MaxADSL Bežično

Novi ste u svijetu Linuxa? Imate hrpu početničkih pitanja?

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja

Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)

Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Odgovori
Doktor-X

MaxADSL Bežično

Post Postao/la Doktor-X »

Ovako Pošto će mi skoro postati dostupan adsl jer je t-com konačno postavio dslam u centrali uzet ću adsl i početi koristiti linux jer kako grof zna do sada to nisam mogao jer sam imao problema sa analognim modemom pa me zanima dali dali da uzmem bežični ili žičani ruter mislio sam bežični zato jer komp preko zime selim iz sobe gdje nemam telefon (pa bi tamo koristio bežični) u dnevni boravak gdje bi koristio žičani internet jer mi je tamo telefon pa me zanima dali taj bežični usb adapter radi pod linux-om točnije pod ubuntom 8.04 i 8.10
iv@n
Site Admin
Spol: M
Kontakt:

Re: MaxADSL Bežično

Post Postao/la iv@n »

Nisi naveo glavno - koji USB adapter, odnosno koji model?
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Doktor-X

nemam pojma koja oprema dolazi ali po slikama ja bi reko da je ruter Thomson SpeedTouch 780WL(i) a usb adapter Edimax EW-7318UG WLAN USB Adapter
http://www.t-com.hr/privatni/internet/m ... redaji.asp
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Evo, driver sa Edimaxa sam našao ovdje, no moguće je da sve to radi sa novim kernelom koji je u Ubuntuu 2.6.27...

Radilo bi najvjerojatnije i sa ndiswrapperom... Što se pak Speedtoucha tiče, tu frke nema, jer ga osobno doma koristim i žičano i bežično sa isključivo Linuxom i sve fercera uredno...
Markec
Spol: M

Post Postao/la Markec »

Evo kad vec smo kod toga, ja sam danas dobio, besplatno 3mj maxtv poslali su mi ruter tompson i maxtv prijamnik
sve to lijepo prespojio i super radi.
Hmm, nije potrebno nis podesavati, sve sam napamet znao napraviti osim sto se ip adresa uređaja razlikuje od marke do marke, ovaj je 192.168.1.1
i samo upisao svoje podatke, sredio bezicnu mrežu i to je to.
onda prespojio maxtv prijamnik, zvao njihovu centralu da mi daju korisnicko ime i lozinku za maxtv jer ju nisam dobio uz prijamnik.
:D
Doktor-X

tnx ekipa kada mi dođe maxadsl paket javim kak to šljaka
Odgovori