Xfce terminal cursor

Teme vezane za ostala grafička okruženja (XFCE, LXDE, *box...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
Yeti
Spol: M

Xfce terminal cursor

Post Postao/la Yeti »

Ako koristite Xfce Terminal i gnjavi vas onaj gadan zeleni kursor, evo kako ga mozete prebaciti u divan bijeli underline. :-D Neznam dal je vec bilo negdje napisano i dal znate za to, ali evo trazio sam nesto i slucajno naisao na config file pa sam isprobao i radi savrseno. :thmb-up

Otvorite ovaj config file

Kod: Označi sve

/home/user_name/.config/xfce4/terminal/terminalrc
I izmjenite ove linije ispod, potrebno je dodati true umjesto false i underline umjesto block

MiscCursorBlinks=TRUE
MiscCursorShape=TERMINAL_CURSOR_SHAPE_UNDERLINE
Te ako zelite da bude neke druge boje dodajte mu ovu liniju i boju po zelji, ako ostavite prazno bit ce invertan od boje podloge

ColorCursor=
Mozda je kod vas malo drugacija putanja do tog fajla, ali mora biti tu negdje.. Ovo je na slacku i xfce 4.10..
"It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas."
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
vision
Spol:

Re: Xfce terminal cursor

Post Postao/la vision »

@Yeti
Svaka čast :thmb-up
Za boju može i kroz podešavanja.
dupin
Spol: M

Re: Xfce terminal cursor

Post Postao/la dupin »

Koristim Debian i nisam mogao naći datoteku, pa me to natjeralo na malo surfanja. Putanja je točna, ali da bi se pojavila datoteka morate napraviti neku promjenu u terminalu koristeći preferences ( osobitosti ). Samo sam odznačio korištenje podebljanih slova ( može i nešto drugo, sada opisujem što sam ja napravio) i pojavila se datoteka. Dalje uređujete po nahođenju. ;)
Nema veće religije od istine!
Odgovori