Nemam Windows sustav blizu, pa cu napamet....
Otvoris My Computer -> desni klik na disk -> Properties -> Tools -> Error-checking -> Check now... -> Start
Da, upravno na to....
Preporucam ti da ukoliko zelis pristupati podacima iz Windows i iz Linuxa da te podatke drzis na FAT particiji jer NTFS jer zatvoren i moze doci do korupcije particiji i gubitka podataka ukoliko npr. nestane struje dok je paritcija mountana u Linuxu.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
treba imati regualrni backup a ne da imaš ključne podatke na jednom nebackupiranom disku (koji nema ni raid).
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Jbga, svi to znamo, ali nedavno sam kupio laptop i nisam stigao još složiti, a i nešto me zaj. kopiranje podataka sa starog laptopa...napravio sam share foldera, ali ga ne vidim preko mreže na novom lapu.
Prije nisam imao prebitnih podataka na računalima, pa nisam niti radio backup, sad sam taman u nabavci opreme za backup. Još se nisam odlučio na koji način izvesti...mislio sam neki nas, pa na ruter, ali gotovi nisu baš jeftini