Libre! časopis 23, pod znakom pitanja dal će izaći

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

eQuivalent
Spol: M
Kontakt:

Libre! časopis 23, pod znakom pitanja dal će izaći

Post Postao/la eQuivalent »

Libre! (časopis) na prodaju , tako piše u časopisu
A o čemu je reč, najbolje da pročitate u časopisu.
Žao mi ih je zaista, i ceo problem koji imaju u potpunosti razumem. S istim problemom se suočavaju, koji je imao i freeopen.net. S tom razlikom, da njih čini daleko veći tim, daleko veća organizacija.
Realno, problem je u tome, što ljudi vremenom gube motivaciju kad primete, da je maloj količini ljudi iz slobodnog sveta uopšte stalo do projekata. Svi gledaju svoje. A čim neko uradi nešto drugačije odmah se pljune po tom.
Eto, skoro sam hteo da pomognem određenim ljudima na obostranu korist (jedna distribucija je u pitanju, mada mislim da je više fork), dočekan sam raširenih ruku, ma sve super, divno, na kraju kad sam rekao da želim da se uključim u tim, da želim da pomognem, i predložio direktan predlog, jednostavno mi je rečeno da nisam poželjan. Ali bukvalno tim rečima. Da to njih trojica rade, da oni znaju šta žele itd ... mislim, smešno kolko je bilo jadno od njih, a još gore, gledali su na aquaticy kao na konkurenciju njihovoj distribuciji (što je van svake pameti), a zapravo bi smo svi imali koristi od toga.
Nadam se da će Libre da se izvuče iz svega toga, mada iskreno mislim i ako uspeju da se izvuku da je kratkoročno. U Srbiji ima par zajednica, i ne krasi ih baš sloga. Jedni drugima zakucavaju nož u ledja kad god im se ukaže prilika. Jako su zavidni jedni prema drugima, verujem da je velika količina njih sačekala ovu vest sa oduševljenjem, verujem da se par njih i javilo da "pomognu" pa da rasture i ostatak koji je uključen u ovaj projekat.
Većinu koje sam do sad upoznao iz Srbije, a da su aktivni u Linux svetu, uglavnom im je najveća pokretačka snaga to, "ej ja ne koristim Windows i totalno sam kul" (a zapravo poenta je što nemaju novca da si priušte bolji računar kako bi mogli da instaliraju sedmicu ili da kupe Mac). Drugi se vode filozofijom da moraju da beže, da se zatvaraju i sve koji i malo krenu napred, odmah dočekaju na nišan i raspale po njima iz sve snage.
GNU/Linux je najčešće hobi, u malom slučaju je izvor zarade. I na to mora tako i da se gleda. Libre mora da nađe izvor zarade, ukoliko želi da opstane. Ja bih im rado pomogao, ali trenutno sam jedini koji razvija aquaticy i jednostavno fizički nemam vremena. Svojevremeno sam im dao par predloga, ali vidim ni jedan nisu usvojili (previše su strogi po nekim pitanjima, treba malo da popuste, da se infiltriraju u širi sloj društva, da ne deluju kao neka sekta), treba da razmišljaju otvoreno, a ne zatvoreno.
I još nešto da dodam, mislim da treba da prihvate činjenicu, da izdaju časopis u elektronskoj formi, pa samim tim, nisu vezani za ograničenja koje nosi štampani format sa sobom.
...
Zadnja izmjena: eQuivalent, dana/u 10 ožu 2014, 19:21, ukupno mijenjano 2 puta.
calisto053
Moderator

Re: Libre! (časopis) na prodaju

Post Postao/la calisto053 »

Što je na prodaju? Časopis ili projekt? Digitialno ili tiskano izdanje? Dionice u firmi ili nepokretna imovina? Zašto na prodaju? Otkad? Pošto? Komu? Koji je uzrok: raspad ekipe ili preveliki računi za grijanje?
Divi ti se: ti si majstor žalopojki i nejasno-promašenih tekstova. Svašta si napisao, ništa konkretno nisi rekao, ni jednu korisnu informaciju nisi objavio. A tekst sam pročitao triput... pface :kava
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
shicy

Post Postao/la shicy »

postoji u 22. broju Libre časopisa riječ urednika u kojoj ukratko kaže da im treba menadžer/organizator koji može upregniti 20-ak autora da konstantno pišu.
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

eQuivalent je napisao/la:A o čemu je reč, najbolje da pročitate u časopisu.
Pročitao sam uvodnu riječ i zaključio da se ništa ne prodaje.
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
eQuivalent
Kontakt:

calisto053 je napisao/la:Što je na prodaju? Časopis ili projekt? Digitialno ili tiskano izdanje? Dionice u firmi ili nepokretna imovina? Zašto na prodaju? Otkad? Pošto? Komu? Koji je uzrok: raspad ekipe ili preveliki računi za grijanje?
Divi ti se: ti si majstor žalopojki i nejasno-promašenih tekstova. Svašta si napisao, ništa konkretno nisi rekao, ni jednu korisnu informaciju nisi objavio. A tekst sam pročitao triput... pface :kava
A da preuzmeš Libre! pa pročitaš? :D

p.s. mojne vam ja pišem tekstove za naslovnicu ... nećete znati šta vas je snašlo :lulz
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Uvodni post nema veze sa naslovom tak da je protupravilan. Ukoliko ne promijeniš sadržaj posta da reflektira što se to točno prodaje sa kohernentim tekstom (link na neki tekst nije prihvatljiv) ili promijeniš naslov u nešto što je efektivno "Problemi srpske linux zajednice", ovaj topic ide na lock.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
eQuivalent
Kontakt:

shrike je napisao/la:Uvodni post nema veze sa naslovom tak da je protupravilan. Ukoliko ne promijeniš sadržaj posta da reflektira što se to točno prodaje sa kohernentim tekstom (link na neki tekst nije prihvatljiv) ili promijeniš naslov u nešto što je efektivno "Problemi srpske linux zajednice", ovaj topic ide na lock.
preneo sam indirektno vest koju sam pročitao u Libre! časopisu, naslovio njihovim naslovom, i izneo svoj stav po pitanju toga. E sad ako misliš da je za zaključavanje teme, ti slobodno zaključaj. Meni ni iz džepa ni u đep. Postavljeno je u Ostalo, ui podsekciji Razno, a po pravilima foruma mogu da pišem naširoko u ovoj sekciji. dakle, nije prekršeno niti jedno jedino pravilo. A sadržaj ima svakako veze sa naslovom. no, nebitno, radi šta ti volja. Libre časopisu i dalje treba pomoć.
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

Da, nije baš jasno o čemu je ova tema. U prvom postu je vrlo malo napisano o samom LiBREu, većina teksta se svodi na neko nejasno lamentiranje, a mi tu ne možemo mnogo pomoći. Ne znam kako bi itko od nas mogao utjecati na stanje Linux zajednice u susjednoj državi, pa nećemo im se mi valjda miješati u posao i govoriti im što bi i kako trebali raditi :hmm Suradnja nije isto što i preuzimanje tuđeg projekta.

Da ne spominjem kako u istom tom postu govoriš kako oni svi jedni druge blate, kako su svi grozni, jedni protiv drugih - valjda ne vidiš da i sam radiš to isto, pišući o njima na takav negativan način. :pogled_dolje
eQuivalent
Kontakt:

Ma vidim ... samo ... ne mogu da ih hvalim, kad to nije za pohvalu. jednostavno žao mi je tog časopisa, drag mi je. Šteta da propadne.
Ma na ovaj forum dolazi i dosta ljudi iz Srbije, pa se nadam da će barem neko da pomogne Libre! časopisu.
Koje preuzimanje tuđeg projekta????
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

prvo, nitko te ne traži da ih hvališ već da ti naslov i saržaj budu u koheziji. Također, žaljenje nama o drugim zajendicama je 100% beskorisno jer ih mi ni na koji načn ne možemo korigirati.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Odgovori