Upgrejd na KDE 4.4

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
stefan
Moderator
Spol: M

Upgrejd na KDE 4.4

Post Postao/la stefan »

napravio sam upgrejd na KDE 4.4, preko "Install via 1-click" sa opensuse.org. Bio sam dosta skeptican jer osim sto je to upgrejd major verzije KDE-a ujedno je i upgrejd major verzije Qt-a (sa 4.5 na 4.6).
Uglavnom, nakon par klikova (odabir upgrejda libova Qt) sve je prošlo bez najmanje poteskoce.
Sve postavke i teme su ostale netaknute.
Nisam stigao nis konkretnije isprobati, posto mi je to komp na poslu. vise detalja u ponedjeljak.
e da, ono sto sam uocio, ima resajzanje prozora ko win7 (kad prozor povuces do ruba ekrana). ali za razliku od win7 (koji oba monitora kuzi ko jedan screen) kuzi dva monitora tako da je moguce resajzanje na rubove izmedju monitora. jako praktican feature.

jos impresija sljedeci tjedan..
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
glaskoncILLa

Re: Upgrejd na KDE 4.4

Post Postao/la glaskoncILLa »

ovo kako nesto kuzi dva monitora je konfigurabilna opcija.
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

Ja sam upgrejdo na 4.4 na Fedori (iz kde-redhat/unstable) i vratio nakon dan-dva nazad na 4.3.5.

Nove mogućnosti su zbilja cool (najviše me se dopao tabbing prozora, ali i desktop search + Nepomuk te masu drugih stvari, npr. gestikulacije mišem koja napokon radi), no ubrzo su stvari krenule na gore: Nepomuk mi je indeksiranjem pojeo 2.5GB RAM-a, Plasma se rušila sama od sebe nekih 10-puta u sat vremena i sl.

Pretpostavljam da je sve to posljedica "unstable" paketa u Fedori, kao i ostanak na staroj konfiguraciji (isti ~/.kde direktorij). Do 4.4.1 mislim da će se stvari dramatično popraviti ;)
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Da, slažem se. I ja sam na virtualki probal na KDE4.4, ali vratil sam snapshot natrag, jer nije to još - to!
pingu

Post Postao/la pingu »

Grof je napisao/la:Da, slažem se. I ja sam na virtualki probal na KDE4.4, ali vratil sam snapshot natrag, jer nije to još - to!
Zato kod mene u virtualki Arch Linux KDE 4.4 radi tip-top, i to upgrade sa 4.3.4. :thumbs
Mislim da od sada zaobilazim KDEmod4, bez obzira na neke tveakove jer više problema nego sa vanillom, a sa vanillom dobijem original izravno iz KDE kuhinje bez tuđih začina. :)

Pohvale KDE ekipi, napravili su odličan posao sa KDE SC 4.4. :thumbs
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

KDE 4.4 ima puno novih i korisnih feature-a i vizualnih poboljsanja. Ali dosta je nestabilan. Cak se aplikacije poput dolphin-a i kate-a ruse cesce nego npr plasma.
Uglavnom, moj savjet: Za sada ostati na jako stabilnom KDE 4.3.5
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Odgovori