Muke po satu.
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Branimir
- Spol: M
- Kontakt:
Muke po satu.
Debian Wheezy, KDE.
I eto jučer odjednom me teleportirao 2 sata unazad, na panelu piše UTC i frajer pokazuje 2 sata manje iz čista mira.
Desni klik na widget digitalnog sata, date and time settings, pokazuje da je vrijeme koje treba bit, a na panelu i dalje -2.
Ne da set time and date automatically.
Apply na točno vreme, pa i dalje pokazuje UTC na panelu. Probao sam i resetirat računalo pa novi login, i dalje je isto.
U čemu je problem?
Majke mi, dosta mi je ovih dječjih gluposti KDE-a...
edit: evo kad sam u digital clock otišao i kliknuo "SHOW TIME ZONE", frajer je prebacio iz UTC na Zagreb i pokazuje točno vrijeme.
maknem kvačicu sa show time zone, i opet pokazuje točno vrijeme.
svašta.
zašto je zabrijo ŠTO GOD da je zabrijalo, na -2 i UTC, ne znam.
I eto jučer odjednom me teleportirao 2 sata unazad, na panelu piše UTC i frajer pokazuje 2 sata manje iz čista mira.
Desni klik na widget digitalnog sata, date and time settings, pokazuje da je vrijeme koje treba bit, a na panelu i dalje -2.
Ne da set time and date automatically.
Apply na točno vreme, pa i dalje pokazuje UTC na panelu. Probao sam i resetirat računalo pa novi login, i dalje je isto.
U čemu je problem?
Majke mi, dosta mi je ovih dječjih gluposti KDE-a...
edit: evo kad sam u digital clock otišao i kliknuo "SHOW TIME ZONE", frajer je prebacio iz UTC na Zagreb i pokazuje točno vrijeme.
maknem kvačicu sa show time zone, i opet pokazuje točno vrijeme.
svašta.
zašto je zabrijo ŠTO GOD da je zabrijalo, na -2 i UTC, ne znam.
Re: Muke po satu.
Možda ti je problem zapravo u satu matične ploče (BIOS-u), meni se znalo par puta dogoditi da budem -1 sat .. doduše to je još bilo na penđerima XP 
meni se čini da je to ipak zla zavjera Milana Bandića, ekipe koja želi uvesti čirilicu i reptilskih iluminata koji kontroliraju svijet. U slučaju da ispadne kako ipak nije tako, meni se čini da je ipak bertone u pravu 
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Ako shrike nije u pravu iako mi se čini da je .. treba ti nova CR2032 baterija.
Ako slučajno kod nas nigdje ne nađeš, javi mi se na PM jer imam još četiri komada pa ti ustupim jednu na korištenje bez naknade.
Ako slučajno kod nas nigdje ne nađeš, javi mi se na PM jer imam još četiri komada pa ti ustupim jednu na korištenje bez naknade.
- Branimir
- Spol: M
- Kontakt:
Mislim da nema veze s bijosom. S obzirom da je pokazivao u postavkama sata točno vrijeme, a na panelu ne.
# ntpdate pool.ntp.org
- drone
- Moderator
Provjeri kako bi bio siguran, nije problem.Branimir je napisao/la:Mislim da nema veze s bijosom. S obzirom da je pokazivao u postavkama sata točno vrijeme, a na panelu ne.
Ne moraš ići u BIOS, ukucaj:
Kod: Označi sve
hwclockKod: Označi sve
datePodesi hardverski sat kako želiš (na UTC ili local). U pravilu se hwclock podesi na UTC, a sistemski sat na local. Ako u dual bootu imaš windowse, onda hwclock podesi na localtime. Provjeri help i man za hwclock i date. Na netu imaš dosta uputa za podešavanje sata.
Npr. možeš podesiti da ti hwclock preuzme vrijeme sistemskog sata
hwclock -wKod: Označi sve
hwclock -sRecimo da ti je sistemsko vrijeme ispravno i želiš hwclock postaviti na sistemsko vrijeme i to na localtime:
hwclock -w --localtimeNaravno, napravi i ono što je Shicy rekao, tj. prouči i podesi ntp.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch