RHEL 6.0 beta dostupna za donwload

Diskusije usko vezane uz Fedora i srodne distribucije (RHEL, CentOS...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
stef

RHEL 6.0 beta dostupna za donwload

Post Postao/la stef »

lilo
Spol: m

Re: RHEL 6.0 beta dostupna za donwload

Post Postao/la lilo »

probao sam jucer skinut al me stalno izbacuje :S ljudi navalili da vide novo cudo :D Jedva cekam da to izadje kao centos 6 :D
--
lilo
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

lilo je napisao/la:probao sam jucer skinut al me stalno izbacuje :S ljudi navalili da vide novo cudo :D Jedva cekam da to izadje kao centos 6 :D
BTW, koliko inače treba Centosu da izađe kao release nakon izlaska RHEL-a?
stef

Post Postao/la stef »

oko mjesec dana treba za CentOS.
RHEL 6 bi mogao izaći negdje u 6 mjesecu ... Red Hat Summit 2010 počinje 22.06., ako ne prije predstavit će ga za vrijeme trajanja.

@lilo
Ja sam ga pustio da se skida nakon radnog vremena, tebalo je 12 sati wget-om :).
Navodno je baziran na zadnjoj Fedori, probam danas pa potvrdim.
lilo
Spol: m

Post Postao/la lilo »

da baziran je na fedori 12 ali neke stvari su novije iz nadolazece fedore 13 (kernel npr.) tako da to vise dodje kao neki mix :) mislim da ce to bit teh distra :) jedva cekam da zavrtim gotovu verziju :)
--
lilo
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Kad smo već kod te teme, općenito imam osjećaj da je najmudrije voziti uvijek Fedoru n-1 ako se želi stabilna, a opet relativno up-to-date distra. U verziju ispod ipak ne idu naj bleeding-edge paketi, a koji su od krucijalne važnosti za stabilnost sustava (Kernel, X.org....)
A zajednica uvijek održava zadnje dvije verzije
stef

Post Postao/la stef »

Instalirao jučer kao KVM guest na Fedori 12.
Pomalo dotjerana instalacijska procedura, ext4 se nudi po defoltu, od xen kernela ni traga, čak ni xenner "compatibility" paket koji je dostupan u Fedori.

Što se tiče stabilnosti Fedore, smrdaju oni svako malo nešto. Bilo je perioda kad mi neke funkcionalnosti što se tiču KVMa nisu radile kak spada, pa se to kasnije popravilo nakon updejta. Recimo OpenSuse ima daleko manje updejta, čisto količinski u megabajtima, a i verzije kritičnih paketa ostaju iste za vrijeme life ciklusa distre, za razliku od Fedore.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

stef je napisao/la: Recimo OpenSuse ima daleko manje updejta, čisto količinski u megabajtima, a i verzije kritičnih paketa ostaju iste za vrijeme life ciklusa distre, za razliku od Fedore.
Da, upravo to primjetih od kada sam na suseu, i upravo mi se to posebno sviđa! :)
valent
Spol: M
Kontakt:

Post Postao/la valent »

Grof je napisao/la:Kad smo već kod te teme, općenito imam osjećaj da je najmudrije voziti uvijek Fedoru n-1 ako se želi stabilna, a opet relativno up-to-date distra. U verziju ispod ipak ne idu naj bleeding-edge paketi, a koji su od krucijalne važnosti za stabilnost sustava (Kernel, X.org....)
A zajednica uvijek održava zadnje dvije verzije
To ovisi najviše koji hardver imaš. Ako imaš sve Intel hardver onda samo naprijed i uvijek najnovija Fedora.
Ako imaš Nvidia ili ATI hardver to ovisi onda još i želiš li/trebaš li opensource ili vlasnički driver.

Ako ideš na full open source onda Fedora 13 je odlična jer ima nove NVidia i ATI drivere koji rade puno bolje nego prije.
Odgovori