XNA i shaderi

Rasprave u vezi Linux aplikacija.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
DragonSoul

XNA i shaderi

Post Postao/la DragonSoul »

Radim na nekoliko projekata koristeći XNA i C# (XNA 3.0, .Net Framework 2.0). Želim ih pokrenuti na Ubuntuu, uspješno sam instalirao .Net framework 2.0 i XNA 3.0, ali dobijem sljedeću grešku:
slika
Na Windowsima mi sve normalno radi. U Wine Configu mi piše "Vertex Shader support" postavljen na "Hardware", a kod "Allow Pixel Shader (if supported by hardware)" je kvačica.
U čemu je problem i kako to riješiti? (XNA ima Gold status na WineHQ, ali ništa dodano nije objašnjeno: http://appdb.winehq.org/objectManager.p ... &iId=16778)
phreakbox
Spol: M

Re: XNA i shaderi

Post Postao/la phreakbox »

PixelShader 1.1 je instalira u sklopu drivera i njenih pomoćnih aplikacija pod Windowsima. Budući da je verzija 1.1 radi se od DirectX 7 pa probaj u Wine-u instaliraj DirectX 7 ili noviji.

1. Mora ti bit jasno da je Linux user-friendly za web aplikacije PHP/Apache, Python, CGI, Perl, Ruby i slični programski jezici koji su najčešće open-source
2. Raditi sa VS Studio-om pod Wine-om ne garantira da će njegova komunikacija sa .NET Framework-om raditi stabilno, budući da se Wine radi od nule i stalno se nadograđuje. Tako da ponekad treba biti skeptičan ako se ide instalirati nešto pod Wine-om.
3. Da probaš na virtualki? VirtualBox.
4. Ako radiš obične frontend aplikacije, imaš multiplatformsko sučelje u C++ u kojem rade na Win/Mac/Linux: qt.nokia.com
http://www.motigo.com > sve za skole, ucenike, nastavnike i roditelje, besplatna prijava | Marin Šagovac
Grof
Site Admin

Re: XNA i shaderi

Post Postao/la Grof »

Pa probaj sa Mono-om.

Instaliraš Mono i MonoDevelop (IDE) i pičiš.

Mono je .NET kompatibilan do negdje verzije između 2.0 i 3.5.

Osobno sam ga probao, ali kao VB.NET i šljaka i kompajlira uredno ;)
Odgovori