je potpuno ih maknuti. :)

ne znam, mozda je problem u meni, ali uopce mi nije jasno sto zele postici.
ako zele idiot proof de onda su ipak trebali ostaviti vise mogucnosti za barem osnovnu administraciju sistema, jel, teme, backgroundi i bla.
a i da ne zele, tko zeli unositi one silne gconf komande da bi nesto napravio sa tim suceljem.
madone

Post Postao/la madone »

Nisam pratio detalje šta se dešava sa tim modernim sučeljima tako da sam šokiran sa ovim šta si nabrojio.
Dobro ostat će uvijek gnome2 u repou pa se ne moramo bakčat sa trojkom. A kakav je sa resursima, brzina i to... ima šta pozitivno ? šta to koristi metacity ili compiz za bling ?
shicy

Post Postao/la shicy »

mislim da nema gnome2 u repou...da je to "uznapredovalo" na trojku xD
glaskoncILLa

madone je napisao/la: A kakav je sa resursima, brzina i to... ima šta pozitivno ?
resursi, ok, ne trosi previse.
ideja nije losa da se nisu toliko makli od konfigurabilnosti. ovo je sucelje iskljucivo za pokretanje aplikacija, sto je po meni potpuno promaseno.

šta to koristi metacity ili compiz za bling ?
nesto zvano majka. :)
glaskoncILLa

a i cijeli touch&feel je onak, bugy, jel, kliknem ja desnim misem ne bi li maksimizirao prozor i sve se zamrzne na 10 sekundi i tak slicne sitne radosti.
pingu

Post Postao/la pingu »

Shicy je napisao/la:hahahahah to je to :D
forum korisnika je ugodno popunjen upitima tipa "koji je ovo kua", "šta je ovo, di je gnome 2" xD
slika
glaskoncILLa je napisao/la:ne razumijem kome i zasto mogu smetati maximize i unmaximize gumbi, sta, zauzimaju prostor ili sto..?
jedino gluplje od micanja istih na lijevu stranu je potpuno ih maknuti. :)

ne znam, mozda je problem u meni, ali uopce mi nije jasno sto zele postici.
ako zele idiot proof de onda su ipak trebali ostaviti vise mogucnosti za barem osnovnu administraciju sistema, jel, teme, backgroundi i bla.
a i da ne zele, tko zeli unositi one silne gconf komande da bi nesto napravio sa tim suceljem.
Rekao sam to na drugom mjestu, ali ću i ovdje.

Maximize gumb nisam jako dugo koristio, već sam to radio sa dvostrukim klikom na titlebar ili u slučaju GPU pogonjenih sučelja, pomakom u gornji rub ekrana.
Minimize se radi sa srednjim klikom miša.
Unmaximize radiš sa odvlačenjem maksimiziranog prozora.

Tako da me te radnje ne sputavaju.

Ono što me smeta je expose animacija koja se radi svaki put kada želim pokrenuti neki program. To rješavam instalacijom gnome-do ili synapse launchera.
ideja nije losa da se nisu toliko makli od konfigurabilnosti. ovo je sucelje iskljucivo za pokretanje aplikacija, sto je po meni potpuno promaseno.
Da, app based, ne task based.
Linus je napisao/la:An example? He's got one. And it's not just crazy. It's insane. "You want a new terminal window. So you go to 'activities' and press the 'terminal' thing that you've made part of your normal desktop thing (but why can't I just have it on the desktop, instead of in that insane 'activities' mode?). What happens? Nothing. It brings your existing terminal to the forefront," he wrote. "That's just crazy crap. Now I need to use Shift-Control-N in an old terminal to bring up a new one. Yeah, that's a real user experience improvement. Sure.
Ctrl+lijevi klik

slika

RTFM:
http://live.gnome.org/GnomeShell/CheatSheet
glaskoncILLa

u svakom slucaju se slazem sa njim, zamisljeno je kao jednostavnije, na kraju je ispalo kompliciranije.
ljudi jednostavno ne vole pamtiti milione kratica ili instalirati hrpu pluginova da bi to bilo upotrebljivo.

hopefully ce to uvidjeti.
pingu

Post Postao/la pingu »

glaskoncILLa je napisao/la:u svakom slucaju se slazem sa njim, zamisljeno je kao jednostavnije, na kraju je ispalo kompliciranije.
ljudi jednostavno ne vole pamtiti milione kratica ili instalirati hrpu pluginova da bi to bilo upotrebljivo.

hopefully ce to uvidjeti.
Kao backup ti je uvijek na raspolaganju XFCE 4. :)
Odgovori