Graficke aplikacije for dummies

C, C++, Java, PHP, Ruby...

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojem jeziku je riječ. Primjer: [Java]
Odgovori
glaskoncILLa

Graficke aplikacije for dummies

Post Postao/la glaskoncILLa »

recimo da bi meni bilo zgodno sloziti neku malu graficku aplikaciju za gnome, ali generalno nemam pojma o programiranju.

aplikacija bi trebala biti vrlo jednostavna, zapravo treba proslijedivati argumente i pokretati neke naredbe ili bash skripte ljudima koji to ne znaju u terminalu, dakle otvori se prozorcic koji ima par polja za upisivanje, nesto se upise i klikne se na ok, aplikacija pobere upisano i to proslijedi skripti kao argumente.

pa ne znam, da li je netko vidio na netu neki graficke aplikacije for dummies tutorial ili slicno?
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
4ndY
Moderator
Spol: M
Kontakt:

Re: Graficke aplikacije for dummies

Post Postao/la 4ndY »

Ja sam takve stvari za Gnome (Gtk) radio sa Zenity, mislim da je to što ti trebaš kava

Naravno, Kdialog je verzija za KDE i daleko opakija ;)
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
glaskoncILLa

da, izgleda zanimljivo, thx.
augur
Spol: M

Post Postao/la augur »

Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulûk, agh burzum-ishi krimpatul.
glaskoncILLa

znam za expect, zapravo sam ga i koristio, ali to nije ono sto mi treba. u ovom slucaju je poanta izbjeci bilo kakvo koristenje terminala by end users jer im to bas i ne pase, a stvari bi se odvijale lokalno na kanti, odnosno korisnici aplikacije bi imali mogucnost spojiti se na grafiku vec nekim od remote desktop protokola.
Odgovori