domy_os je napisao/la:Prvo nađi mali disk kako ti je Bertone rekao i isprobaj tu nVidiju na Linuxu jer se nVidia i Linux baš i ne vole, a onda vidi i za igre što se može napraviti. Naravno, ova dva diska odspoji za vrijeme instalacije testnog Linuxa. Ako sve bude OK, napravi backup podataka, testiraj oba diska i vidi koji je brži jer bi OS trebao biti na bržem. Onda ubij sve particije i preformatiraj po želji. Na jedan disk staviš /boot, / i /home, a drugi mountaš recimo pod /mnt.
iskreno neda mi se instaliravat os na manji hdd, jer znam da je sporiji od ovog od 1tb.
Pop_os podržava gtx970 jer ima iso za intel/nvidia kombinaciju, tako da radi bez beda.
ovako sam si ja zamislio znači s onzirom da imam 2 hdd, jedan wd 1tb black (brzi, konkretno za servere) njega budem podjelio na 512mb fat32 za efi, root cca40-50gb(možda previše, al neka se nađe) a drugu perticiju kolko ostane home, prije instalacije budem isključio ovaj drugi wd 2tb (green sporiji, nije mi bitno da učitava instant igre) nakon instalacije budem spojio taj od 2 tb i prebacio si muziku, slike, filmove i dokumente.
e sad s obzirom da bude sva vazna data prebačena na home particiju, budem nanovo instalirao pop_os (netraje dugo) s tim da budem home ostavio home bez formatirana, a ovaj od 2tb kako za označim?
ili možda da tada kad budem ponovo instaliravo os, več napravljenu home praticiju ostavim kako je, a ovaj drugi disk da isto stavim pod home i izbrišem sa njega foldere music, pictures, videos itd i napravim samo games folder, dal je opče tako nešto moguče?