P.S. zamolba adminima: ako moze da ovu temu ostavite otvorenu za sva daljnja raznorazna pitanja koja budem imao u vezi linux-a, čisto da ne moram za svaku sitnicu (poput ove) otvarati novu temu.
[RIJEŠENO] Favorites - Bookmarks (zbogom windoze)
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Caius
- Spol: M
[RIJEŠENO] Favorites - Bookmarks (zbogom windoze)
pošto sam odlučio prebacit se 90% na linux
(onih 10% ostaje za igre na win), aj mi samo recite kako da prebacim linkove iz favorites-a u bookmarks.
P.S. zamolba adminima: ako moze da ovu temu ostavite otvorenu za sva daljnja raznorazna pitanja koja budem imao u vezi linux-a, čisto da ne moram za svaku sitnicu (poput ove) otvarati novu temu.
- Sokac
- Site Admin
- Kontakt:
Re: Favorites - Bookmarks (zbogom windoze)
u firefoxu?
c:\documents and settings\{kor.ime}\application data\mozilla\firefox
spremi si cijeli taj direktorij
kad inst. linux, prekopiraj ih na:
/home/{kor.ime}/.mozilla
samim time prebacit ćeš si kompletno sve - od spremljenih lozinki, historyja, bookmarksa pa i cachea. moja preporuke ja da obrišeš cache kako bi uštedio na vremenu potrebno za kopiranje
p.s. još uvijek pamtim win adrese, ali sam se morao dobro zamisliti
još malo pa ću ih totalno zaboraviti weeeeee
/home/{kor.ime}/.mozilla
samim time prebacit ćeš si kompletno sve - od spremljenih lozinki, historyja, bookmarksa pa i cachea. moja preporuke ja da obrišeš cache kako bi uštedio na vremenu potrebno za kopiranje
p.s. još uvijek pamtim win adrese, ali sam se morao dobro zamisliti
još malo pa ću ih totalno zaboraviti weeeeee
Ja nisam nikada ni koristio XP, zadnji win je bio 98 i to prije dvije godine (ovaj mjesec je 2. godišnjica čistog linuxa na kompu)!!! Da budem iskren, sada se još samo sijećam tipičnih lokacija i tako. Zaboravio sam sve detalje i imena program koje sam prije morao imati instalirane pod mus.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Čovječe! Govoriš ko da si se skinuo sa kakve teške droge... 
- Caius
kad to otvorim tamo imam folder firefox, iskopiram moje "favorites" i kad pokrenem firefox u bookmarksima nemam opet nista. ajmo drugi prijedlog.Sokac je napisao/la:u firefoxu?
/home/{kor.ime}/.mozilla
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
U Windowsima, otvori FireFox, odaberi Bookmarks>Organize bookmarks>File>Export>Upiši ImeDatotekeCaius je napisao/la:pošto sam odlučio prebacit se 90% na linux(onih 10% ostaje za igre na win), aj mi samo recite kako da prebacim linkove iz favorites-a u bookmarks.
Odi u linux, otvori FireFox, odaberi Bookmarks>Organize bookmarks>File>Import>Putanja do spremljene datoteke
Sva pitanja postaviti o odgovarajući topic molim, tako da ako netko ubuduće zapne na istome problemu, može se kasnije lakše snaći.Caius je napisao/la:P.S. zamolba adminima: ako moze da ovu temu ostavite otvorenu za sva daljnja raznorazna pitanja koja budem imao u vezi linux-a, čisto da ne moram za svaku sitnicu (poput ove) otvarati novu temu.
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
- Sokac
- Site Admin
- Kontakt:
radi ovako, samo nisam dobro objasnio.
Ovako, u Windowsima odi u folder:
gdje kor.ime} zamjeniš sa svojim kojim koristiš u windowsima.
Spremi sve unutar tog foldera.
Zatim kad instaliraš linux (ako već nisi) sve što si kopirao od gore zaljepi na slijedeću lokaciju:
/home/{kor.ime}/.mozilla/firefox
gdje je kor.ime zamjeniš sa korisničkim imenom u linuxu.
Ukoliko nemaš folder .mozilla (moraš ukucati ili staviti da vidiš hidden datoteke) pokreni firefox i zatvori ga... odi na tu lokaciju (firefox je napravi), obriši sve iz toga i prekopiraj datoteke koje si spremio.
Ovako, u Windowsima odi u folder:
gdje kor.ime} zamjeniš sa svojim kojim koristiš u windowsima.
Spremi sve unutar tog foldera.
Zatim kad instaliraš linux (ako već nisi) sve što si kopirao od gore zaljepi na slijedeću lokaciju:
/home/{kor.ime}/.mozilla/firefox
gdje je kor.ime zamjeniš sa korisničkim imenom u linuxu.
Ukoliko nemaš folder .mozilla (moraš ukucati ili staviti da vidiš hidden datoteke) pokreni firefox i zatvori ga... odi na tu lokaciju (firefox je napravi), obriši sve iz toga i prekopiraj datoteke koje si spremio.