sidux
Moderator/ica: Moderatori/ce
- kaiwan
- Spol: M
sidux
Good evening Ledies and Gents !
Reporting live from sidux, that is - debian sid.
Everying is set up - flash, java, dvd, w32codes etc...
However there are some problems with nVidia for now!
Besides that, looks nice, KDE 3.5.9.
Dear viewers stay tuned with linuxzasve.com, good program is promised!
Over and out!
Reporting live from sidux, that is - debian sid.
Everying is set up - flash, java, dvd, w32codes etc...
However there are some problems with nVidia for now!
Besides that, looks nice, KDE 3.5.9.
Dear viewers stay tuned with linuxzasve.com, good program is promised!
Over and out!
Be the change you want to see in the world! Dalai Lama.
- Tux Slave
- Kontakt:
Re: sidux
Roger That kaiwan! :')
Imam pitanje, dali je Sidux lagan za raditi kao *Ubuntu ili je nesto tezi. Trazim novu distru, a neznam sto bih izabrao - trebam nesto teze kao Slacky, Arch...
ps. Gentoo ne, neda mi se sve kompajlirati. Dosadi nakon nekog vremena.
Imam pitanje, dali je Sidux lagan za raditi kao *Ubuntu ili je nesto tezi. Trazim novu distru, a neznam sto bih izabrao - trebam nesto teze kao Slacky, Arch...
- kaiwan
E ovako, nije lagan kao ubuntu, ali je jednostavniji malo od debiana a i ono sta je dobro jest da mozes koristiti sva vise manje uputstva (how-tos itd...) koja dolaze za debian..naravno unstable...tako da ga nije tesko podesiti...jos nisam uspio graficku, jer njegov automatski instaler za graficku ne radi, tj ne instalira dobro, pa se izgleda mora to rucno...ali ostalo sve je bilo ok. Po meni je sidux bolji od Slackya jer je doticni ipak malo previse hard-core za mene =)Tux Slave je napisao/la:Roger That kaiwan! :')
Svakako preporucam, ako nista drugo probat.
No moras znati da je Sidux ipak usminkani debain unstable sto znaci da ce ponekad biti bumps na putu, koliko god se decki trudili da naprave da sve super radi...
- Tux Slave
- Kontakt:
Hvala na odgovoru, mozda ga probam za koji dan. Mene pati kod dosta distri kakve ja volim(slack,arch....) da cesto nemaju najnovije verzije libc6, libasound2.... - pain in ass - zbog njega sam morao rusiti sistem 4 puta u jednom danu. heh, meni treba verzija 1.0.14, a u repou ima 1.0.13, a 1.0.14 treba libc6 2.7, a u repou 2.5. U svakom slucaju dependency hell.kaiwan je napisao/la:E ovako, nije lagan kao ubuntu, ali je jednostavniji malo od debiana a i ono sta je dobro jest da mozes koristiti sva vise manje uputstva (how-tos itd...) koja dolaze za debian..naravno unstable...tako da ga nije tesko podesiti...jos nisam uspio graficku, jer njegov automatski instaler za graficku ne radi, tj ne instalira dobro, pa se izgleda mora to rucno...ali ostalo sve je bilo ok. Po meni je sidux bolji od Slackya jer je doticni ipak malo previse hard-core za mene =)Tux Slave je napisao/la:Roger That kaiwan! :')
Svakako preporucam, ako nista drugo probat.
No moras znati da je Sidux ipak usminkani debain unstable sto znaci da ce ponekad biti bumps na putu, koliko god se decki trudili da naprave da sve super radi...
Danas sam instalirao Debian Etch, ali opet mi fali pola paketa - vec je zastarjela, a da bi dosao do Sida treba ici preko dist-upgradea, nigdje nisam nasao *.iso od Sida. Muke, muke, muke ovih dana. Ako netko zna link do iso Sida neka posta.
kaiwan, ajde ako mozes pogledaj verzije libc6 i libasound2 u Siduxu. Meni treba:
libc6 - ver. 2.7
libasound2 - ver. 1.0.14
Ako toga nema onda cu morati ici u KUbuntu, a njega bas nevolim. Vidim da Sidux dolazi sa KDE-om.
- kaiwan
Ima sljedece
-> libc6: 2.7-10
-> libasound2: 1.0.16-2
Mozes pogledati sto sve ima ovdje:
http://packages.debian.org/unstable/
Da, dolazi sa KDE, ali mozes instalirati gnome iz reposa koliko vidim...
Samo preporucam da instaliras Synaptic, Kpackage manager los dosta...
-> libc6: 2.7-10
-> libasound2: 1.0.16-2
Mozes pogledati sto sve ima ovdje:
http://packages.debian.org/unstable/
Da, dolazi sa KDE, ali mozes instalirati gnome iz reposa koliko vidim...
Samo preporucam da instaliras Synaptic, Kpackage manager los dosta...
-
linux suks
sidux je oke... koristim ga od prosle veryije... radi vise manje ko puska :=) meni je bilo lakse na njemu nego na ubuntu ali je to ipak subjektivno misljenje... :=)
ima samo jedan tip...
nstaklliras graficke preko instalera od samog proizvodjaca graficke... iako je ovaj njihov cist oke sada u zadnjoj verziji...
ako imas ati nemoj skinuti zadnji kernel... iako postoji patch meni nije uspjelo na ati mobilitz x1100
scmxi ili slicno neznqam tocno kkako se zioove ti je program za upgrade sistema NEMOJ koritit apt-get update upgrade jel ce zavrsiti tuzno :=)
na sidux.com su ti dodatni repozitoriji + debian.multimedija.org
otprilike sve postoji u zadnjoj verziji
ima samo jedan tip...
nstaklliras graficke preko instalera od samog proizvodjaca graficke... iako je ovaj njihov cist oke sada u zadnjoj verziji...
ako imas ati nemoj skinuti zadnji kernel... iako postoji patch meni nije uspjelo na ati mobilitz x1100
scmxi ili slicno neznqam tocno kkako se zioove ti je program za upgrade sistema NEMOJ koritit apt-get update upgrade jel ce zavrsiti tuzno :=)
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
Vidim nisi uspio namjestiti tipkovnicu na hrlinux suks je napisao/la:sidux je oke... koristim ga od prosle veryije...
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
-
linux suks
ahahaha nenenen to sam pisao na hrv tipkovnici 
zapravo uvjek koristim eng zbog sitnih stvari koje zivot znace ... { } [ ] | @ \ itd
dakle bio sam na poslu... a tamo svudi default hrv... uzzas :-0
zapravo uvjek koristim eng zbog sitnih stvari koje zivot znace ... { } [ ] | @ \ itd
dakle bio sam na poslu... a tamo svudi default hrv... uzzas :-0
- Tux Slave
- Kontakt:
Ja nezelim sistem lagan kao *Ubuntu. Meni sto teze to bolje, ali eto. Graficka me nebrine jer je ja rucno instaliram. ATI-jeve probleme s novim kernelom znam, ali to me nebrine jer nikad nekupujem ATI. Upgrade sistema me isto tako nebrine. Repozitoriji me nebrinu, ipak je to 10 sekundi postavljanja iz konzole.linux suks je napisao/la:sidux je oke... koristim ga od prosle veryije... radi vise manje ko puska :=) meni je bilo lakse na njemu nego na ubuntu ali je to ipak subjektivno misljenje... :=)
ima samo jedan tip...
U svakom slucaju cisto sumnjam da cu ga staviti iz razloga sto je pola stvari automatizirano.