Zato, pišite ovdje na tu temu o:
Hardver:
- Gotovi boxovi
- Komponente
- Kučišta
- gadgeti - daljinski, LCD ekrani...
- Podrška za hardver
- Koji softver za što
- Podešavanja
- Problemi
Moderator/ica: Moderatori/ce
Možeš malo i poslikati. Vjerujem da bi bilo od koristi ljudima4ndY je napisao/la:S
Kućište i IR prijemnik su home-made![]()
Kako sve to radi napišem u nekom idućem postu
Evo par pitanja pa ako bi mogao odgovore na njih ubacit u review kad uloviš vremena.4ndY je napisao/la:Kako sve to radi napišem u nekom idućem postu

Što se tiče konfiguracija, za HTPC bite su ove stvari:coccolino je napisao/la:ako moze tko baciti neku konfiguraciju do 2000knica za htpc, bez optike jer je blueray jos malo preskup kava
Nemam, spomenuti USB reciever radi super, pogotovo sam oduševljen što mogu snimati više kanala istodobno u istom broadcastu (HTV1,2/RTL/Nova) pa su onda moguće sve finese što MythTV nudi (gledanje jednog programa, snimanje drugog istovremeno, slika u slici, izbacivanje reklama na drugim programima, time shiffting i sl.) i sve s jednim ugrađenim tunerom.madone je napisao/la: Evo par pitanja pa ako bi mogao odgovore na njih ubacit u review kad uloviš vremena.
Probao sam više recivera različitih proizvođača za digitalnu tv i svi se znaju zblesirat pa ih treba palit, gasit ili prilikom snimanja se pojave neki artefakti na slici.
Imaš li takvih ili sličnih problema sa svojim usb-om ?
Da ti budem iskren, ovaj procesor (P4@2.4Ghz) što sad imam je preslab za kodiranje, pa stvari uglavnom snimam u nekom raw formatu (i onda tek stavim preko noći MythTV da neke stvari koje mislim trajnije pohranit kodira u neki lossy format). Kad treba gledati neki HD sadržaj zna mi se dogoditi trzanje slike - za što opet krivim procesor - ipak je komp prestarmadone je napisao/la: Pretpostavljam da se dekodiranje signala vrši na PC-u a ne hardverski na kartici, koliko ti to ždere procesor ili ram ?
Dali se može na kompjuteru raditi (flash, OO, Gimp) dok on snima ili paralelno gledat tv ?
Imaš li iskustva s nekim drugim softverom? Poput XBMC-a, ili Boxee-a..4ndY je napisao/la:Softver - MythTV na bilo kojoj distri (ja vrtim na Fedori) - definitivno ima najviše mogućnosti![]()
Kako ni jedan ni drugi direktno ne podržavaju TV odmah su mi u startu ispali iz razmatranja. Koliko sam imao prilike vidjeti XBMC (a Boxee je fork istog) su uglavnom namijenjeni za kolekcionare multimedije, a ja se ne osjećam tako - kad pogledam film, ako nije baš jako dobar, momentalno ga obrišem; pregledavanje kolekcije filmova i glazbe na 5000 načina također me ne pali. Više me interesira automatiziranje kuće i spajanje svih el. uređaja u isti sustav, a tu je MythTV kralj - užasno je konfigurabilan te proširiv... zapravo svemoćanHugo je napisao/la: Imaš li iskustva s nekim drugim softverom? Poput XBMC-a, ili Boxee-a..