evo mene opet nakon dosta dugog perioda neposjecivanja foruma, kao prvo jednostavno nisam imao potrebe posto ste me naucili skoro svemu u vezi linuxa tako da mi nije trebala pomoc i zahvaljujem se svima na tome
Naletio sam na mali problemcic koji nemam pojma kako da rijesim pa bih molio za pomoc
Posto mi je krepao komp uzeo sam si jedan mali laptop od 10 inca i naletio sam na na nesto sto mi se nikad nije dogodilo na drugim kompovima koje imam u kuci,htio sam postaviti sharing između svega a posto je sve na linuxu nije mi potrebna samba,do sad mi je gnome-user-share radio bez problema ,na laptopu to izgleda da nije slucaj.Vrtim ga na Debian 8 sa gnomšelom i imam instalirane nfs,nfs-kernel-server ,apache2.2-bin,libapache2-mod-dnssd i gnome-user-share,i jos neke lib-ove potrebne za sharing,to imam i na ostalim kompovima i sve radi bez problema ali ovdje izgleda da uopce nemogu to upaliti,

sve on-off tipke su sive i nedaju se kliknuti,googlanje nije puno pomoglo,odgovor je samo instaliraj apache2.2-bin,libapache2-mod-dnssd i gnome-user-share sto sa i imao kod samog postavljanja i nije da prvi put to postavljam
probao sam preko nfs-a ali nautilus uopce nevidi ostale kompove a ni oni nevide njega,za sad idem preko sftp ali prebacivanja idu brzinom od 20-50 kb/s sto je neprihvatljivo,pitam se jeli mozda problem u tome sto je spojen preko wifi-ja ,ali nebi trebalo biti posto je veza između rutera i laptopa 11 mb/s a ostalo je spojeno preko zice,vec me malo sekira sto neradi kako treba
zahvaljujem na pomoci