Open Suse 11.1 vs Ubuntu 8.10

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
cegevara
Kontakt:

Open Suse 11.1 vs Ubuntu 8.10

Post Postao/la cegevara »

Zanima me misljenje ljudi koji su koristili oba distra sto misle koji je "bolji" za svakodnevno koriscenje.Posebno iskusniji korisnici.Ja sam koristio Open Suse 11 i Ubuntu 8.10 zbog reinstalacije sistema dvoumim se sto uradit,pa izvolite recite misljenja.
iv@n
Site Admin
Spol: M
Kontakt:

Re: Open Suse 11.1 vs Ubuntu 8.10

Post Postao/la iv@n »

Stvar je prililčno jednostavna - ako preferiraš GNOME onda Ubuntu definitivno. U slučaju KDE bez razmišljanja openSUSE.
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

ja ti preporucujem OpenSUSE 11.1
Ja ga imam instalirano 15-ak dana i puno mi je ugodnije radit nego u ubuntu-u.
sve radi glatko, lijepo izgleda, i svaka opcija je na logicnom mjestu.
puno manje potrebe imam kopati po forumima nego kad sam probavao ubuntu.

e da, i KDE 4.2 instalacija mi je prosla bez problema..

svakako openSUSE
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
vpoqol5

Post Postao/la vpoqol5 »

OpenSuse 11.1

suse koristim od 9.2 pro verzije i u međuvremenu sam bio mjenjao razne distribucije zbog suseovih mušica i naravno da upoznam distribucije no nema joj premca i ostao sam na suseu. Yast alat mi je nešto nezamjenjivo, (mandriva ima isto vrlo dobar control centar) jer jednostavno je kompletni sustav močniji, vidi se da je tu uloženo puno više truda jer se komercijalna inačica koristi kod servera i sve je vrlo jednostavno (kao i kod fedore). Općenito je Novell najviše uložilo i još uvijek ulaže kompletno u linux tako da sa profesionale strane sigurno je bolji. Moram priznati da sam zamjetio dosta problema kad se prebacio u Opensuse, nije zajednica bila toliko organizirana, ali ova 11.1 mi je jednostavno odlična, Build service i sve što je napravljeno, promjena licence da bi mogli, nakraju, poboljšat distribuciju, i kde 4.2 na njoj (iako sam do sada redovito koristio gnome), a s obzirom da je suse duboko uključen u svaki projekt pa tako i kde i gnome, uvijek se vide krajnja tehonološka rješenja na suseu. Ja nikad ne bih uzeo ubuntu umjesto suse-a, no za svakodnevni rad windows korisnika sigurno bih ga preporučio prije, jer je ubuntu vrlo intuitivan, cilja kompletno na takvog windows korisnika pa zato i ima najveću zajednicu, pa tko voli nek izvoli ;)
I kao što je napomenuto, ubuntu je vrlo ispoliran sa gnomeom, dok mu kde inačica nije niti toliko stabilna ni ugodna, za suse vrijedi obrnuto, pa to uzimaj u obzir ;)

U svakom slučaju pogriješiti ne možeš, no to će biti dva vrlo različita puta ;)
Markec

Post Postao/la Markec »

Opensuse ima jako spor update,

offtopic
Znam da nije to tema, no kako stoji Mandriva sa kde4, Kako bi se ona usporedila sa opensuseom11.1 kde4
Odgovori