Budući da sam na laptop-u, zaboravio sam kako se ulazi u BIOS na PC-u ???
Naime, radi se o tome da mi sestra isto ima LINUX ali joj je na PC-u i to joj je radio neki software-aš i svako malo je imala problema koje sam joj rješavao sve do nedavno kada joj je prestao raditi, a odgovor navedenog software-aša je bio da je to zbog onog software update-a
Uglavnom, došao "stručnjak" i instalirao joj 18-icu .... OK. Dodjem ja nedugo zatim i vidim što bi i svaki korisnik odmah primjetio čim upali komp da to nije 18-ica .... program ko program nije 18-ica, sučelje nije 18-ica i sada da ne nabrajam jer svi znamo razlike između 16-ice i 18-ice .... ono što mi je posebno zapelo za oko je kada sam vidio u system settings/details da i tamo piše da je gore 18-ica ????? Kako je to majstor uspio ne kužim no nije bitno.
E ... da se vratimo na glavno .. dakle, obzirom da je PC u pitanju ... instalirao sam joj svoju 16-icu i sve normalno radi ali sam to nekako uspio napraviti bez ulaska u BIOS (radi boot-anja ... onaj EFI ili sa cd) pa me zanima da li sam negdje nešto mogao zafrknut/zeznut/sprčkat
p.s. radi se o HaP-oovom
Unaprijed zahvaljujem