OpenSolaris Project Indiana izašao

Diskusije o raznim Linux distribucijama.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
DoDo
Spol: M

OpenSolaris Project Indiana izašao

Post Postao/la DoDo »

evo vijesti: http://www.phoronix.com/scan.php?page=n ... &px=NjQ2Mg

Ima li itko iskustva sa solarisima? Jel to valja kaj? Neki kažu da je solaris bolji od linuxa, pa me zanima je li netko voljan istestirati ovaj project indiana. Ja trenutno nemam baš mjesta na hardu, inače bih ja to već isprobao.
:mrgreen: Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :mrgreen:
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Re: OpenSolaris Project Indiana izašao

Post Postao/la iv@n »

Neka mi netko da JEDAN razlog da zavrtim Solaris na desktopu i evo, ja se dobrovoljno javljam da isprobam....
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Ja sam zavrtio Indianu, preview 2 u VirtualBox-u. Radi OK, no malo su stari paketi. Nemam vremena se previše posvetiti, iako namjeravam...i to na pravoj kanti!
Kad sam je stavio kore prvo što me odmah oduševilo jest zfs
Jedino čega se bojim da OpenSOlaris ne bi bila testna distra komercialnoga Solarisa (kao što je slučaj sa Fedorom)

Da li je Solaris bolji od Linuxa. Pa, iskreno mislim da je! Zna se što je Solaris u svijetu UNIX-a. (kao i AIX, HP-UX i ostali komercijalni UNIX-i)
Osim toga Solaris je System V potpuno usklađen, dok GNU/Linux baš i nije. O stabilnosti ne bi trebalo biti govora...

Po mom mišljenju, vrijedno truda! I da, mislim mu dati vremena za proučavanje na mom stroju doma. Samo trebam vremena. Mislim da ima ovdje ekipe koju bi zanimao OpenSolaris, pa bi mogli pomoći u testu...:)

Ima samo jedan sitan problemčić....ovaj forum bavi se Linuxom, a Sol to nije....no možda je dobro reći - budimo otvoreni :)

Za početak, evo malo previewa sa sličicama Za Ubuntu ljubitelje ima grafičke sličnosti....
Markec

Post Postao/la Markec »

Grof je napisao/la:Ja sam zavrtio Indianu, preview 2 u VirtualBox-u. Radi OK, no malo su stari paketi. Nemam vremena se previše posvetiti, iako namjeravam...i to na pravoj kanti!
Kad sam je stavio kore prvo što me odmah oduševilo jest zfs
Jedino čega se bojim da OpenSOlaris ne bi bila testna distra komercialnoga Solarisa (kao što je slučaj sa Fedorom)

Da li je Solaris bolji od Linuxa. Pa, iskreno mislim da je! Zna se što je Solaris u svijetu UNIX-a. (kao i AIX, HP-UX i ostali komercijalni UNIX-i)
Osim toga Solaris je System V potpuno usklađen, dok GNU/Linux baš i nije. O stabilnosti ne bi trebalo biti govora...

Po mom mišljenju, vrijedno truda! I da, mislim mu dati vremena za proučavanje na mom stroju doma. Samo trebam vremena. Mislim da ima ovdje ekipe koju bi zanimao OpenSolaris, pa bi mogli pomoći u testu...:)

Ima samo jedan sitan problemčić....ovaj forum bavi se Linuxom, a Sol to nije....no možda je dobro reći - budimo otvoreni :)

Za početak, evo malo previewa sa sličicama Za Ubuntu ljubitelje ima grafičke sličnosti....
Grofe, hmm prema slikaa izgleda kao da ima gnome i ostalo sto je poznato na linuxu, al me zanima, sto mislis hoce li se početnik na njemu snaci. jer negdje sam cuo da nije za početnika.
kaiwan

Post Postao/la kaiwan »

evo skidam open solaris pa cu probati ... i javim dojmove :)
Be the change you want to see in the world! Dalai Lama.
kaiwan

Post Postao/la kaiwan »

Grof je napisao/la:Jedino čega se bojim da OpenSOlaris ne bi bila testna distra komercialnoga Solarisa (kao što je slučaj sa Fedorom)
za Fedoru se ne moras bojat, jer fedora je prestigla Rad Hat tako da je bolje...bar tako kaze forum staff na fedorinim forumima
Be the change you want to see in the world! Dalai Lama.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Markec je napisao/la: Grofe, hmm prema slikaa izgleda kao da ima gnome i ostalo sto je poznato na linuxu, al me zanima, sto mislis hoce li se početnik na njemu snaci. jer negdje sam cuo da nije za početnika.
Ima GNOME 2.20.2 gore. No, kakve to veze ima sa Linuxom?? Ima i OpenOffice, pa to nema veze sa Linuxom :). Zaboravljamo da je Linux - kernel!!! Upravo kernel daje stabilnost....

A OpenSolaris ima svoj kernel, a sve drugo se i tako piše po POSIX standardu, ne?
zlatkoA

Post Postao/la zlatkoA »

Neznam zašto Grof ima nešto protiv Solarisa ili BSD-a.
Pa to je valjda drukčije od Open Source- Os-ova?????
Treba probat zašto ne.
Kao što sam prije rakao u postovima.
Misli sam da je bezveze npr. BSD ali kad sam ga probao
potpuno sam promijenio mišljenje.
A što se tiče kernela pa od čeg je nasto Linux kernel?
Od Solarisa ne svi oni djele vrlo sličan princip koliko
sam uspio pročitati na jednom stranom open source forumu.
I am the one and only....
Sokac
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Sokac »

Čitaj malo bolje pa ćeš vidjeti da nema ništa protiv. Jedino što je rekao jest da ne izgleda kao linux, jer je linux kernel.
zlatkoA

Post Postao/la zlatkoA »

Pa šta onda!
Da li je ti nešto neupotrebljivo???
Dobro OK OK........
I am the one and only....
Odgovori