zašto ne mogu vidjet programe kada ih spustim na startnu traku, a oni uredno rade?
zašto mi se num lock uvijek ugasi kad mi se nakon gruba pokrene OS?
kak da podesim adsl na ubuntu jer sad ne mogu nikako upast na server za postavke preko 192.168.1.1, kaže da admin nije točan username i password?
ubuntu-par iritirajućih problema
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
- kaiwan
- Spol: M
Re: ubuntu-par iritirajućih problema
Klikni desnom tipkom na panel, pa odi na ADD pa dodaj WINDOWS LIST ...vjerojatno ti je to iskljuceno.....rubuntu je napisao/la:zašto ne mogu vidjet programe kada ih spustim na startnu traku, a oni uredno rade?
http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu:Guts ... CK_at_bootrubuntu je napisao/la:zašto mi se num lock uvijek ugasi kad mi se nakon gruba pokrene OS?
Onda nije tocanrubuntu je napisao/la:kak da podesim adsl na ubuntu jer sad ne mogu nikako upast na server za postavke preko 192.168.1.1, kaže da admin nije točan username i password?
Ja sam imo slican problem, ali to sam rijesio tako da sam rucno u XPu pod networks connectins -> Local area connection -> propertis -> TCP/IP internet protocol(posto imam dual boot) morao upisati IP adrese, gateway i DNSove i onda sam mogao pristupiti ruteru unutar linuxa.
Pa nazovi T-com neka ti kazu sta moras upisati u XPu (ako imas) pa ti samo upisi u ubuntu (ako nemas XP). Mislim da je to tamo pod NETWORK kod wierd connection negdje...nisam sada u linuxu a ne znam napamet...probaj
Be the change you want to see in the world! Dalai Lama.
Koji ti je provider i koji je router?rubuntu je napisao/la: kak da podesim adsl na ubuntu jer sad ne mogu nikako upast na server za postavke preko 192.168.1.1, kaže da admin nije točan username i password?
Čim ne pita za username i password znači da mu JE pristupio, samo sa krivim usernameom i/ili passwordom.
Meni, recimo na iskon.duo-u nije htio raditi sa IE (iako sam mu uredno ukucavao username/password, on me je iznova pitao za isti i tako unedogled), do je firefox radio uredno.
kaiwan hvala ti na pomoći. sve sam probleme riješio a što se tiče adsl-a to sam isto riješio preko XP-a jer mi je isp T-com. a link koji si mi dao je super jer sam na njemu našao još 10 riješenja za probleme. a inače nije mi htio dat da uđem ni preko IE a ni preko Mozille.
HVALA NA AŽURNOSTI!
HVALA NA AŽURNOSTI!
- kaiwan
- Spol: M
welcome 
Be the change you want to see in the world! Dalai Lama.