Zeleo bih da vezbam C ali primeri iz knjiga i sa neta su uglavnom ili jako jednostavni (tipa zbir brojeva, hello world, if, while, switch i sl) sto je meni prosto jako ili onda druga vrsta zadataka za koje ti potrebno vise godina iskustva i poznavanje raznih biblioteka...
E posto ja najbolje ucim kad radim nesto i zapnem negde resio sam da napravim sam sebi zadatak.
Video sam tu kod mene u prodavnici da program za prodaju je radjem verovatno u C-u (sa nekim grafickim libary ...) pa ja odlucih da napravim isto ...
Za pokretanje kase se ukuca neka sifra, ime prodavca, prodaja artikla preko bar koda, sabiranje cene artikala, koliko je dao kupac , koliko novaca treba da vrati...etc..
Smislio sam da mi cd tray bude ladica sa novcem
E sto sam pokrenuo ovu temu ... Interesuje me par stvari koji nisu opisani u knjigama... (mozda u nekim koje nisam pregledao)
Kako da otvorim cd tray? (kontam da mi treba neki dodatni header)
Kako da se prikacim na printer koji je spojen preko USB-a?
*Preporuka za neki graficki libary da ne bude bas program samo preko komandne linije
I ako imate neke dodatne ideje sta da ubacim u program, a da nije bar code citac
Ne trazim da mi pisete kod vec da mi date direktivu , sta da procitam, vidim....
Jel sam se uvalio u g*ovna?
P.s ovo necu preko noci napraviti, znam, ali u moje slobodno vreme malo da se bahcem ..da imam zanimaciju za C