mac linux

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
Amon
Spol: M

mac linux

Post Postao/la Amon »

neznam gdje tocno smjestiti ovu temu pa cu pokusati ovdje,nadam se da nesmeta nikome ili da ce je admin preusmjeriti .

ovaki dobio sam od bratica iz njemacke macbook pro i mislim na njega napucati slackware ili arch jer me os x uzasno iritira(molim nepitajte zasto,ali osx je gluplji cak i od wina) pa me zanima jel netko ima slicnoga iskustav sa pucanjem linuxa na ppc
zole052

Re: mac linux

Post Postao/la zole052 »

Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
dalibor.klobucaric
Kontakt:

Post Postao/la dalibor.klobucaric »

but why?
koliko ja znam osx je stabilniji i ljepši od swavare-a
Because Open Source Matters
--
Sites - Under construction
Amon

Post Postao/la Amon »

dalibor.klobucaric je napisao/la:but why?
koliko ja znam osx je stabilniji i ljepši od swavare-a

koliko ja imal iskustva raditi na njemu 2 godine nebih bas rekao.masu puta se desi da jednostavno se zavrdi dugin kotacic i vrti,vrti,vrti :idea: :idea: :arrow: :| :?:
nije osx takav kak ljudi pricaju.istina da je osx nastal od darwin bsda ali samo to.
jednako je stabilan kao i windows vista
Amon

Post Postao/la Amon »

a i linux ima ono kaj osx nema.
fleksibilnost,sigurnost,inovativnost,command line,vise dostupnog softwarea(da znam da zvuci cudno ali je istina.za linux postoji daleko vise i kvalitetnijih programa nego za osx i to upravo zbog apple public licence),efikasnost tastature,......i upravo zbog toga zelim na macbook staviti slackware.kad ga vec imam zasto da ga ne pilagodim sebi i svojim potrebama?
dalibor.klobucaric
Kontakt:

Post Postao/la dalibor.klobucaric »

joooj krivi preglas sam satavil na svoj post...
wut why je bila zajehabanhsija
edit: totaly support you dude
Because Open Source Matters
--
Sites - Under construction
Amon

Post Postao/la Amon »

thx.
navecer kad se vratim sa faxa cu zavrtiti slackware install dvd pa bacim neki postic,mozda i skrinsat.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Amon je napisao/la: ovaki dobio sam od bratica iz njemacke macbook pro i mislim na njega napucati slackware ili arch jer me os x uzasno iritira(molim nepitajte zasto,ali osx je gluplji cak i od wina) pa me zanima jel netko ima slicnoga iskustav sa pucanjem linuxa na ppc
Aha, upravo ovih dana stavljam na jednog starog Mac BW G3 PPC-a Xubuntu. Mašinica ima 350 MHz moorolu, oko 700 MB-a RAM-a- Novi IDE disk. Staru ATI Rage 128 grafu...i i de to :)

U svakom slučaju lijepo je gore vidjeti npr. Firefox koji se za ove stare kantice uopće ne builda pod Mac OS-om.
Želja mi je probati skompajlirati za njega Chromium, pa da i to vidimo na starim Macovima ;)

gore je inače Mac OS 9.22 i sada uz Xubuntu to radi u Dual-boot-u.
Ima problema sa Koalom, ali rješavam to....

Uglavnom - RADI! :)
Amon

Post Postao/la Amon »

eto i ja jucer stavil gore na macbook pro slackware.i stavr radi i vise nego odlicno.evo upravo sa njega pisem.
moram priznat da je ljepo vidjeti na macu pametan os.

btw, probaj staviti cosmos , sucelje inace za bebitsov beos ali radi i fino na linuxu
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Amon je napisao/la: btw, probaj staviti cosmos , sucelje inace za bebitsov beos ali radi i fino na linuxu
Nebum :)

Kantu slažem frendu, tak da mu bude Xubuntu sasvim OK. Zeznuli su koješto na Koali, tak da imam posla da distru prilagodim i složim workaroundove.

Onak za info, nisu u kernel ubacili drivere za hardove, a ni yaboot ne složi pravilno bootsreaping particiju, tak da imam posla :)
Odgovori