gparted
Moderator/ica: Moderatori/ce
gparted
E ovak pokrenem iz terminala program gparted za kreiranje particija ali ne mogu niti jednu particiju pomicati (ima onja kljuc nacrtan ispred svake particije) tj. radi se o tome da sam pri instalaciji linuxa dao previse diska linuxu a malo windowsima pa bih htio malo to promijenit pa ako moze objasnjeni postupak
Re: gparted
Moraš ih unmountati (odmontirati). Drugim riječima sustav ih trenutno koristi pa ih ne možeš mijenjati.velimir je napisao/la:E ovak pokrenem iz terminala program gparted za kreiranje particija ali ne mogu niti jednu particiju pomicati (ima onja kljuc nacrtan ispred svake particije) tj. radi se o tome da sam pri instalaciji linuxa dao previse diska linuxu a malo windowsima pa bih htio malo to promijenit pa ako moze objasnjeni postupak
Otvori nautilus, pa klikni na ikonu diska desnim gumbom i odaberi opciju unmount volume, pa probaj opet s gpartedom
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Ili, ako ne možeš unmountati tu particiju, jer se koristi u tom trenu, digneš Live CD i u njemu pokreneš Gparted i radiš što hoćeš.
Normalno uz oprez, da si ne izbrišeš važne podatake.
Normalno uz oprez, da si ne izbrišeš važne podatake.
Ne mozesh unmountovati samo / tj. File System, ostale mozesh da unmountujesh iz Gparteda, samo kliknesh desnim klikom na particiju i unmount.
Za chackanje File Systema, mora sa nekim Live diskom.
Za chackanje File Systema, mora sa nekim Live diskom.
Resistance is futile, you will be asimilated!
Il' si Lindža, il' si mindža!
apt-get moo
Registrovani Linux korisnik #465156 / Ubuntu korisnik #20700
Il' si Lindža, il' si mindža!
Registrovani Linux korisnik #465156 / Ubuntu korisnik #20700
Ok hvala.