Pozdrav,
Napravio sam novu instalaciju Squeezeja (net install), ali sa fluxboxom. Stvar je sljedeća, s instaliranim DE mogu sve podesit i sve radi, ali ne želim vući pol Gnomea da bi imao iskoristiv desktop. E pa sada još uvijek nemam iskoristiv desktop, iskoristiv je, ali prekompliciran. Nisam uspio napraviti automount usb stikova i sl. Čuo sam da se može preko havelt, havlet ili nečeg sličnog. Instalirao sam to, ali nije išlo. Ako to išta znači, kao file manager korisim xfe - možda je u tome problem?
Tachpad je radio pod Gnomeom, smao je trebalo u grafičkim postavkama za miša označiti kvačiću enable tapping ili slično. sada imam tačpad koji radi, ali klik moram napraviti da fizički gumb. pročitao sam na debijanovim stranicama da je tač disejblan automatski kao sustav prepozna dvije ili više fizičkih tipki. Pretpostavljam (kada znam da pod tim krenelom zapravo sve radi) da treba samo malo poštelat neku tekstualnu datoteku - ali koju? Sukladno tome, numerička tipkovnica se ne pali automatski, volio bih i to imati - Slim nudi neku mogućnost u conf datoteci koja je išla nekako enable numeric when starting ili tako nekako, porkušao sam tamo off promijeniti u on, ali ništa.
I nije toliki problem montirat stik ručno, i nije toliki problem upaliti numeričku tipkovnici ili koristiti onu na slovnom dijelu, ali stvarn oboli određivati s kojim ćeš programom otvoriti koju datoteku - svaki put! Znači, ne mogu nać način da unaprijed zadam, ok odt otvaraj s libreoffice3.6, mogu ga naučit za jednu datoteku - stavim kvačicu u xfe-u pod assosiate, ali opet pita za novi odt dokument. Postoji li način da se to sredi?
Usput, naučio sam se na NetworkManager i sad mi je Wicd nekako - čudan. Dok sam bio spojen, stisnuo sam restart (ne računala nego fluxboxa) i pojavile su mi se dvije ikonice wicida i obje da sus pojene - jel to u redu ili?
Squeeze i Fluxbox - konfiguracija
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Profesor Bruka
- Spol: M