Dual Boot-Help

Novi ste u svijetu Linuxa? Imate hrpu početničkih pitanja?

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja

Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)

Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Leta
Spol: M

Dual Boot-Help

Post Postao/la Leta »

e ovako...
za sebe sam izabrao Ubuntu 8.04 jer sam pocetnik i ovo mi je prvi sustret sa Linux-om.
na kompu imam instaliran Windows XP Sp3 i sada sam stavio Hardy-a i skener mi ne radi, sva sreca pa nemam previse opreme sa drajverima...
skener je Canon Canoscan Lide500F...

mozete mi reci kako odraditi osnovna podesavanja na Hardy-ju ili neke linkove mi dati...znaci interesuju me stvari kao drajveri, internet konekcije i tako to...
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Re: Dual Boot-Help

Post Postao/la shrike »

http://wiki.open.hr/index.php/Linux_upute

Ovdje imaš uvodne informacije. Pogledaj pa javi sa ostalim pitanjima. Za probleme sa hardverom moraš točno reći koji model kojeg uređaja imaš, te kako se problem manifestira. Inače nismo u mogućnosti pomoći.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Leta

Post Postao/la Leta »

oprema Canon CanoScan Lide 500F
problem se manifestuje u Windowsu XP sp3, kad udjem u Photoshop i idem import/canoscan lide 500f i izbacuje gresku:Release the lock switch, detach the I/F cable and reconnect. Scanner driver will be closed.
sta mi je ciniti?
to je posljedica ubuntua, probao sam sa reinstalacijom drajvera...
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Ovaj scanner pod Linuxom (odnosno pod SANE-om) nije podržan. S toga, ostaje ti jedino da ga koristiš pod Windowsima.

Zašto ti pod WIndowsima (nakon Linuxa) više ne radi - iskreno ne znam. Pokušaj scanner ugasiti/upaliti, instalirati na neko drugo računalo...
zole052

Post Postao/la zole052 »

Pa napise ti sta da napravis:
"Release the lock switch, detach the I/F cable and reconnect"
Znaci otpusti taj neki lock (od kabela valjda :misli ) i odspoji taj I/F kabel i spoji ga ponovo....
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Markec

Post Postao/la Markec »

zzankola je napisao/la:Pa napise ti sta da napravis:
Znaci otpusti taj neki lock (od kabela valjda :misli ) i odspoji taj I/F kabel i spoji ga ponovo....
moj skener (canon lide 90) ima ispod, jednu vrstu sklopke Lock, Pa to pomakni pa probaj u windowsima.
zole052

Post Postao/la zole052 »

Mozda je ona fora ko sa kompjuterom kada nestane struje pa se nece upaliti ko da je krepo... pa mu istekas kabel od napajanja pocekas malo i opet ga ukljucis pa radi ko da nista nije bilo :) ... to mi nikada nije imalo logike bas me zanima sa cime to ima veze :misli :)
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Leta

Post Postao/la Leta »

Markec je napisao/la:
zzankola je napisao/la:Pa napise ti sta da napravis:
moj skener (canon lide 90) ima ispod, jednu vrstu sklopke Lock, Pa to pomakni pa probaj u windowsima.

ima i to kod mene
i pokusao i nista...
i onda uzmem pa ga zakljucam, ponovo ustekam u komp i onda odkljucam...i radi, zasad :misli
Leta

Post Postao/la Leta »

evo, sve radi, ubuntu mi se svidja...samo nikako da skontam kako da podesim pidgin za @live.com, jer mi stalno stavi na @hotmail.com
od protokola imam AIM, Bonjour, Gadu-gadu, Google talk, GroupWise, ICQ, IRC, MSN, MySpaceIM, QQ, SIMPLE, Sometime, XMPP, Yahoo i Zephir...
eto, moze pomoc
Markec

Post Postao/la Markec »

Leta je napisao/la:evo, sve radi, ubuntu mi se svidja...samo nikako da skontam kako da podesim pidgin za @live.com, jer mi stalno stavi na @hotmail.com
od protokola imam AIM, Bonjour, Gadu-gadu, Google talk, GroupWise, ICQ, IRC, MSN, MySpaceIM, QQ, SIMPLE, Sometime, XMPP, Yahoo i Zephir...
eto, moze pomoc
probaj sa amsn (namjenjen je samo za msn, ) ako nebude islo s njime pa probaj sa kopete nalik je pidginu, ali podrzava manje protokola s tim da podrzava i video i audio chat.
Odgovori