Greška mountanje

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

RaNzO

Greška mountanje

Post Postao/la RaNzO »

Odjednom ne mogu pristupiti particiji s podacima - NTFS
Linux Mint 17 KDE
Javlja mi ovu grešku
slika

Tamo mi je sve za posao, ima li netko ideju što se dogodilo i kako riješiti?
max360se
Spol: M

Re: Greška mountanje

Post Postao/la max360se »

Izgleda da particija nije unmounata ispravno, morati ces pokrenuti windowse i ugasiti ih ispravno, moguce da ces morati checkirati tu particiju.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
RaNzO

Post Postao/la RaNzO »

Upalio sam win i opet ih ugasio (s obzirom da to piše u error reportu), ali i dalje je ista stvar.

Sad sam skužio da ne mogu niti jednoj NTFS particiji pristupiti iz Minta.

Ne znam kako "pravilno" ugasiti win, osim otići na shut down...što znači "checkirati particiju", tj. kako to napraviti?
max360se

Nemam Windows sustav blizu, pa cu napamet....
Otvoris My Computer -> desni klik na disk -> Properties -> Tools -> Error-checking -> Check now... -> Start

Evo, tu imas u slikama
http://support.microsoft.com/kb/2641432
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
RaNzO

Post Postao/la RaNzO »

misliš na ovo?
http://www.7tutorials.com/test-partitio ... check-disk

neću ništa poduzimati bez neke potvrde da neš ne sj...bitni podaci su mi gore...
max360se

Da, upravno na to....
Preporucam ti da ukoliko zelis pristupati podacima iz Windows i iz Linuxa da te podatke drzis na FAT particiji jer NTFS jer zatvoren i moze doci do korupcije particiji i gubitka podataka ukoliko npr. nestane struje dok je paritcija mountana u Linuxu.
RaNzO

Post Postao/la RaNzO »

nema grešaka...

EDIT:
sad mogu pristupati podacima...

hvala na trudu.

znam da je teško izgubiti podatke, ima hrpa načina za vraćanje...ali sam se uspaničio da ću tjedan dana biti bez ključnih podataka dok to ne sredim... :-D
max360se

Nema problema, i drugi puta :D
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

treba imati regualrni backup a ne da imaš ključne podatke na jednom nebackupiranom disku (koji nema ni raid).
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
RaNzO

Post Postao/la RaNzO »

Jbga, svi to znamo, ali nedavno sam kupio laptop i nisam stigao još složiti, a i nešto me zaj. kopiranje podataka sa starog laptopa...napravio sam share foldera, ali ga ne vidim preko mreže na novom lapu.

Prije nisam imao prebitnih podataka na računalima, pa nisam niti radio backup, sad sam taman u nabavci opreme za backup. Još se nisam odlučio na koji način izvesti...mislio sam neki nas, pa na ruter, ali gotovi nisu baš jeftini
Odgovori