Archlinux - blinkanje ekrana nakon instalacije

Diskusije usko vezane uz Arch Linux i srodne distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
retsam
Spol: M

Archlinux - blinkanje ekrana nakon instalacije

Post Postao/la retsam »

Evo dugo nisam bio na forumu i nakon šalabajzanja s Lunarom, Gentoo-om i BSD-ovima sam se skoro pretvorio u distro sluta pa se vraćam na Arch i naime instalirao na čisto Archlinux(u Dual boot-u s Windoofom) i instalacija završila ja ušao u tty i i odmah nakon prijave ekran je počeo blinkati točnije ja počnem pisati neku naredbu i odjednom se zacrni ekran i nakon par sekundi se ponovo vrati. mislio sam da je to samo na razini konzole i instalirao FOSS drivere, radeonhd je izašao iz repo-a nije održavan. Pokrenuo sam X-e i opet je bilo isto tako da nisam htio ići dalje i instalirati neki DE. tražio sam na netu ali nije bilo puno korisnih informacija
imam produžen vikend tako da sam spreman na sve od kompajliranja novog kernela iz AUR-a pa do stavljanja novih drivera i sitnih preinaka poput isključivanja KMS-a. Sad sam se stvarno nabrijao na Arch pa bi molio ako netko zna da pomogne.

EDIT: Grafička mi je ATI x1300 i koristim trenutno xf86-video-ati driver(ali i bez instaliranog drivera, dakle u konzoli se to isto događa)
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
Grof
Site Admin

Re: Archlinux - blinkanje ekrana nakon instalacije

Post Postao/la Grof »

Ako se to dešava u konzoli, to nema veze s vide driverima od Xorga.

Prvo probati instalirati kernel26-lts paket, pa vidjeti da li će ti se to dešavati i s tim kernelom ;)
kernel26-lts je 2.6.32 serija kernela.

Moramo naći krivca za ta blinkanja, no odmah mi je kernel prvi kao sumnjivac. Pogotovo zato kaj x tim 2.6.35 kernelom inače ima frke, a drugo zato jer grafiku nisi ni zastartao, konzola ne troši grafički driver
madone

Post Postao/la madone »

Meni prvo padne na pamet provjeriti kabel od monitora ;)
retsam

Post Postao/la retsam »

Grofe hvala rjesio sam problem s lts kernelom. Danas cu se malo pozabaviti i povuci zen kernel iz aur-a.

Hoce li KDE SC normalno raditi pod mojom konfiguracijom. Jer sam dosad koristio samo KDEMod.

Ram mi je 512 MB , a prod je Pentium D 2,66 GHz
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

retsum je napisao/la:Grofe hvala rjesio sam problem s lts kernelom. Danas cu se malo pozabaviti i povuci zen kernel iz aur-a.

Hoce li KDE SC normalno raditi pod mojom konfiguracijom. Jer sam dosad koristio samo KDEMod.

Ram mi je 512 MB , a prod je Pentium D 2,66 GHz
Raditi će normalno, no vjerojatno neće biti tako živahan kao na kanti od 1 GB. KDEMod je ugašen čak i na Chakri. Stoga ostaje ti jedino KDE vanilla, dakle za cijeli kde:

Kod: Označi sve

#pacman -S kde hal gamin
Ako hoćeš vijdeti još neke opaske na Biginner's Guide, pogledaj na mom blogu ;) dodal sam još neke stvari na koje treba obratiti pažnju. Možda ti i pomogne ;)
retsam

Post Postao/la retsam »

Evo instalirao sam arch i stavi fresh kde vanilla na njega za sad radi ok troši više resursa nego kdemod ali je brz. evo slikica:

slika

što se tiče ovog u blogu to sam već sve podesio(KDM u inittab-u, tipkovnicu i dr.)

Sad pošto je KDEMod ugašen pretpostavljam da nema shamana u binarnom obliku već da bi ga morao kompajlirati , a čuo sam da KpackageKit radi pod Archom. :thumbs2 koliko je to stabilno, kad sam zadnji put isprobavao crashao se prilikom pokušaja instalacije

@Groff super blog ovakvo nešto na hrvatskom, a informativno i zanimljivo pisano još nisam vidio, ide mi pod bookmarkse

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

retsum je napisao/la: Sad pošto je KDEMod ugašen pretpostavljam da nema shamana u binarnom obliku već da bi ga morao kompajlirati , a čuo sam da KpackageKit radi pod Archom. :thumbs2 koliko je to stabilno, kad sam zadnji put isprobavao crashao se prilikom pokušaja instalacije
Radi! Ja ga koristim stalno, no moraš dignuti ili yaourt ili packer da uzmeš kpackagekit i zavisnosti iz AUR-a.

Shaman je postao dio KDE SC paketa, ali još nije u službenim KDE paketima.
imaš i to kod mene na blogu. prošvrljaj po mojArch sekciji ;)
kova-ng

Post Postao/la kova-ng »

mali offtopic
@ retsum: primjetih čudan naziv OS-a u tvom profilu, što je CPYvahkBF v Nepu Yvahk?
People say nothing is impossible. But I do nothing every day.
retsam

Post Postao/la retsam »

pročitaj ovo: http://hr.wikipedia.org/wiki/ROT13

To znači Arch linux i PClinuxos

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

retsum je napisao/la:pročitaj ovo: http://hr.wikipedia.org/wiki/ROT13

To znači Arch linux i PClinuxos
Zanimljiv odabir, upravo su i meni baš te dvije distre sjele :)
Odgovori