Dual Boot-Help
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
- Leta
- Spol: M
Dual Boot-Help
e ovako...
za sebe sam izabrao Ubuntu 8.04 jer sam pocetnik i ovo mi je prvi sustret sa Linux-om.
na kompu imam instaliran Windows XP Sp3 i sada sam stavio Hardy-a i skener mi ne radi, sva sreca pa nemam previse opreme sa drajverima...
skener je Canon Canoscan Lide500F...
mozete mi reci kako odraditi osnovna podesavanja na Hardy-ju ili neke linkove mi dati...znaci interesuju me stvari kao drajveri, internet konekcije i tako to...
za sebe sam izabrao Ubuntu 8.04 jer sam pocetnik i ovo mi je prvi sustret sa Linux-om.
na kompu imam instaliran Windows XP Sp3 i sada sam stavio Hardy-a i skener mi ne radi, sva sreca pa nemam previse opreme sa drajverima...
skener je Canon Canoscan Lide500F...
mozete mi reci kako odraditi osnovna podesavanja na Hardy-ju ili neke linkove mi dati...znaci interesuju me stvari kao drajveri, internet konekcije i tako to...
Re: Dual Boot-Help
http://wiki.open.hr/index.php/Linux_upute
Ovdje imaš uvodne informacije. Pogledaj pa javi sa ostalim pitanjima. Za probleme sa hardverom moraš točno reći koji model kojeg uređaja imaš, te kako se problem manifestira. Inače nismo u mogućnosti pomoći.
Ovdje imaš uvodne informacije. Pogledaj pa javi sa ostalim pitanjima. Za probleme sa hardverom moraš točno reći koji model kojeg uređaja imaš, te kako se problem manifestira. Inače nismo u mogućnosti pomoći.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- Leta
oprema Canon CanoScan Lide 500F
problem se manifestuje u Windowsu XP sp3, kad udjem u Photoshop i idem import/canoscan lide 500f i izbacuje gresku:Release the lock switch, detach the I/F cable and reconnect. Scanner driver will be closed.
sta mi je ciniti?
to je posljedica ubuntua, probao sam sa reinstalacijom drajvera...
problem se manifestuje u Windowsu XP sp3, kad udjem u Photoshop i idem import/canoscan lide 500f i izbacuje gresku:Release the lock switch, detach the I/F cable and reconnect. Scanner driver will be closed.
sta mi je ciniti?
to je posljedica ubuntua, probao sam sa reinstalacijom drajvera...
Ovaj scanner pod Linuxom (odnosno pod SANE-om) nije podržan. S toga, ostaje ti jedino da ga koristiš pod Windowsima.
Zašto ti pod WIndowsima (nakon Linuxa) više ne radi - iskreno ne znam. Pokušaj scanner ugasiti/upaliti, instalirati na neko drugo računalo...
Zašto ti pod WIndowsima (nakon Linuxa) više ne radi - iskreno ne znam. Pokušaj scanner ugasiti/upaliti, instalirati na neko drugo računalo...
Pa napise ti sta da napravis:
) i odspoji taj I/F kabel i spoji ga ponovo....
Znaci otpusti taj neki lock (od kabela valjda"Release the lock switch, detach the I/F cable and reconnect"
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
- Markec
moj skener (canon lide 90) ima ispod, jednu vrstu sklopke Lock, Pa to pomakni pa probaj u windowsima.zzankola je napisao/la:Pa napise ti sta da napravis:Znaci otpusti taj neki lock (od kabela valjda"Release the lock switch, detach the I/F cable and reconnect") i odspoji taj I/F kabel i spoji ga ponovo....
Mozda je ona fora ko sa kompjuterom kada nestane struje pa se nece upaliti ko da je krepo... pa mu istekas kabel od napajanja pocekas malo i opet ga ukljucis pa radi ko da nista nije bilo
... to mi nikada nije imalo logike bas me zanima sa cime to ima veze

Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
- Leta
Markec je napisao/la:moj skener (canon lide 90) ima ispod, jednu vrstu sklopke Lock, Pa to pomakni pa probaj u windowsima.zzankola je napisao/la:Pa napise ti sta da napravis:Znaci otpusti taj neki lock (od kabela valjda"Release the lock switch, detach the I/F cable and reconnect") i odspoji taj I/F kabel i spoji ga ponovo....
ima i to kod mene
i pokusao i nista...
i onda uzmem pa ga zakljucam, ponovo ustekam u komp i onda odkljucam...i radi, zasad
- Leta
evo, sve radi, ubuntu mi se svidja...samo nikako da skontam kako da podesim pidgin za @live.com, jer mi stalno stavi na @hotmail.com
od protokola imam AIM, Bonjour, Gadu-gadu, Google talk, GroupWise, ICQ, IRC, MSN, MySpaceIM, QQ, SIMPLE, Sometime, XMPP, Yahoo i Zephir...
eto, moze pomoc
od protokola imam AIM, Bonjour, Gadu-gadu, Google talk, GroupWise, ICQ, IRC, MSN, MySpaceIM, QQ, SIMPLE, Sometime, XMPP, Yahoo i Zephir...
eto, moze pomoc
- Markec
probaj sa amsn (namjenjen je samo za msn, ) ako nebude islo s njime pa probaj sa kopete nalik je pidginu, ali podrzava manje protokola s tim da podrzava i video i audio chat.Leta je napisao/la:evo, sve radi, ubuntu mi se svidja...samo nikako da skontam kako da podesim pidgin za @live.com, jer mi stalno stavi na @hotmail.com
eto, moze pomoc