Ubuntu 9.04. flash trza
Moderator/ica: Moderatori/ce
- apsurdna
- Spol: Ž
Ubuntu 9.04. flash trza
Instalirala sam prije par dana ubuntu 9.04, vecinu sam stvari uspjela pohvatati ali trzanje flasha jos ne mogu rijesiti. YouTube i flash igrice trzaju, tj. preko slike mi prolaze crte, stalno. Mislila sam da je stvar u mozilli, ali isprobala sam i u operi i seamonkeyu. Instalirala sam onaj flashplugin-nonfree, pa sam tog deinstalirala i instalirala adobe flashplugin 10, sve preko synaptica ali nije pomoglo. Instalirala compiz, deinstalirala compiz, nista. Ima netko neku ideju?
there are 10 types of people in the world. those who understand binary and those who don't.
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Re: Ubuntu 9.04. flash trza
Ako je neki stari komp sa slabijim procesorom, Flash će biti prezahtjevan za njega.
Ako nije, probaj instalirati flash sa Adobeove stranice. To navodno nekad zna pomoći.
Isto tako, ako si prethodno instalirala gnash ili swfdec njih bi trebala deinstalirati.
Ako nije, probaj instalirati flash sa Adobeove stranice. To navodno nekad zna pomoći.
Isto tako, ako si prethodno instalirala gnash ili swfdec njih bi trebala deinstalirati.
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
Nikako mi nisu jasni ti problemi sa Flashom, nemoguće da se ne zna uzrok i univerzalno rješenje. Nekome radi/nekome ne radi (osobno sam imao tih problema, iako je trenutno sve ok).
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
- apsurdna
koliko slab i koliko stariji?
salim se, stvar je u tome da je sve radilo kad sam prvi put instalirala flash nonfree (prije nekoliko dana) i negdje je u medjuvremenu prestalo (!). i sad ces me pitati sto sam mijenjala, a jedino sto sam mijenjala je bio compiz. kojeg sada opet nemam (nije da mi treba). evo sad cu probati bas sa adobe sajta skinuti.
edit: youtube radi, ali ne fullscreen, flash aplikacije neke da, a na nekima je jos uvijek ista stvar.
bizarno, nadasve
edit: youtube radi, ali ne fullscreen, flash aplikacije neke da, a na nekima je jos uvijek ista stvar.
bizarno, nadasve
there are 10 types of people in the world. those who understand binary and those who don't.
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
Ako ti se ruši FF u fullscreenu, ima rješenje za to... Ako pak trza, onda ti ne znam pomoći.apsurdna je napisao/la:edit: youtube radi, ali ne fullscreen
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
- Suko
- Site Admin
Pa, recimo, svaki procesor ispod 1 GHz će biti preopterećen.apsurdna je napisao/la:koliko slab i koliko stariji?salim se, stvar je u tome da je sve radilo kad sam prvi put instalirala flash nonfree (prije nekoliko dana) i negdje je u medjuvremenu prestalo (!). i sad ces me pitati sto sam mijenjala, a jedino sto sam mijenjala je bio compiz. kojeg sada opet nemam (nije da mi treba). evo sad cu probati bas sa adobe sajta skinuti.
bizarno, nadasve
Flash za Linux je jako loše napisan.
Tako da nećeš moći otvoriti npr 5 tabova u Firefoxu bez da udaviš komp.
Fullscreen u youtubeu se da popraviti. Meni isto ne radi, ali mi to nije problem, pa nisam puno niti istraživao.
Možda će ti to netko znati objasniti.
Ako ti na nekim stranicama Flash ne radi kako treba, moguće je da su stranice loše napisane ili su nakrcane flash sadržajem.
Pogledaj ovaj link s foruma
Nekad dodavanje flash blockera dosta pomogne.
- apsurdna
nista mi se ne rusi, samo trza.iv@n je napisao/la:Ako ti se ruši FF u fullscreenu, ima rješenje za to... Ako pak trza, onda ti ne znam pomoći.
1,7 je procesor i ne davi seSuko je napisao/la:Pa, recimo, svaki procesor ispod 1 GHz će biti preopterećen. Flash za Linux je jako loše napisan.
Tako da nećeš moći otvoriti npr 5 tabova u Firefoxu bez da udaviš komp.
to sam pogledala cim sam dosla na forum :p pokusat cu s tim, makar mi nista ne gusi komp, sve mogu otvoriti, samo su mi te crte tamoSuko je napisao/la:Ako ti na nekim stranicama Flash ne radi kako treba, moguće je da su stranice loše napisane ili su nakrcane flash sadržajem.
Pogledaj ovaj link s foruma
Nekad dodavanje flash blockera dosta pomogne.
ATI kartice su imale taj problem sa trzanjem videa.
Znači ako si vlasnik ATI-ce, pogledaj ova rješenja
Rješenja su bila dva, evo, pogledaj ovdje na wiki, možda pomogne
Znači ako si vlasnik ATI-ce, pogledaj ova rješenja
Rješenja su bila dva, evo, pogledaj ovdje na wiki, možda pomogne
Probaj ovo
i instaliraj ovaj flash http://get.adobe.com/flashplayer/
Kod: Označi sve
sudo apt-get remove -y --purge flashplugin-nonfree gnash gnash-common mozilla-plugin-gnash swfdec-mozilla libflashsupport nspluginwrapper
sudo rm -f /usr/lib/mozilla/plugins/*flash*
sudo rm -f ~/.mozilla/plugins/*flash*
sudo rm -f /usr/lib/firefox/plugins/*flash*
sudo rm -f /usr/lib/firefox-addons/plugins/*flash*
sudo rm -rfd /usr/lib/nspluginwrapperRe: Ubuntu 9.04. flash trza
Uradi ovo sto je predlozio madone. Inace, Celeron 1.7 se vec na 2-3 taba zahtevnijih flash sajtova optereti na 100%, probaj npr. www.itsvet.com , on mi je dobar parametar, buduci da je lose uradjen pa je prezahtevan.
Resistance is futile, you will be asimilated!
Il' si Lindža, il' si mindža!
apt-get moo
Registrovani Linux korisnik #465156 / Ubuntu korisnik #20700
Il' si Lindža, il' si mindža!
Registrovani Linux korisnik #465156 / Ubuntu korisnik #20700