nicky je napisao/la:mov ax,0001h
mov bx,0002h
cmp ax,bx
jne label1
eto, ja znam to prevest, jedino nisi naveo gdje je label1
Svaka čast! Moj veliki respekt!
Dugo već nisam upoznao nekoga tko zna Assembler....a o ženskom rodu da i ne govorim. (label1 je i tako u nekoj beskonačnosti )
A i sam sam već zakržljao s njime nadolaskom klik-klik RAD alata (iako je meni Delphi bio JAKO drag i napravio sam s njime korisnih stvari )
nicky je napisao/la:OT: A to mi je posao (mislim, programiranje u asembleru) Skoro više ni neznam 3G i 4G jezike
Eto, da ne offtopičarimo, a možda tema zainteresira i ostale neke
Dakle na poslu radiš sa ASM-om.... pa što to radiš tako nisko da ti C nije dovoljan? Ili programiraš takve uređaje (tipa microcontrolera) koji osim ASM-a nemaju druge alate za programiranje??
Z80 proc se dugo koristio za microcontrolere.... a njegov ASM je bio prekrasan i moćan!
Pretpostavljam da gospodicna (ajme kako osloviti..) radi u Simensu/Ericssonu na programiranju telefonskih centrala......
BAs me zanima ASM programiranje, kako dobiti takav posao odnosno jeli to trazeno u HR uopce i kako se krecu place usporedivo s 3G programerima (manje,vece ili puno vece)..KOliko znam 3G place su oko 7000kn.
nicky je napisao/la:
Malo sam se krivo izrazila. Projekti su pisani u c-u, međutim, ako za neki projekt nemam source, imam disassembler pa proučim kod i prepišem si ga...
hehe, znači reverse engineering, ah neka neka... treba i to malo prčkati
Moj ASM je koristio za razbijanje SOFT i Hardlock zaštita za vrijeme studija... dosta davno.... (nije da se mogu sa time pohvaliti no time nisam zarađivao, nego me zanimalo....)
A ranije na Spectrumu i Commodore-u za pisanje rutina koje su bile zgodne a BASIC ih nije mogao vrtiti....
A Manic miner je legenda. Čak sam ju uspjela nabavit za Win Baš bi mogla isprobat dal radi pod WINE. Al nije da sam ju ikad uspjela preći.
Bio je i onaj astronaut koji je skupljao djelove raketa to je isto bila zakon igra. Ili Jumpin Jack