Što nakon instalacije Fedore 15
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Što nakon instalacije Fedore 15
Trenutno jedna od najboljih distribucija ako želite isprobati Gnome Shell.
http://www.linuxzasve.com/clanak/sto_na ... ore_15/147
http://www.linuxzasve.com/clanak/sto_na ... ore_15/147
Re: Što nakon instalacije Fedore 15
Jedan propust samo:
http://i.imgur.com/vSYLI.png
http://www.fpmurphy.com/gnome-shell-extensions/
http://i.imgur.com/vSYLI.png
Riječ "ovoj" treba linkati na:Sada ćemo instalirati neke ekstenzije za Gnome Shell, koje se inače nalaze na ovoj adresi,
http://www.fpmurphy.com/gnome-shell-extensions/
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
- Suko
- Site Admin
Omaška.
Inače, napatio si me s tim ogromanjskim tekstom!
Cijeli dan ga sređujem!
Cijeli dan ga sređujem!
Sorry. Mislio sam da ćeš ga staviti u dva dijela, kao i onaj članak za Debian..Suko je napisao/la:Omaška.
Cijeli dan ga sređujem!
Ubuduće ću pisati kraće..
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
- Suko
- Site Admin
Samo ti pisi.
Ako treba i knjigu.
Nemas frke!
Ako treba i knjigu.
Nemas frke!
@Hugo
ipak ima malo više propusta...
kao prvo, ova konstatacija:
i u djelu gdje objašnjavaš instaliraje ekstenzija, ja ne znam na koju si ti foru uspio instalirati sve te ekstenzije i napisati članak, ali ako u terminal upišeš yum search gnome-shell vidjeti češ da kod nekih ekstenzija ne piše gnome-shell-extensions nego gnome-shell-extension dakle bez s na kraju, kao što su npr gnome-shell-extension-cpu-temperature, gnome-shell-extension-mediaplayers, gnome-shell-extension-presentation-mode, gnome-shell-extension-workspacesmenu, gnome-shell-extension-noim, gnome-shell-extension-noripple, gnome-shell-extension-remove-accessibility-icon, gnome-shell-extension-remove-bluetooth-icon
i ovdje ti dva puta piše gimp
za dodatne ekstenzije
kao prvo, ova konstatacija:
nije točna, ja koristim fedora od verzije 11 i nikada nisam imao sličnih problema, molim da se ukloni ovaj diojer pokretanje GUI tekstualnih editora kao administrator na Fedori ne ide baš najbolje, odnosno javlja se nekakva greška kada pokušate otvoriti npr. gedit kao root iz Terminala.
i u djelu gdje objašnjavaš instaliraje ekstenzija, ja ne znam na koju si ti foru uspio instalirati sve te ekstenzije i napisati članak, ali ako u terminal upišeš yum search gnome-shell vidjeti češ da kod nekih ekstenzija ne piše gnome-shell-extensions nego gnome-shell-extension dakle bez s na kraju, kao što su npr gnome-shell-extension-cpu-temperature, gnome-shell-extension-mediaplayers, gnome-shell-extension-presentation-mode, gnome-shell-extension-workspacesmenu, gnome-shell-extension-noim, gnome-shell-extension-noripple, gnome-shell-extension-remove-accessibility-icon, gnome-shell-extension-remove-bluetooth-icon
i ovdje ti dva puta piše gimp
također mislim da bi bilo korisno ubaciti i ovaj repo u članak, da se nađeyum install clementine deluge samba gimp inkscape pidgin f-spot miro parcellite vlc conky minitube thunderbird gnome-do gdesklets gloobus-preview gimp gimpfx-foundry cheese soundconverter wine
Kod: Označi sve
[fedora-gnome-shell-extensions]
name=Modify and extend GNOME Shell functionality and behavior
baseurl=http://repos.fedorapeople.org/repos/hien/gnome-shell-extensions/fedora-$releasever/$basearch/
enabled=1
skip_if_unavailable=1
gpgcheck=0
Jbg, znam da sam odmah nakon instalacije pokušao pokrenuti Gedit kao root, i nisam mogao. Znači bez ikakvih paketa instaliranih.. Taj sam problem imao i na Fusionu, koji je baziran na Fedori. A evo ta greška:Kova je napisao/la:@Hugo
kao prvo, ova konstatacija:nije točna, ja koristim fedora od verzije 11 i nikada nisam imao sličnih problema, molim da se ukloni ovaj diojer pokretanje GUI tekstualnih editora kao administrator na Fedori ne ide baš najbolje, odnosno javlja se nekakva greška kada pokušate otvoriti npr. gedit kao root iz Terminala.
Kod: Označi sve
(gedit:7423): EggSMClient-WARNING **: Failed to connect to the session manager: None of the authentication protocols specified are supported
g_dbus_connection_real_closed: Remote peer vanished with error: Underlying GIOStream returned 0 bytes on an async read (g-io-error-quark, 0). Exiting.
TerminatedHvala na ovome, ne znam kako sam uspio takav propust napraviti..Kova je napisao/la:i u djelu gdje objašnjavaš instaliraje ekstenzija, ja ne znam na koju si ti foru uspio instalirati sve te ekstenzije i napisati članak, ali ako u terminal upišeš yum search gnome-shell vidjeti češ da kod nekih ekstenzija ne piše gnome-shell-extensions nego gnome-shell-extension dakle bez s na kraju, kao što su npr gnome-shell-extension-cpu-temperature, gnome-shell-extension-mediaplayers, gnome-shell-extension-presentation-mode, gnome-shell-extension-workspacesmenu, gnome-shell-extension-noim, gnome-shell-extension-noripple, gnome-shell-extension-remove-accessibility-icon, gnome-shell-extension-remove-bluetooth-icon
i ovdje ti dva puta piše gimpyum install clementine deluge samba gimp inkscape pidgin f-spot miro parcellite vlc conky minitube thunderbird gnome-do gdesklets gloobus-preview gimp gimpfx-foundry cheese soundconverter wine
Evo ispravljeno.. 
e da, to sto se tice gedita, ako se iz terminala logiras sa su imati ces tu gresku, ali ako se logiras sa su - onda nema nikakvih problema, mislim da bi u clanku bilo bolje zamjeniti su sa su -
i nema na cemu
i nema na cemu
Eto, nisam znao uopće za su -. Koja je uopće razlika u odnosu na samo su?Kova je napisao/la:e da, to sto se tice gedita, ako se iz terminala logiras sa su imati ces tu gresku, ali ako se logiras sa su - onda nema nikakvih problema, mislim da bi u clanku bilo bolje zamjeniti su sa su -
i nema na cemu
Budem izbacio onda dio o geditu, i ispravio ostalo.