Kutak za gluposti koje smo napravili

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

bertone
Site Admin
Spol: M

Kutak za gluposti koje smo napravili

Post Postao/la bertone »

Evo teme u kojoj se možemo sprdati sami sa sobom radi gluposti koje smo napravili radi brzopletosti, neznanja ili samo loše posloženih zvijezda pface

Za početak, moja priča od maloprije...

Kako mi je Freya ovom zadnjom nadogradnjom na kernel 4.4.x.x otišla u bananu, rekoh hajde da probam ovaj novi LM18 kojeg tako hvale calisto i Vl@do... i odradio sam instalaciju onak' rutinski, bez puno razmišljanja ... na krivi disk i ode 60GB podataka :udri_glavom

PS. Ok, zadnji back up je napravljen 01.08. pa i nije neka velika šteta jer sam u minusu možda 6-7GB podataka, ali ipak... baš sam krelac dana rofl
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
calisto053
Moderator

Re: Kutak za gluposti koje smo napravili

Post Postao/la calisto053 »

:lulz pface
E jesi baksuz! :nee pface
Ironija je u tome što upravo ti ponavljaš svim forumašima kako trebaju napraviti backup prije instalacije, isključiti dodatne diskove i triput čitati prije nego odaberu pravu particiju :roll:
I? Jel ti se svidio Mint 18? :hihi

PS: jednom sam eksperimentirao s distrama na curinom laptopu i pokušao instalirati PCLinuxOS. Toliko me zbunio installer da sam na kraju formatirao cijeli disk od 120 GB. Srećom, ništa važno se nije izgubilo (osim kolekcije njenih pjesama i spotova Britney Spears, Atomic Kittens i sl.). Dok se nije vratila navrat-nanos sam podigao dual boot i na kraju okrivio neispravan disk. Kinesko smeće, jel... :zvizdi
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Da ironija... ma ironija na kvadrat :-D

Pa LinuxMint 18 je što se brzine tiče možda među najbržim distribucijama koje sam isprobao. Koliko sam do sad vidio i HEVC radi out of the box, printer još nisam probao... možda ga zadržim neko vrijeme no i dalje koliko vidim nema appleta za panel koji bi bio stalno uključen i čekao mail, a da mi thunderbird ne mora biti stalno uključen (ono nešto kako je riješeno na Xfce-u).

Više od toga za sad nisam stigao vidjeti jer sam se nakon brzoplete instalacije možda pola sata pogledao gdje je što i da li na oko vidim kakve novosti pa sam ugasio laptop i uzeo drugi.
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Tomislav001

Post Postao/la Tomislav001 »

Ja sam bas jucer rebootao server sa 600+ domena ... pface

Da bi bilo gore to sam napravio poslje upgrade-a 10 min prije kraja radog vremena
Reboot nebi bio problem ali zbog nekog razloga su bili instalirani i nginx i apache i poklali su se kad su se obojica probali upaliti u isto vrijeme mada je apache trebao biti isključen

sva sreća da sam popravio to :zvizdi
Tomislav001

Post Postao/la Tomislav001 »

Imam jos jedan prije dok sam radio na cnc glodalicama

Imam cijelo groblje glodala i borera iza sebe,ali jedan mi je bas ostao u sječanju
Borer 35mm od vidie sa unutarnjim hlađenjem je dosao to jutro i trebao mi je za neke komade i izgleda da mi kod nuliranja nije uhvatio tipku i ja sam ko pravi odmah posmak stavio na 100% i bez provjeravanja pokrenuo program,i taj prekrasan borer se zabio u komad brzinom od 30 m/s i razletio se u milijun komada,nije izdrzao ni 2 sata samnom

mislim da je bio negdje oko 3000 kn i ubrzo nakon toga sam presao u drugu firmu gdje se dogodilo slicno ali ne mojom krivicom ovog puta :zvizdi
plavi zmaj77

Post Postao/la plavi zmaj77 »

Nije baš glupost jer je ionako bio experiment u virtualci... Ali experimentiram sa Tomoyo koji je kao ista stvar kao SELinux i AppArmor ali...
...izbacio sam root sa sustava...tj. uklonio mu sve privilegije. Jadan ako ga pokreneš sa 'su' nemože radit ništa i jedino šta u biti može je bootati sustav.

Ha tomu služi experimentiranje, za učenje.
>get pc with linux preinstalled
>notice windows sucks
>stay on linux
>???
>PROFIT
jurastublic

Post Postao/la jurastublic »

plavi zmaj77 je napisao/la:Nije baš glupost...
...izbacio sam root sa sustava...tj. uklonio mu sve privilegije. Jadan ako ga pokreneš sa 'su' nemože radit ništa i jedino šta u biti može je bootati sustav.
Bootaš u runlevel 1 i popraviš privilegije.
BTW, u temu se vjerojatno računaju i djeca? :sokiran :hihi
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

Evo jedan biser koji se meni dogodio sa službenim autom. Imao sam neku dostavu u jednu od poslovnica i kad sam obavio svoje, potrpao u gepek što sam imao, potegnuo vrata gepeka jednom rukom da ga zatvorim kad - gepek stao negdje na četvrtini od kraja. Misleći kako nisam dovoljno jako gurnuo vrata, došao sam do vrata gepeka i s obe ruke ga pogurao dole... i odvalio jedan od amortizera, tj. odvalio sam amortizer zajedno s nosačem! Je*eni amortizer se zablokirao u toj poziciji i eto štete.. :facepalm
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
stepski vuk

Post Postao/la stepski vuk »

Mislim da je i meni mesto ovde :). Prlikom pokusava da deinstaliram compiz napravio sam gresku. Koristio sam Ubuntu 16.04 LTS koji je odlicno radio. Tom prilikom sam izbirsao sve... Unity, Launcher itd. Posle sam presao na Deepin 15.5.
kepica

Post Postao/la kepica »

snimim ogroman broj fotografija na drugi disk ( obiteljsko blago , neprocijenjivo )

zatim taj disk izvadim iz PC i ne stavim nikakvu naljepnicu na njega. zaboravim koji je. pobrkam ga u moru bezveznih diskova. to sve još nije strašno ... sad dolazi glupost stoljeća:

idem formatirati sistemsku particiju na tom PC. obiteljsko blago ( fotografije ) nalazi se na drugoj particiji, kao - nema problema, to ne diram !

nešto je pošlo po zlu - ne sjećam se točno što , ali mi ponudi da krenem s čistom instalacijom ... ajde nek odradi, nema veze. ubrzo me zazebe oko srca jer shvatim da čista instalacija znači da briše SVE particije.

glupost je na kraju zabolila još više kad sam shvatio da sam onaj važan bekap utopio u neki polovnjak koji je već otišao iz kuće.

nemam pojma kako sam uopće sačuvao brak. možda i nisam ? možda me truje potajno ?
'81: ZX81 '83:ZX spectrum '85: Apple IIe '86:C-64 *** '87:PC-XT *** '88:PC-AT *** '90:386 *** 'itd.
Odgovori