KnetworkManager i wireless

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

grguss

KnetworkManager i wireless

Post Postao/la grguss »

Narode,ovaj 11.1 mi je pojeo zivaca vise nego i jedna distra ikad! Pitanje: Kako da se spojim na zasticeni wireless,imam sifru i znam metodologiju ali ne ide... Citam po forumima da to nije samo meni problem! Ima tko kakvih ideja?
Mravac

Re: KnetworkManager i wireless

Post Postao/la Mravac »

Pretpostavljam da imas intel wireless na lapu..problemje u intel driveru po kojem su prckali pa su ga zmdrdali....Neznam koji kernel suse 11.1 koristi, ali isti problemje bio na ubuntu 8.04 no to se rjesilo prelaskomna 8.10 i na novi kernel
grguss

Post Postao/la grguss »

Nije intel,Ralink rt2500 chip i amd-ov chipset.Na verzij 11 mi je radio bez problema.NetworkManager je banana,malo bug-ovit.Treba cekat noviju verziju NM-a.
vpoqol5
Spol: M

Post Postao/la vpoqol5 »

Jel si instalirao kao live cd ili dvd?
kod dvd instalacije je baš sa tim chipsetom bilo problema, driveri se nisu uredno podizali nakon instalacije iako je sve naravno bilo uredno instalirano.
Prijavljen je bug još prije, ne znam dali je sređeno sa 11.1 verzijom jer je postojao još u 11.0
DoDo

Post Postao/la DoDo »

grguss je napisao/la:Narode,ovaj 11.1 mi je pojeo zivaca vise nego i jedna distra ikad! Pitanje: Kako da se spojim na zasticeni wireless,imam sifru i znam metodologiju ali ne ide... Citam po forumima da to nije samo meni problem! Ima tko kakvih ideja?
A jesi siguran da je baš NM kriv, a ne driveri? Jel se možeš spojiti tradicionalnom metodom bez NM-a (iwconfig + wpa_supplicant + dhclient/dhcpcd)?
:mrgreen: Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :mrgreen:
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
grguss

Post Postao/la grguss »

Riješeno!Sad me pati Bluetooth,neradi!Na 10.3 i 11 je radio bez problema.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

grguss je napisao/la:Riješeno!Sad me pati Bluetooth,neradi!Na 10.3 i 11 je radio bez problema.
Ne radi ni meni ni na Ibexu ni na Fedori 10. to je do zadnjih Bluetooth frontendova. Nešto su gadno zabrljali!
DoDo

Post Postao/la DoDo »

Grof je napisao/la:
grguss je napisao/la:Riješeno!Sad me pati Bluetooth,neradi!Na 10.3 i 11 je radio bez problema.
Ne radi ni meni ni na Ibexu ni na Fedori 10. to je do zadnjih Bluetooth frontendova. Nešto su gadno zabrljali!
?!? Ajmo malo detaljnije o tome. Ja vrtim ibexa i bluetooth dobro radi. Na Hardyju je zezal. U čemu je točno problem? (Disclaimer: KDE4 nema podršku za bluetooth, bez obzira o distribuciji i driverima. Inicijalna podrška je stigla tek pred koji dan sa kubuntuovim updejtovima.)
:mrgreen: Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :mrgreen:
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

DoDo je napisao/la:
Grof je napisao/la:
?!? Ajmo malo detaljnije o tome. Ja vrtim ibexa i bluetooth dobro radi. Na Hardyju je zezal. U čemu je točno problem? (Disclaimer: KDE4 nema podršku za bluetooth, bez obzira o distribuciji i driverima. Inicijalna podrška je stigla tek pred koji dan sa kubuntuovim updejtovima.)
Ibex konkretno, kada se spoji GNOME-ov frontend pronađe uređaj, sve se poklika, no onda kada treba uspostaviti aktivnu vezu ništa se ne dešava. Mob javi da nije uspjelo povezivanje, a frontend radi neko vrijeme i javi da ne ide.

kbluetooth pod Fedorom 10 isto pronađe uređaj, ponudi Input ili Audio device (mobitel doduše nije niti jedno niti drugo) i isto stoji li ga stoji i odustane na kraju. U Linuxu NE iskoči prozr za potvrdu PIN-a, na mobitelu DA.
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Ima podršku, ali preko KDE3 paketa.
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Odgovori