Problem sa mail poštom

Novi ste u svijetu Linuxa? Imate hrpu početničkih pitanja?

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja

Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)

Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Odgovori
Cijad
Spol: M

Problem sa mail poštom

Post Postao/la Cijad »

Pozdrav!
Prije svega, nisam znao gdje postaviti ovakvo pitanje pa se odlucih na Linux pocetnici jer sam tek nedavno presao sa Win-a na Linux i jos uvijek ucim.
Imam problem sa pristupanjem svom mail acc. Imam acc na hotmailu i do jucer sam bez problema ulazio na stranicu live.com, unesem mail i pass i pristupim svojoj mail posti. Eh sada imam problem, kada pokusao sign in ostane samo na loading-u, nekada cak ni ne moze da otvori stranicu live.com (ali rijetko). Dok preko Thunderbird Mail-a mogu provjeravati svoju postu bez ikakvih problema. Da li bi neko mogao reci u cemu je problem i kako ga rijesiti? ( koristim Ubuntu 14.04 LTS )

I ako neko zna kako podesiti Thunderbird Mail, da dobijam notifikacije kad dobijem mail nesto kao minimized mode da radi bio bih jako zahvalan.
Unaprijed hvala na pomoci :D
JH-IM

Re: Problem sa mail poštom

Post Postao/la JH-IM »

Cijad je napisao/la:Pozdrav!
Prije svega, nisam znao gdje postaviti ovakvo pitanje pa se odlucih na Linux pocetnici jer sam tek nedavno presao sa Win-a na Linux i jos uvijek ucim.
Imam problem sa pristupanjem svom mail acc. Imam acc na hotmailu i do jucer sam bez problema ulazio na stranicu live.com, unesem mail i pass i pristupim svojoj mail posti. Eh sada imam problem, kada pokusao sign in ostane samo na loading-u, nekada cak ni ne moze da otvori stranicu live.com (ali rijetko). Dok preko Thunderbird Mail-a mogu provjeravati svoju postu bez ikakvih problema. Da li bi neko mogao reci u cemu je problem i kako ga rijesiti? ( koristim Ubuntu 14.04 LTS )

I ako neko zna kako podesiti Thunderbird Mail, da dobijam notifikacije kad dobijem mail nesto kao minimized mode da radi bio bih jako zahvalan.
U kojem to browseru otvaraš? Meni Hotmail radi najnormalnije na Chromeu. Instaliraj program Unity Mail on mi se čini kao ono što tebi treba, imaš ga u Software Centeru.
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Cijad je napisao/la:Pozdrav!
Ako ti mail radi preko Thunderbirda, onda možda ima problema sa pristupom mailu iz web preglednika, no to je prije problem kod davatelja usluge nego kod tebe.. odnosno, google kaže: http://downdetector.com/status/outlook
Cijad je napisao/la: I ako neko zna kako podesiti Thunderbird Mail, da dobijam notifikacije kad dobijem mail nesto kao minimized mode da radi bio bih jako zahvalan.
Nemam sad Ubuntu, ali notifikacije bi trebao imati out of box ako je TB pokrenut (pokreneš ga i spustiš u launcher) i to na dva mjesta, gore desno kuverta promijeni boju (ako je defaultna tema) iz sive u plavu i na ikoni TB-u launcheru ti se pojavi brojčana oznaka koliko imaš pristiglih, a nepročitanih mailova.

EDIT: Obrisao sam ti duplirani post.
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Cijad

Post Postao/la Cijad »

Prije sam koristio Chrome i imao taj problem pa sam mislio da je do mene i instalirao Chromium i jos uvijek isti problem. Nadam se da je do njih problem onda...
Odgovori