Vau!
OpenOffice 5 Calc: grafikon s 3 linije po 55000 točaka, samo da učita csv fajl (vrijednosti odvojene zarezom) treba mu 4 minute uz max CPU. Kad učita, pri prvom kliku mišem ponovo zaglavi i mora ga se ubiti.
Gnumeric: Učita datoteku za oko 1 sekundu, za samu izradu grafikona nakon namještanja postavki treba oko 5 sek.
gnuplot: ista datoteka, nakon namještanja skripte od 2 reda, grafikon se učita i prikaže za manje od pola sekunde (0,471 s).
gnuplot
Moderator/ica: Moderatori/ce
- jurastublic
- Spol: M
- Cooleech
- Moderator
Re: gnuplot
Pošalji taj fajl s vremenima razvijateljima LO-a i na kraju napiši: "Pls, fix yo' shite" 
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
- calisto053
- Moderator
LO stvarno postaje horor zadnjih nekoliko izdanja.
Na stranu vizualni izgled i funkcionalnost u v5 (meni su predivni
), što je meni jedini osjetni pomak.
Često se krešira (barem se pouzdano rekupera), ista verzija se na windowsu podiže cijelu vječnost (često neće otvoriti file, već moram pokrenuti program pa tek onda učitati file), upravljanje slikama i grafikonima unutar tekst dokumenta (posebno ako ih je puno) je pravo mučenje, neke funkcije za detaljno podešavanje grafikona kao da ne postoje, Impress dokument (neovisno o spremljenom formatu) ne pamti spremljene promjene, formatiranje teksta mu je grozno, čak ni kompleksniji odt/odp dokument ne izgleda jednako na LO4 i LO5...
/rant over/
Na stranu vizualni izgled i funkcionalnost u v5 (meni su predivni
Često se krešira (barem se pouzdano rekupera), ista verzija se na windowsu podiže cijelu vječnost (često neće otvoriti file, već moram pokrenuti program pa tek onda učitati file), upravljanje slikama i grafikonima unutar tekst dokumenta (posebno ako ih je puno) je pravo mučenje, neke funkcije za detaljno podešavanje grafikona kao da ne postoje, Impress dokument (neovisno o spremljenom formatu) ne pamti spremljene promjene, formatiranje teksta mu je grozno, čak ni kompleksniji odt/odp dokument ne izgleda jednako na LO4 i LO5...

/rant over/
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
- jurastublic
Ima ih hrpa bug reporta na tu temu ali, ne znam, nekako je sve to aljkavo, npr. ovaj post razvijatelja pod imenom Joel:Cooleech je napisao/la:Pošalji taj fajl s vremenima razvijateljima LO-a i na kraju napiši: "Pls, fix yo' shite"
https://bugs.documentfoundation.org/sho ... =36779#c23
Sada mi više ne pravi tako veliku pauzu dok otvara .csv ali se i dalje zaglavi i muči kod čarobnjaka za izradu grafikona.
Ja obično prvo odaberem područje pa stisnem "ubaci grafikon" ali skoro je isto i kada se ide prvo na čarobnjaka pa odabire područje.
Ako itko želi provjeriti na svom računalu, evo jednostavna linija koja će napraviti datoteku "test.csv" sa oko 5000 zapisa.
Kod: Označi sve
for n in {1..5000}; do echo "$((RANDOM%100)),$((RANDOM%100)),$((RANDOM%100))" >> test.csv; doneTako da, LO za velike grafove mi ne dolazi u obzir.
Baš se neukusno i neprofesionalno ponaša linkani Joel. Istina, čovjek je višestruke bugove prijavio kao jedan, ali mogao ih je i on sam podijeliti, a ne vrijeđati ljude.
A možda je i do toga što koriste Bugzillu za tracker pa su frustrirani
(Evo kako se na normalnom trackeru može lagano podijeliti bug/task: http://slikodjel.linuxzasve.com/i/1581f ... NLEIMO.png)
Ontopic, gnuplot mi se jako sviđa
Hvala, jura!
A možda je i do toga što koriste Bugzillu za tracker pa su frustrirani
Ontopic, gnuplot mi se jako sviđa
- vision
- Spol: ♂
Otvara brzo, 1 sek LO i WPS, za grafikon nisam razumio...