Linuxi unutar windowsa

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

DragonSoul

Linuxi unutar windowsa

Post Postao/la DragonSoul »

http://lifehacker.com/5195999/portable- ... de-windows

Izgleda jako zanimljivo. Nisam još isprobao, ali ako bude zadovoljilo moje potrebe, i bude radio kako treba, ne znam hoće li dualboot preživjeti...
Suko
Site Admin
Spol: M

Re: Linuxi unutar windowsa

Post Postao/la Suko »

Sretno ti bilo!
Kod mene je dual boot davno umro...
Markec

Post Postao/la Markec »

Hmm, linux ima široku primjenu, možeš s njime raditi svašta, što se nemože reći za windowse.
No sa druge strane, čemu to, ako voliš linux onda instaliraj linux na normalni način, više čes naučiti kada vidiš njegovu pravu fukcionalnost.

I ja sam se isto odrekao windowsa, više ga nemam kao dualbot, no ako mi zatreba, mogu ga staviti u virtualbox.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Problemi će nastati onda, ako taj Linux unutar Windoza ne bude radio onako kako treba.
Kako onda razčlaniti čiji je to problem? windowsa ili Linuxa, i naravno kako to uopće riješiti.

Smješno je i nepotrebno smještati Linux kao supriorniji OS po pitanju stabilnosti i arhitekture unutar jedne tako nestabilne okoline kao što su Vista ili nedajbože WIn 7 (koji su u beta fazi!), pa i WinXP, te mu na taj način raušavati stabilnost i sve njegove kvalitete.

Čemu to uopće :misli
simke
Kontakt:

Post Postao/la simke »

Grof je napisao/la:...Linux kao supriorniji OS po pitanju stabilnosti i arhitekture unutar jedne tako nestabilne okoline kao... ...pa i WinXP.
blabla
bez komentara

al ovo moram reci: DA JE LINUX BOLJI, SUPERORNIJI ITD. NEBI GA TAKO MALO LJUDI KORISTILO, NEGO BI POSTAO KOMERCIJALAN, JE SVE STO JE DOBRO POSTANE KOMERCIJALNO DANAS.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
ziko

Post Postao/la ziko »

pazi simke, ljudi ne koriste ono sto je bolje vec ono sto je jednostavnije (kad o kompjuterima govorimo)..
to ti je pocelo jos onda kad je microsoft poceo radit svoje windowse i stavljao naglasak na jednostavnost koristenja... naravno da je uspio u tome i postao je neka vrsta standarda, privuko je velike ulagače, počele su se radit sve vise i vise aplikacija za njega i drivera, naravno, i danas imamo takvu situaciju kakva je.
a to je da je najkoristeniji os ujedno i nalosiji po pitanju nestabilnosti i sigurnosti... no vremena se mijenjaju pa danas imamo i linux distribucije koje su jednako jednostavne za koristenje kao i windows a zadrzale su kvalitetu po pitanju stabilnosti, brzine i sigurnosti... problem je jedino u tome kako probiti barijeru koju je postavila microsoftova dominacija
Software is like sex... it's better when it's free :D (Linus Torvalds quote)
:snoozer:
DoDo

Post Postao/la DoDo »

Meni ovo izgledna zgodna stvarčica - konačno bude moguće surfati internetom iz windowsa bez straha da pokupim viruse.
:mrgreen: Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :mrgreen:
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

DoDo je napisao/la:Meni ovo izgledna zgodna stvarčica - konačno bude moguće surfati internetom iz windowsa bez straha da pokupim viruse.
Daš 400 kuna godišnje za antivirusni program i siguran si i na Windowsima.
Pod uvjetom da se ne spajaš na internet i ne uštekavaš nikakve vanjske diskove i takve sulude stvari... :D
A što je to 400 kuna? Pa za te pare ne možeš kupiti baš puno toga ...
simke
Kontakt:

Post Postao/la simke »

meni isto izgleda zgodno, no mislim da to nije rjesenje za viruse, ipak si u win.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
Markec

Post Postao/la Markec »

simke je napisao/la:meni isto izgleda zgodno, no mislim da to nije rjesenje za viruse, ipak si u win.
Ipak si na win jer si lijen prijeći na drugi sustav. windows korisnici kažu da je windows jednako siguran kao i drugi, ali ustvari nije, evo jedan članak koji bi trebao pomoči http://www.nacional.hr/clanak/17011/lin ... eska-vlada
Odgovori