Amnesia: The Dark Descent

Igranje pod Linuxom.

Moderator/ica: Moderatori/ce

DoDo
Spol: M

Amnesia: The Dark Descent

Post Postao/la DoDo »

Upravo sam procitao na Phoronixu da uskoro izlazi Amnesia: The Dark Descent. Izmedju ostalog, igra ce se moci pokretati i pod linuxom, a prema sluzbenoj obavijesti, radit ce pod bilo kojom linux distribucijom koja je izasla 2010. godine :mrgreen: .
Frictional Games has released this demo for Linux, Windows, and Mac OS X gamers.

This game requires a NVIDIA GeForce 6 or ATI Radeon HD 2000 (R600) series graphics card or newer. In terms of the Linux software requirements, Frictional Games states that it needs a "Linux distribution released in 2010."
Bacite pogled na in-game trailer dostupan na Phoronixu. Na prvi pogled mi izgleda poput Morrowinda, samo s puno boljom grafikom i fizikom.

Procijenite sami.
:mrgreen: Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :mrgreen:
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
pootzko
Kontakt:

Re: Amnesia: The Dark Descent

Post Postao/la pootzko »

ova interakcija je kul, ali zaaaaštooo tolika hrpa novijih igara mora imat taj freakin' hororistični ambijent... samo se nasekiram sav od viška adrenalina... sopak

zanimljivija primjena te njihove interakcije bi bila recimo da naprave detektivsku igru... to bi bilo prefora
...I put on my robe and a wizard hat...
DoDo

Post Postao/la DoDo »

pootzko je napisao/la:ova interakcija je kul, ali zaaaaštooo tolika hrpa novijih igara mora imat taj freakin' hororistični ambijent... samo se nasekiram sav od viška adrenalina... sopak

zanimljivija primjena te njihove interakcije bi bila recimo da naprave detektivsku igru... to bi bilo prefora
Zato jer je to horror igra, pogledaj sluzbeni trailer s njihove stranice. Nadam se da treba nekaj istrazivati, ak nis drugo, trebas saznati kaj radis u tom dvorcu i kak si izgubil pamcenje...
:mrgreen: Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :mrgreen:
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
pootzko
Kontakt:

Post Postao/la pootzko »

pa ok ova... kažem da generalno previše horor igara štancaju :D
...I put on my robe and a wizard hat...
zole052

Post Postao/la zole052 »

Izgleda wow... bas skidam demo da vidim.
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
zole052

Post Postao/la zole052 »

Odigro par minuta demo. uf kako je dobra atmosfera, grafika, kamera... mozda malo previse spooky ali treba cekati da padne noc, ovako je pre svjetlo za igrati :mrgreen:
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
kvaju

Post Postao/la kvaju »

izgleda jebeno, grafika nije toliko bitna u ovih igara horor, nego najviše zvuk, a zvuk mi se čini drama, slično, al samo slično Silent Hillu.
Dropbox reg. se i dobivaš 2GB odmah, a +250MB dobivamo i ti i ja ako se regaš preko ovog linka
How to

LastFM grupa LINUXZASVE join us
zole052

Post Postao/la zole052 »

Ma stvarno je sve za 5, kako genijalno izgleda ono sa onim ljuljanjem kamere :) To je ko neki novi nastavak Penumbre...
jjj

Post Postao/la jjj »

zole052 je napisao/la:Ma stvarno je sve za 5, kako genijalno izgleda ono sa onim ljuljanjem kamere :) To je ko neki novi nastavak Penumbre...
Yep, isti ljudi, sličan setting. Penumbra je također preporuka (trilogija). Baš su imali vikend akciju, sve tri za šest dolara, platforma po izboru. Amnesiu je moguće naručiti unaprijed (još nije izašla) s nekim popustom.
pingu

Post Postao/la pingu »

Mislim da je prije nego je igra izašla, bila neka igra sa zagonetkama kao teaser.

Malo me podsjeća na Call of Cthulhu i neke japanske horror igre (mislim da je Fatal Frame najbliži). Jedino mi fali neko oružje (sačmarica) ili barem da se mogu boriti sa rukama i nogama ili možda neka poluga kao u Half Life. Radnja je u dvorcu, trebao bi biti pun srednjovjekovnog oružja. Frustrirajuće je da se moram sakrivati u sjenama :)
Grafika nije nešto ni na high postavkama, ali zato su atmosfera i zvukovi na kvalitetnoj razini.
Odgovori