Imam problem sledeci...
Znaci kad krenem da instaliram pojavi mi se sledece
MP-BIOS bug:- 8254 timer not connected to IO-APIC kernel panic - not syncing: IO-APIC+ timer doesn't work!
Boot with apic= debug and send a report then try booting with "noapic" option
googlovao sam ali nisam nasao razumno resenje za ovaj problem , ako neko zna nek javi
pozdrav
POMOC OKO INSTALACIJE
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Re: POMOC OKO INSTALACIJE
jednostavno je, i sam ti je kernel sve napisao.....
Kada ti se otvori GRUB meni prije Boota (ili te pita da li želiš da ti pokaže menu, stisni obično ESC i pojavit će ti se Boot menu). Tamo otvori opciju za dodatne parametre, argumente i sl.
Kad ti otovri komandnu liniju u Boot meniju dopiši riječ noapic i kernel će se normalno bootati...
Kada ti se otvori GRUB meni prije Boota (ili te pita da li želiš da ti pokaže menu, stisni obično ESC i pojavit će ti se Boot menu). Tamo otvori opciju za dodatne parametre, argumente i sl.
Kad ti otovri komandnu liniju u Boot meniju dopiši riječ noapic i kernel će se normalno bootati...
-
dralesejfic
svaka cast za odgovor "radi"pozzzzzz
Eto, baš mi je drago da radi... ostani s nama i s Linuxom...
Zaključavam temu...
Zaključavam temu...