pozdrav svima opet. imam jedan problemcic i jedno pitanje.
1. kako se moze napraviti nova konekcija za internet,
2. u mrezi su mi spojena 3 kompa (ovaj gdje je ubuntu i jos dva gdje su XP), svi se lijepo vidimo na mrezi i ja kod njih mogu pregledavati share-ane fajlove, ali kad to isto probam sa ta dva kompa na moj onda trazi nekakav user i pass. jos da napomenem da se kod druga dva kompa ovaj na mrezi ne vidi pod workgroup nego pod mshome.
evo nadam se da sam bio dovoljno jasan u cemu je problem, pa ako moze pomoc oko toga.
P.S. jos samo nesto, na ubuntuu mi se stalno logira kao root, da li to ima nekakve veze sa LAN-om (bez obzira sto mi je namjesteno pod moj username i pass), kako to mogu promijeniti.
LAN i NET
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: LAN i NET
Napisah cijeli članak o Sambi i kako upogoniti i windoze i linux da se vide i da radi.
Evo ti link, pa čitaj!
Evo ti link, pa čitaj!
- Caius
- Spol: M
Hvala, pomoglo je.
Eto, baš mi je drago da nisam zalud pisao
, btw, ako trebaš i scanner umrežiti između windoza i Linuxa i to ide, i o tome sam pisao... 
- Caius
jel mi neko moze pomoci oko prvog pitanja?
Kako misliš - nova konekcija? Trebaju ti dvije ili ti se prva zbrčkala?
- Caius
ni jedno ni drugo. sry nisam bio dovoljno jasan. internet mi je stalno ukljucen, a meni treba da ga ja mogu ukljuciti i iskljuciti kad hocu. kao sto mogu to iz windoza (sto se napravi pod my network places -> network connections -> create new network). e to mi treba i za ubuntu. nadam se da sam sad malo jasniji.
Zašto bi zbog toga trebao raditi novu konekciju?!
Desni gumb miša na ikonicu dva crna monitora dolje kod sata u trayu i otvara se meni - prva opcija se zove: Enable Networking i pored nje stoji kvačica. Klikneš na tu opciju (lijevim gumbom miša) i network je isključen... ponovnim klikom se opet konektiraš i tako do mile volje. Da li si to tražio ili to još uvijek nije to??
Desni gumb miša na ikonicu dva crna monitora dolje kod sata u trayu i otvara se meni - prva opcija se zove: Enable Networking i pored nje stoji kvačica. Klikneš na tu opciju (lijevim gumbom miša) i network je isključen... ponovnim klikom se opet konektiraš i tako do mile volje. Da li si to tražio ili to još uvijek nije to??